Kulturniki zopet dobivajo dodaten denar

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Seznam prejemnikov kulturnih žepnin:
Dešman Kristina, Čeligoj Andreja, Lapajne Čurin Nuša, Tepina Rastislav Rastko, Resnik Cene, Čermak Milojka Miša, Vizjak Jana, Predan Žiga, Fistravec Matjaž, Drnovšek Vesna, Kleindienst Staš, Perger Neža, Dekleva Lapajne Maja, Majcen Matic, Stropnik Mladen, Skušek Nataša, Kukovičič Samuel, Horvat Franc, Nabergoj Aleksandra Saša, Wraber Meta, Piry Alja, Lapajne Dekleva Tomaž, Štorman Boštjan, Štrovs Peter, Hudolin Jurij, Povše Katja, Grmek Mojca, Viceljo Alenka, Lovšin Polonca, Dovč Dušan, Yebuah Tiran Irene Akweley, Jurca Avci Sanja, Križanec Bojana, Gubenšek Taja J., Hieng Primož, Štromajer Igor, Menard Lea, Klemenčič Miha, Snoj Saša, Zaviršek Hudnik Damjana, Vevar Rok, Zabret Valerija, Medved Marjeta, Bonelli Potokar Urša, Tomašik Milan, Cesen Scek Marko, Fukuhara Ryuzo, Veselko Robert, Kovač Lozar Teja, Bizjak Rajko, Lašič Matic, Vobovnik Tadej, Rakiniæ Aleksandra, Mutič Marjan, Leskovšek Nika, Oblak Tanja, Potočnik Uroš, Berk Edvin, Nardoni Kovač Špela, Zupanič Metka, Dovjak Krištof, Forbici Jernej, Klenovšek Musil Manica, Jarc Evgenija, Arko Mina in Bagari Ludvik.
http://www.mk.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/1328/6061/fa2002b232056f0373837d973a1e8944/

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
To so kulturniki??? Očitno sem zelo nerazgledan, saj z izjemo mogoče ene ali dveh osebe za vse slišim prvič???

A za operacije otrok z bolnimi srčki je pa problem denar??' In danes tukaj gor celo izvem, da 'samostojnim kulturnim delavcem' prispevke plačuje država oziroma mi...

Počasi imam dovolj subvencioniranja raznim španskim borcev in borcev oziroma še huje, njhovim sorodnikom, nekim 'zaslužnim državljanom' in meščanom in podobno, dovolj je!!!

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Umetnina enega iz seznama:

<object width="640" height="505"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/-NbL8VYpSSo&hl=en&fs=1&hd=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/-NbL8VYpSSo&hl=en&fs=1&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="505"></embed></object>
Glej na to s svetle strani. S tem denarjem si bo lahko privoščil dve punci iz vzhoda, ki bosta pozirali brez gat in žab.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.390
1.258
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
KSZ
Nekdo je ljubosumen da ima nekdo nek talent.

Če ima talent naj ga izkoristi beri služi z njim. Ne pa da dobiva neko potuho

Pejt kdaj v gledališče, na kak koncert ali kako razstavo pol pa pametuj.

Kaj, gledat kulturnike, ki jih plačuje država, namesto da bi si na trgu plačo zaslužili?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:Tisti, ki pa res nekaj ustvarjajo - ne samo kvazi kulturo - pa iebejo ježa za minimalca ( če ga seveda dobijo )
Tisti so že predobri in lahko sami preživijo. Kultura po slovenski definiciji je nekaj, kar nikogar ne zanima in nihče ne bi tega gledal, poslušal, tipal in seveda niti ne plačal. Dobro, najde se nekaj izjem, praviloma 100 ljudi od 2 mio državljanov. To je kulturno. Ostalo je populizem in šunt.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
56
28
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
KSZ

Kaj, gledat kulturnike, ki jih plačuje država, namesto da bi si na trgu plačo zaslužili?

Na trgu lahko preživijo Werner, Modrijani, Saška...Si to želimo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Ne - lahko pa uberemo srednjo pot: država naj financira (oz. finančno pomaga) filharmonijo, Opero, Dramo, folklorne skupine - skratka, tradicionalne umetnosti. Vse ostalo (kolektiv Janša ipd) naj preživi na trgu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
KSZ

Na trgu lahko preživijo Werner, Modrijani, Saška...Si to želimo?
Na trgu preživi tudi Marjana Lipušček, Irena Grafenauer...

In BTW: kaj natančno je narobe z Modrijani? A igrajo "napačno" glasbo?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
V kulturnem oziru je 'Ti si moja rožica' na približno enakem nivoju kot Šampanjac. Glede na to, da tako Modrijani kot Mile Kitiæ živijo od svojega dela, pa vsekakor God bless them all.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.566
5.129
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:V kulturnem oziru je 'Ti si moja rožica' na približno enakem nivoju kot Šampanjac. Glede na to, da tako Modrijani kot Mile Kitiæ živijo od svojega dela, pa vsekakor God bless them all.
Imaš prav. kaj je kultura po slovensko sem zapisal že zgoraj.
Kultura po slovenski definiciji je nekaj, kar nikogar ne zanima in nihče ne bi tega gledal, poslušal, tipal in seveda niti ne plačal. Dobro, najde se nekaj izjem, praviloma 100 ljudi od 2 mio državljanov. To je kulturno. Ostalo je populizem in šunt.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
V kulturnem oziru je 'Ti si moja rožica' na približno enakem nivoju kot Šampanjac. Glede na to, da tako Modrijani kot Mile Kitiæ živijo od svojega dela, pa vsekakor God bless them all.
In ti si brezprizivni razsodnik na področju kulture na splošno, ali samo muzikologije?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.622
3.988
113
reveži kulturniki...
5521717_1-700.jpg

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
In ti si brezprizivni razsodnik na področju kulture na splošno, ali samo muzikologije?
Ne vem, kje sem napisal, da sem brezprizivni razsodnik. Napisal sem svoje mnenje, in sicer, da ni nobene razlike med Modrijani in Kitiæem.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Ne vem, kje sem napisal, da sem brezprizivni razsodnik. Napisal sem svoje mnenje, in sicer, da ni nobene razlike med Modrijani in Kitiæem.

Še nikjer nisem zasledil, da se bi Modrijani kje proglašali za kulturnike, tako da kotališ buče.

Da niso najbolj zaželjeni, sem pred novim letom sam slišal na Kongresnem, ko so imeli koncert.

In ja, so mi bolj; veliko bolj všeč od vseh prejemnikov žepnine skupaj (enega propadlega privatnika poznam osebno že dolgo), saj lahko s kolegi in našo mularijo vsi zapojemo skupaj z njimi.

Z Modrijani, da ne bo pomote.

Jebiga, smo pač kmetje.
cheer.gif

Pa še vedno ne vem, kaj počnejo v tej temi, saj recimo Švaba ni med prejemniki.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
NigelM je vprašal, kaj je narobe z Modrijani, saj je Onslow komentiral, da lahko na trgu preživijo samo Modrijani, Saška ipd. IMO so del kulture, saj so glasbeniki. Osebno jih ne poslušam, nimam pa nič proti ljudem, ki jih. Prav tako nima nič proti ljudem, ki poslušajo Kitiæa - napisal sem, da jih celo občudujem, glede na to, da živijo od svojega dela (kar je v Sloveniji, si predstavljam, težko).