Lastniki štirinožnih generatorjev dreka-vprašanje

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Mogoče veš, kako se je glasil tožbeni zahtevek?
Ja, bebav pogled, čemur je sledil bebavo momljanje in odhod s sklonjeno glavo. Ponovilo se ni nikoli več.

Zakaj natančno naj bi sledil kakršen koli odškodninski zahtevek. Menda ja ne misliš, da bi kdo šel z usrano roko do policije ali druge uradne osebe, ki bi zabeležila usranost le te. Seveda bi moral "oškodovanec" tudi dokazati, da ni roke sam v drek pomočil, da bi, vsled dobrososedskih odnosov, tožil nedolžnega soseda.

Tožibabe, raj se naučite, da se za cucki pobira dreke, ne pa mi o odškodninskih tožbah.
To mam najraj, dobesedno serete drugim po vrtovih in glavah in ko enemu dekl odnese, bi se pa tožarili. Kako slovenceljsko pravičniško, za posrat.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Ja, bebav pogled, čemur je sledil bebavo momljanje in odhod s sklonjeno glavo. Ponovilo se ni nikoli več.

Zakaj natančno naj bi sledil kakršen koli odškodninski zahtevek. Menda ja ne misliš, da bi kdo šel z usrano roko do policije ali druge uradne osebe, ki bi zabeležila usranost le te. Seveda bi moral "oškodovanec" tudi dokazati, da ni roke sam v drek pomočil, da bi, vsled dobrososedskih odnosov, tožil nedolžnega soseda.

Tožibabe, raj se naučite, da se za cucki pobira dreke, ne pa mi o odškodninskih tožbah.
To mam najraj, dobesedno serete drugim po vrtovih in glavah in ko enemu dekl odnese, bi se pa tožarili. Kako slovenceljsko pravičniško, za posrat.
467716-post_slo.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:

Ja in prvi nasvet pasjeljubcev je, naj lastnik postavi ograjo. Čeprav vsi pobirajo dreke.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Joj, daj nehaj, saj smo bili vsi klinci in smo špilali fuzbal na igriščih, kjer so lastniki vodili pse srat, ko je bilo še utopično sanjati o tem, da bi kdo to kdaj sankcioniral, pa smo vsi živi in zdravi. Sej če ni drek, je pa blato, trava ... Prat je treba dat.
smile-1.gif

Glej, če si ti žrl pasji drek kot otrok, še ne pomeni, da ga morajo tudi drugi.

Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Ni se treba sekirat zaradi takšnih malenkosti, šparaj živce. Maš pa še vedno možnost, da zastrupiš zrezke in jih zmečeš vsem psom v okolici po dvoriščih.
smile-1.gif

In kaj je pes kriv, če ima za lastnika nevestneža?

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz za pesom vedno pobiram, razen v gozdu če kje kaj spusti, tam pa je itak lahko spuščen.

Je pa res kot je en napisal, da je nepobiranje dreka povezano z velikostjo psa.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
V bližini imamo travnik z otroškimi igrali, za katerega skrbiva s sosedo.

V zadnjem času opažam porast pasjih drekov.

Kakšna napisna tabla ima na vas največji efekt?

Ker dežurat nimam časa.

Hja tabla prečrtan pes pa je recimo.... mislm če pa koga ne gane ga pa .... ....

sam žvau pust pr mer, ni nč kriva, problem je na drugmu koncu povodca.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Ja in prvi nasvet pasjeljubcev je, naj lastnik postavi ograjo. Čeprav vsi pobirajo dreke.

Ja a okol otroškega igrišca, mater so pacienti.

Jaz sem imel pudlico, za katero sem vedno pobiral dreke, res da so pri takem ščenetu bolj bobki. Ne opažam kakšne prav posebne povezave z velikostjo psa, eni majo red v glavi, drugi ne, kar se pozna tudi za psom.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Mi2 se nisva prav razumela že v štartu, ker si malo nejasno napisal tisti post. In zato je bilo tudi moje vprašanje provokativno, ker me je res zanimalo, na kakšni podlagi bi bilo sploh možno tožiti. Vse OK zdaj.
smile-1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Glej, če si ti žrl pasji drek kot otrok, še ne pomeni, da ga morajo tudi drugi.

Jaz ga nisem, si ga pa očitno ti, ker te tako skrbijo tile otroci.
smile-1.gif

Citat:
In kaj je pes kriv, če ima za lastnika nevestneža?

Kaj, kaj je pes kriv? Seveda je kriv, če je pa štirinožni generator dreka, saj si sam rekel, halooooo! Pa jih potem pobij.
tongue-1.gif
(zanalašč drkam, ker vem, da je bila tema odprta s provokativnim namenom)

Sem ti prej napisal dovolj rešitev. Nabij tablo prepovedano sprehajanje psov (če si do tega sploh upravičen, sicer se zmeni z lastnikom travnika) in basta. Sicer pa se lahko kratko malo y.ebeš. Prestavi igrala drugam.
tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
ksz
Jst ga pa nikoli ne pustim kr tak tam ležat, ampak ga pokrijem z listjem ali travo.....
evil.gif

....če ga spusti na sredini sprehajalne poti, se še posebej potrudim
grims-1.gif

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Ne opažam kakšne prav posebne povezave z velikostjo psa, eni majo red v glavi, drugi ne, kar se pozna tudi za psom.

Korelacija je imho med lastniki.

Kao - dejmo otroku kupit enga kužka, ali - kaj če bi mi enga psa imel in take finte... in ker je 'lažje' delati z majhnim psom, se taki ljudje odlločijo za majhne pasme (največkrat seveda mešančke, ker so zastonj), za njih pa potem ne skrbi nihče.

Večje (predvsem rodovniške) pasme pa kupujejo ljudje, ki v to vložijo precej več svojega časa. Pa verjetno tudi to, da daš 1000 EUR za 'štirinožni generator dreka' vpliva na kvaliteto in premislek pri izbiri in potem količino ukvarjanja s psom.

Skupaj s poznavanjem pasjega življenja in skupne socializacije pa potem pride tudi višja raven kulture, pod katero spada pobiranje drekov.

Brostatistics, ne da se mi guglat, mislim pa da ima moja hipoteza precej realne osnove.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Poznam človeka, ki je dal za psa krepko čez jurija, pa se mi pes dobesedno smili. Ima vse, kar si poželi; najboljšo hrano, igračke, najboljše ovratnice, povodce, nima pa temeljev ... gibanja in discipline. Potem pa vidiš eno leto starega bulterjerja, ki ni sposoben skočiti v zrak, prešprintati 10 metrov in ki cele dneve spi ali pa terorizira goste.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Zanimivo je, da jaz opažam največ problemov, drekastih in ostalih, pri Beaglih, ki so načeloma zelo učljivi psi. Pri nas so trije, vsi trije imajo vsaj pasjo Sorbono, za hobi so imeli glasbeno šolo ranga Graz in športno gimnazijo. Niti enega ne morejo spustiti s štrika, derejo se, kot da je konec sveta, uničujejo vse, z balkona popadejo vse, da ni blizu za hodit... Skratka obup. Seveda s psmi delajo natanko tako, kot piše v knjigah, vozijo jih v gajbah, glas komand je pravilno naglašen... Edino zdrave kmečke logike in občutka za živo bitje jim manjka.

Jaz sem našo pudlico kupil takrat punci za rojstni dan pa vseeno ni bil nikoli problem z njo. Enkrat je s svojim obnašanjem in vedenjem spravila ponosnega lastnika strašno šolanega Nemškega ovčarja na rob obupa, ko je (menda edinokrat) ubogala na mig roke, medtem ko ovčar, kljub vsem šolam, ni ubogal nič. Naša je imela samo enajsto šolo in to doma. Menda sva imela tudi veliko srečo, vendar še vedno, pes je odraz lastnika in to se opazi zelo hitro.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Prav zanimivi, pogosto primitivni predlogi. Veliko pove o uporabnikih, ki jih podajo.

Sam tudi opažam, da manjši je pes težje se je lastniku sklonit, pa čeprav je drek v vsakem primeru na tleh.
Sicer ne vem, koliko ste uporabniki tu stari - glede na pametovanja, izkušenj iz prejšnje države in vsevednost na različnih delih foruma kar precej. Potem bi lahko vedeli, da prijaznost v veliki večini primerov vrača prijaznost, aroganca vrača aroganco, agresivnost vrača agresivnost ipd.. Torej predlagam, da se obnašate tako kakršen pričakujete odziv.

Zadnjič se je ena stara kura drla za mano, zakaj ne poberem dreka za psico. Ko ji odvrnem, da težko po lulanju poberem drek se je še bolj začela dret - češ, kako je videla, da je srala, ker je čepela. Pa sem ji ponudil stavo, po čemer je raje utihnila.

Pogosto pa tudi jaz vidim koga, ki "pozabi" pobrati drek za svojim psom, pa ga prijazno opozorim, da je njegov/njen pes opravil svoje, če so slučajno spregledali in jim sproti ponudim vrečko, če jo slučajno potrebujejo. Deluje vedno in 100%. Na igrišča pa psice sploh ne spustim. Pa ne zato, da tam nebi srala ali scala ampak, ker ne želim poslušati izpadov kakega od staršev ali kakega "pasjemrzca".

Drugače pa čisto tako, za pse in tiste, ki jih imamo uporabljate in generirate razne žaljive izraze... poglejte in poslušajte se malo.

Če bi hipotetično gledano kdo na meni poizkusil izvesti "foro", katero predlaga MadMitch bi se slednji zbudil na urgenci, pa slab zadah bi imel. On me je napadel z drekom, jaz bi se pa v takem primeru le branil.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Opažam, da je pogostost pobiranja dreka za psom obratno-sorazmerna z velikostjo psa. Sam s psom (4kg) brez drek-vrečk ne grem od hiše

Jaz pa opažam neki drucga glede velikosti psa - noben se ne upa zatežit nekomu z malo večjim psom, se pa zato suvereno spravijo na človeka s štamprle ščenetom (kot recimo 8kg višavka). No ko se je mene lotil, sem ga tako nazjal pa poslal nazaj na njegovo parcelo pa še na dopust v P.M. da se je samo brez besed odpeljal (človek je dejansko sedel v avto in se pripeljal 200m za mano). Pobiram povsod za ščenetom, sej tud sam popizdim če nabašem sranje - ki pa že po ponovelikosti veš da ni od ščeneta ampak kr od konkretnejše žvali.
Se je potem nekdo (mogoče celo isti) lotil še moje, ko je sprehajala psa, pa pes ni ne scal ne sral ampak samo s pločnika zabluzil 2m na travo....

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Zanimivo je, da jaz opažam največ problemov, drekastih in ostalih, pri Beaglih, ki so načeloma zelo učljivi psi. Pri nas so trije, vsi trije imajo vsaj pasjo Sorbono, za hobi so imeli glasbeno šolo ranga Graz in športno gimnazijo. Niti enega ne morejo spustiti s štrika, derejo se, kot da je konec sveta, uničujejo vse, z balkona popadejo vse, da ni blizu za hodit... Skratka obup. Seveda s psmi delajo natanko tako, kot piše v knjigah, vozijo jih v gajbah, glas komand je pravilno naglašen... Edino zdrave kmečke logike in občutka za živo bitje jim manjka.

Jaz sem našo pudlico kupil takrat punci za rojstni dan pa vseeno ni bil nikoli problem z njo. Enkrat je s svojim obnašanjem in vedenjem spravila ponosnega lastnika strašno šolanega Nemškega ovčarja na rob obupa, ko je (menda edinokrat) ubogala na mig roke, medtem ko ovčar, kljub vsem šolam, ni ubogal nič. Naša je imela samo enajsto šolo in to doma. Menda sva imela tudi veliko srečo, vendar še vedno, pes je odraz lastnika in to se opazi zelo hitro.

3je so že trop in to potem potegne za sabo več ukvarjanja pa enga konkretnega gospodarja, čene pa te res sam povozijo. Vidim razliko med 4imi višavci v tropu napram eni višavki kot pač edinemu psu...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:

Ad1) Beagli so majhni psi, torej potrjuješ mojo hipotezo, ne vem kaj je tukaj posebej zanimivega. Pa treba je razjasniti kaj misliš pod 'učljivost'. So hiperaktivni in mimogrede pogruntajo sto fint s tenis žogico? Ja. So poslušni in ubogljivi? Ne.

Ad2) Tudi najbolj šolani psi odpovejo oziroma imajo lahko 'boljši' ali 'slabši' dan. Če je bil lastnik nemškega ovčarja zaradi takega slučaja obupan, zelo dvomim, da je bil "strašno šolan", ker v vseh urah, ki jih preživiš na takih in drugačnih poligonih spoznaš, da to ni nič groznega. Tako da - ali je bil tisti lastnik totalni nesposobnež ali pa sta vidva v svoji naklonjenosti svojemu psu dala prevelik pomen reakciji drugega lastnika, kar ljudje zelo radi počnemo... pes je tistih 10-15 let naš otrok, zato se do njega obnašamo zaščitniško in subjektivno ocenjujemo dogajanje okrog njega. Taki pač smo, jebiga.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pa ne zato, da tam nebi srala ali scala ampak, ker ne želim poslušati izpadov kakega od staršev ali kakega "pasjemrzca".

Drugače pa čisto tako, za pse in tiste, ki jih imamo uporabljate in generirate razne žaljive izraze... poglejte in poslušajte se malo.
Kaj pa, če bi se enostavno držal zakona, če že tako rad pokroviteljsko moraliziraš, per na otroškem igrišču MORA biti na povodcu (nagobčnika menda ne potrebuje). Če bi dnevno poslušal mantro lastnikov psov, da bom politično korekten, katerih ščeneta vseh velikosti in tež paradirajo po igriščih, kako je čist prijazen kužek, ki ne bo nič naredil otroku, bla bla bla. ME NE ZANIMA, če je najbolj pohlevno ščene, otroci so v igri nepredvidljivi, lahko zmedejo to štirinožno prijaznost, ki se ustraši in šavsne.

V imenu celega razreda se opravičujem za žaljive in politično nekorektne izraze, ki smo jih uporabili. Verjetno so te zmotili, ker si se v njih prepoznal, kot eden tistih, katerim so bili izrazi namenjeni.

PS: verjemi, da v tisti situaciji ne bi naredil absolutno nič drugega, kar je naredil pozabljivec. Pohlevno bi šel domov in to dobro osramočen. Ponovil česa takega ne bi več. Če pa misliš, da si tak karakter, da lahko gledaš, kako nekdo kosi travo, zraven pa tvoj cucek 5 metrov stran serje nanjo, potem pa le, vreden bi bil in dreka in vseh batin, ki bi jih kasiral kot bonus.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
O, primitivec nadaljuje
smile-1.gif
Vljučuje "osnonošolske" fore, p.s.-a bedarije.

Bolj slaba obramba za bedarije, katere si pisal prej. Očitno eden tistih, ki mislijo, da so nekaj več... lol. Patetično.

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Pa ne zato, da tam nebi srala ali scala ampak, ker ne želim poslušati izpadov kakega od staršev ali kakega "pasjemrzca".

Kaj pa, če bi se enostavno držal zakona, če že tako rad pokroviteljsko moraliziraš, per na otroškem igrišču MORA biti na povodcu (nagobčnika menda ne potrebuje). Če bi dnevno poslušal mantro lastnikov psov, da bom politično korekten, katerih ščeneta vseh velikosti in tež paradirajo po igriščih, kako je čist prijazen kužek, ki ne bo nič naredil otroku, bla bla bla. ME NE ZANIMA, če je najbolj pohlevno ščene, otroci so v igri nepredvidljivi, lahko zmedejo to štirinožno prijaznost, ki se ustraši in šavsne.

Imam psa (torej upam, da nisem pasjemrzec), a ga ne spuščam po otroških igriščih in ne bi hotel, da ga ti spustiš na otroško igrišče.
Sicer verjamem, da je tvoj pes vzgojen, a je dejstvo, da ima MadMich v tem oziru prav in da otroci in nepoznani psi ne gredo skupaj ...
Kot prvo trditev o vzgojenosti ne bi hotel preizkušati na svojem otroku in kot drugo otroško igrišče je namenjeno otrokom (in ti se po mojih izkušnjah v večini tudi bojijo psov oziroma psov, ki jih ne poznajo) in ne psom.

Če temu rečeš izpad starša ali izpad pasjemrzca, pa naj bo tako, jaz mislim, da gre za osnovno logiko sobivanja ...