kruh

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ti mojster, prej se bos navelical kot mi, nas je vec, poleg tega sta samo dva klika potrebna za ban, ti pa vprecej vec rabis za vsakokratno novo registracijo.
Kaj spet se je pojavil z novim nickom? Pa s tem človekom je res nekaj hudo narobe...
stupid-1.gif
 

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ti mojster, prej se bos navelical kot mi, nas je vec, poleg tega sta samo dva klika potrebna za ban, ti pa vprecej vec rabis za vsakokratno novo registracijo.

A nisi enkrat napisal, da mu boš s sekiro kable presekal?

Če rabiš sekiro, povej.
grin1.gif
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik westie pravi:
skorpy, a si probala kaj manj kot 20 ur? to se mi zdi ful dolgo

drugače pa odlično zgleda, pohvale
wink-1.gif


jaz ga pečem po hitrem postopku, ampak bom probala tega, ker res krasno zgleda

nisem, ker sem se tako navadila, da en dan zmešan drug dan pa spečem. Brala pa sem po forumih, da puščajo po 12 ur, ga "zložijo" in pustijo še dve uri počivati.

Zdele se bo en hlebček spekel, potem pa gre notri drugi hlebček.

@goba: nč bat, Blue ga z veseljem je
grin1.gif
 

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Ja...
smile-1.gif
ma je začel potem nekaj s prijavo na policijo groziti pa sem se usral.

Kaj ga potem blokirate, da ne gre vse moja opozorevanje moderatorja v nič?
grin1.gif
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
@skorpy: hvala, sem ga danes pripravila in ga jutri zjutraj dam pečt. A si probala že kakega s koruzno moko al samo belo? ker meni bela moka ne diši preveč

@gretzky: uuuaauuu, super
smile-1.gif
ta pa zgleda malo temnejši - kakšno moko si dal?
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik westie pravi:
@gretzky: uuuaauuu, super
smile-1.gif
ta pa zgleda malo temnejši - kakšno moko si dal?
1/3 polnozrnate in 2/3 bele.
Smo ga zdajle probali, pa ne vem, če se bo kakšen konec hlebčka sploh uspel ohladiti. Ni ga prav veliko.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
A si ga ti tud pustil 20 h vzhajat?

Mene skrbi, da ne bo jutri zjutraj testo po celi mizi
 

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
vzeti moraš še enkrat večjo posodo, kot je notri količine zmešanega testa. ne skrbi, ne raste tako hitro, kot morda zgleda prvih par ur. Meni je polnozrnati celo malo dol padel. Prvič ko sem se tega vzhajanja bala, sem dala posodo v kateri sem zmešala sestavine v še eno večjo posodo, za vsak slučaj, če bo šlo čez
hysterical-1.gif


Baje, da koruzna moka ni tako fajn. Kolegica je delala, meni pa še ni uspelo. Čeprav je bil ona razočarana, bom sama vseeno poskusila.

Delala sem pa že iz polnozrnate, pirine in ržene moke (ržen je bil premalo pečen, tako da bom drugih podaljšala čas peke). Pri vseh teh mokah, če se ne mešajo z belo, svetujem pečenje podaljšati - 40 min pokrovka in 25 min brez pokrovke. Prav tako to svetujem ob delanju dvojnih količin (pa še dodatnih 5 min tudi ne bo zažgalo kruha
wink-1.gif
)

gretzky:
aplauz.gif
sem brez besed.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Edino kar mene tule malo moti je čas pečenja.... Kruh pečem večkrat na teden, pa noben ni v pečici dalj kot pol ure:) No, pa da vidim, kako bo zgledal po temle receptu:) Danes poskusim ampak z normalnim vzhajanjem - urco max:)
 

Blankman

Pripravnik
2. sep 2007
290
0
16
Ej hvala za recept. To je pa res en najboljših kruhov
smile-1.gif

AkQCigDCQAAyb_I.jpg


Tale je pa od prjatla po istem postopku:
AkQChS6CAAEm1OY.jpg
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
evo, tudi meni je uspel.... wiiii

skorpy, hvala za recept
1415068-photo.JPG
 

Priponke

  • 1415068-photo.JPG
    1415068-photo.JPG
    130,1 KB · Ogledi: 319
Nazadnje urejeno:

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
jaz sem po navodilih - prve pol ure pokrito, potem pa odkrito

p.s. drugače sem vedno pekla kruh v pekaču brez pokrova
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Edino kar mene tule malo moti je čas pečenja.... Kruh pečem večkrat na teden, pa noben ni v pečici dalj kot pol ure:) No, pa da vidim, kako bo zgledal po temle receptu:) Danes poskusim ampak z normalnim vzhajanjem - urco max:)

Evo probal:) Zamesil po receptu, le uporabil sem običajen kvas in vzhajal eno uro. Rezltat je odličen:) Kar pa se peke tiče, sem bil skeptičen, ampak vidim, da kar drži. Če se peče v posodi je očitno drugače. Kruhek pa je takle: