sam sem dajal vsem za ejsti. ker so delali bolje, bolj z zanosom, hitreje, natančneje. še akr je najbolj zanimiv, čeprav so 'delavci' opazijo da si človek in so bolj človeški.
izjeme sta bili dve.
znanec, ki je s kolegom delal ene malenkosti. prvi dan sta zidarju spila pol litra šnopca in mu nalila vodo. ugotovila sva zvečer. drugi dan sem pripravil zanju psoebej steklenico in sva z zidarjem navijala, da sta v eni uri spila cel liter. kako sta šla domov, ne vem, a delala nista nič. po mesecu dni sta prišla s sklonjenima glavama. v kopalnici pa je še vedno stala literca voda+šnopc.
in pa ekipa fasaderjev, ki je spila vse, s tistim prepovedanim. dva dni je bila bitka z zidarjem, ki me je prepričeval, da ne smem dat odvajalo v vino, ker bom imel vse posrano po dvorišču. na koncu smo poračunali.
sam sem delal po terenu. če sem kaj sovražil, sem sovražil obisk gostiln, kjer niso zmožni dat pijačo zastonj. in če delavec dela, lopata, zida, dela fizično je sramota pustit ga, da žuli poli.