kruh

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Imam že zameseno, jutri dam pečt
smile-1.gif
Tisti, ki ste pekli v jena stekleni posodi, a ste dali peki papir spodaj, kaj namazali, pomokali ali kar direkt v posodo?
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Imam že zameseno, jutri dam pečt
smile-1.gif
Tisti, ki ste pekli v jena stekleni posodi, a ste dali peki papir spodaj, kaj namazali, pomokali ali kar direkt v posodo?

prvič sem se bala kaj bo in sem dala na peki papir. Ko sem brala po netu, so pisali, da nič ne mažejo, nič mokajo, nič ne dajejo peki papirja... pa sem še sama tako naredila. Kruh pade ven, posodo pa malo da ne, lahko samo še obrišeš.

Sem vas pa kar malo zasvojila s tem kruhkom.

pri vseh dobro zgleda
grin1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
v kako toplem prostoru si ga pa vzhajal? pa koliko se ti je dvignil v tej uri? Morda se s suhim kvasom in tako malo količino dalj časa vziguje (kot je v "mojem" receptu)



westi: a pol testo ni zbezljalo po kuhinji
tongue-1.gif
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik Kibibi pravi:
Imam že zameseno, jutri dam pečt
smile-1.gif
Tisti, ki ste pekli v jena stekleni posodi, a ste dali peki papir spodaj, kaj namazali, pomokali ali kar direkt v posodo?

prvič sem se bala kaj bo in sem dala na peki papir. Ko sem brala po netu, so pisali, da nič ne mažejo, nič mokajo, nič ne dajejo peki papirja... pa sem še sama tako naredila. Kruh pade ven, posodo pa malo da ne, lahko samo še obrišeš.
Pri meni je bilo isto.
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
pa koliko se ti je dvignil v tej uri?
A ni to malo preveč osebno vprašanje? Uporabi PM.

Ja, očitno bo pol alterja peklo škorpy kruh. Moja žena je rekla, da se očitno kaj uporabnega najde na alterju.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ne, ni
smile-1.gif


Bom pa naslednjic tudi jaz pustila vzhajat kot ponavadi, ker se teh 20 ur prevec vlece
smile-1.gif
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Evo, sem danes spekla brez dolgotrajnega vzhajanja in je kruhek odličen
1417977-photo.JPG
 

Priponke

  • 1417977-photo.JPG
    1417977-photo.JPG
    153,8 KB · Ogledi: 265

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
koliko časa si ga vzhajala? na toplem? al na sobni temperaturi?
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Kaj je pa tisto rumeno v posodi na posnetku okoli testa k se skupaj sprime, kt da bi bil olje? Pa kako se naredi tiste "bagete" k so pri 55 sekundi prikazane, sam nekak poldogovato nardis al kuga?