Pri nas je problem, ker slabi zgledi vlečejo. Se zna zgodit, da si bo to še kdo izmislil in počasi ne boš imel več kam it, ker bodo vsi zaračunavali dodaten krožnik.
Čudno a ne? Folk ima nižje plače, precej več jih je brez službe ali na robu tega, a je z njimi kot v javni upravi - cen ne spuščajo. Koliko gostincev (sploh bifetarjev) je že propadlo ravno zaradi tega, da "on pa že ne bo cen spuščal" - razen plač kelnarjem. Dobrim in cenovno primernim lokalom se ni za bati prometa.Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
težava v gostinstvu je to, da je padec prometa velik.
Citat:
Uporabnik jolko pravi:
Takrat si imel 80 000 SIT plače, danes pa 800 EUR.Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Zadnjič sem naročil dostavo veliko pico z nekaj dodatki - 10,10€. V manjšem mestu. Včasih me je takšna pica prišla max. jurija sit, danes pa 2500. Ne vem, kakšno plačo bi moral imeti, da bi si naročil pico za 2500 sit.
Torej nekje 80 pic.
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če ti je gost všeč mu ne zaračunaš če ti ni všeč mu pa zaračunaš... hecno. no 2€ za krožnik je pač pretirana cena, da pa nekaj zaračuna je pa vseeno logično.Citat:
Se pa od situacije do situacije odločamo, ali bomo storitev zaračunali
je pa hecno tip pripelje puco in hočeta romantično jesti z enega krožnika (včasih do mize tako mahjne, da je to skoraj edina varianta) gostin ga pa zavrkne... mono tudi, da je rekel eno pico na dva dela in sedaj trdi, da tega ni rekel. na računu je pa mogoče tudi spregledal, kaj piše. resnica je vrjetno nekje vmes.
Kako pravzaprav sploh posluje? Račun ima blokiran že od 23.5.2011 (675 dni)?Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Nadaljna debata je brezpredmetna...
TRR: IBAN SI56 2900 0005 5831 214 (UNICREDIT BANKA SLOVENIJA d.d.) blokiran
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
@Thrivial,keber: Ne vem, a vidva podjebavata al mislita resno? Še enkrat, pošiljka z odkupnino je ena od "normalnih" poštnih storitev, za katero je navedena cena na ceniku. Tako, kot ima ceno navadno pismo, priporočena pošiljka, je navedena cena tudi za pošiljke z odkupnino! Ni to nekaj nevsakdanjega, kar Krožnik vsekakor je!!! In nihče ne pričakuje, da mu bodo krožnik v gostilni računali, zato tudi ne išče po ceniku, kaj vse mu lahko gostilničar še računa dodatno. Saj sem napisal, po tej logiki bi mu lahko na račun nabil marsikaj, bilo pa bi napisano v jedilnem listu na zadnji strani z malimi črkami!Kar se tiče vstopnine, pa ti to računajo že pri vratih in se sam odločiš, boš vstopil ali ne! Sta že kdaj plačala vstopnino, ko sta dobila račun?
Tudi v Ameriki že pred 20 leti je bilo v ceniku jasno napisano, da se plača postrežnina x% ali pa na križarjenjih, da se doplača napitnina za postrežbo, napitnina za sobarja itd. In zapomnite si, kmalu bo tako tudi pri nas, se čudim, da se ni še noben spomnil!
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Tudi meni ni jasno zakaj tako velike pice delajo. Sam že kar nekaj let naročim vedno malo, ker ni šanse, da pojem veliko. Pa so že male marsikje takšne, kot so bile recimo 10 let nazaj velike. Včasih je bila mala kot tiste pice na Petrolu recimo.
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Zadeve ki prihajajo iz Zahoda...... v avstriji je postrežnina že vsaj 15 let v vseh restavracijah, v italiji prav tako (poleg dobiš sicer še kakšne grickalice) in kjer je cena ravno tu nekje, picerija pa na Obali, se temu ne čudim preveč. Izgleda je večina gostov Italijanov, zato pa tako. Mene je bolj šokirala cena ene pice in 2 sokov.... brez dodatnega talara 15 €