Večina kvasa bo šla tja do 35C BP, samo kaj bo ven prišlo je pa vprašanje. Dejansko je bolje za take temperature uporabit nek nevtralen sev kvasa ki sploh ni namenjen pivu. Recimo visokotemperaturni kvasi za destilacijo (
klik ). Pivo bo enako zanič samo vsaj ne bo estrov za izvoz pa malce manj višjih alkoholov (da bo malo manj glavobola)!
Razen za redke stile piva (npr. belgijci) so temperaturne limite pivovarskih kvasov bližje 20C kot pa 30C. Če takih pogojev ne moreš imeti zagotovljenih je pametno investirat v nek hladilnik, vse ostalo je neka polovičarska rešitev. Seveda če te ne moti presežek estrov bo tudi US-05 dokaj solidna stvar oz. preberite si avstralske forume, oni so specialisti kako (ne) delat pivo ko imaš 30C+ v senci!
Aja pa kvas od MJ ki se omenja je M10 (workhorse), ta naj bi zdržal do 28C. Ne vem če ga pri nas kje dobiš, niti ne vem kako nevtralen je pri 28C.