Košarka EP 2009

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Ni nujno!! Če je Vujačič iskal, da zanj veljajo drugačna merila kot za ostale reprezentante samo zato, ker igra "beri sedi" za Lakerse, je bilo to za ekipo zelo duha moreče. Glede na to, da se vedno tumba kako ne znajo skupaj ustvarit neke harmonije in je bil Vujačič temu le voda na mlin, je Zdovc naredil zelo dobro za slovensko košarko.

Pa še enkrat....Ni Vujačič tako nepogrešliv za našo reprezentanco. Raje naj forsirajo Dragiča pa bo veliko več efekta.
Kot je recimo Brezec blaga senca Lorbku ta trenutek pa vseeno ne dela nekih kretenizmov v garderobi.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Zdovc je isti qurac kot Katanec.

Priden, miren, ubogljiv, zvest kot šarplaninec in glup kot kornerska zastavca. Oba sta igrala kot vodonoše in ne marata kreativnosti. Pri Katancu je padel Zahovič, pri Zdovcu pa Milič in Vujačič. Nek predhodnik pred mano je lepo povzel travme iz preteklosti, ko sta Katanca jebala Vialli in Mancini, Zdovca pa komplet Yu reprezentanca. Ko tak človek postane po nekem čudnem naključju gazda, se maščuje tistim, ki poosebljajo njihove prejšnje "mučitelje".
467716-post_slo.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Zdovc je isti qurac kot Katanec.

Priden, miren, ubogljiv, zvest kot šarplaninec in glup kot kornerska zastavca. Oba sta igrala kot vodonoše in ne marata kreativnosti. Pri Katancu je padel Zahovič, pri Zdovcu pa Milič in Vujačič. Nek predhodnik pred mano je lepo povzel travme iz preteklosti, ko sta Katanca jebala Vialli in Mancini, Zdovca pa komplet Yu reprezentanca. Ko tak človek postane po nekem čudnem naključju gazda, se maščuje tistim, ki poosebljajo njihove prejšnje "mučitelje".
467716-post_slo.gif

Pri takih postih se pa vprašam če ste kdaj sploh videli šport od znotraj in ne samo prek TV.

Trener in samo trenes je šef. In če reče stoj na eni nogi cel trening in potem takoj spat, greš pač spat.

Me zanima če v službi delaš kontra kot pravi šef.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
V službi sem sam svoj šef... dokler sem pa imel šefa, sem pa delal tako, kot je on zahteva. In če mi ne bi ustrezalo, bi odšel drugam. Tukaj je drugače: lahko se ''šef'' kurči kakor se hoče, a če rezulatov ni, leti ''šef'', ''delavci'' pa ostanejo... Šef tukaj izbira med najboljšim kadrom, in če se hoče nekaj dokazovati v smislu ''stanja na eni nogi'', ga bo najboljši kader zapustil oziroma sabotiral, pa bo potem lahko ''šef'' doma sam stal na eni nogi... najboljši kader pa bo še naprej služil MIO € ali $ v svojih klubih.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Verjetno nisi igral v nobeni konkretni ekipi ane????

Šef (treber) odgovarja za rezultat. Kako ga bo dosegel pa določi sam. Pa če igra Golemac in S. Udrin in prinese medaljo je car. Leti pa z Vujačičem če pride sedmi.

Pustmo Zdovca, da dela in upam, da dela prav.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Pravkar si povedal vse o sebi.

In zdaj če si ti tak človek, ki ti je vseeno, če te nekdo drka v glavo samo zato ker je šef, potem tudi prav. Ampak obstajajo tudi ljudje, ki niso ovce.

Vsak šef, trener,...mora biti v prvi vrsti psiholog. Če teh kvalitet nima ( in zdovc jih nedvomno nima ) se pač zateka k drilu in maltretiranju. Je pa res, da je trenerjeva zadnja. Ampak dober trener bo znal troublemakerja pridobiti na svojo stran in bo ta za njega garal na terenu, slab trener ga pa pač preprosto prečrta.

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
V službi sem sam svoj šef... dokler sem pa imel šefa, sem pa delal tako, kot je on zahteva. In če mi ne bi ustrezalo, bi odšel drugam. Tukaj je drugače: lahko se ''šef'' kurči kakor se hoče, a če rezulatov ni, leti ''šef'', ''delavci'' pa ostanejo... Šef tukaj izbira med najboljšim kadrom, in če se hoče nekaj dokazovati v smislu ''stanja na eni nogi'', ga bo najboljši kader zapustil oziroma sabotiral, pa bo potem lahko ''šef'' doma sam stal na eni nogi... najboljši kader pa bo še naprej služil MIO € ali $ v svojih klubih.

stupid-1.gif

Zaradi takega razmišljanja pa imamo tak team spirit pri vseh kolektivnih športih! Igranje za reprezentanco je privilegij in čast. Zastopati državo je za moje pojme enako pri športu, kot v vojski. Če je selektor tisti, ki je nad igralci, se morajo igralci pač podredit njegovemu načinu dela, pa kakršenkoli že bil. In če pač nekdo reče boli me k... ker itak zaslužim več kot slovenska košarkarska zveza si enostavno ne zasluži zastopat našo državo v kakršnemkoli smislu. Sploh pa ne rezerva LA Lakersov!!!! Ni on Nowitzki, pa v končni fazi, tudi če bi bil.

Hrčki so veseli in ponosni, če lahko fliknejo tisto šahovnico nase in s klopi ploskajo čez cel turnir. Pri nas pa če si iz NBA pa tudi če brišeš parket, kar misliš da boš ti tisti, ki boš odločal kdo, in koliko boš igral
bonk.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Phil Jackson je tud znal Rodmana tolerirat, ceprow je pisdarije delal, pa se zmer je rasturil....so razlike med dobrimi in najbolsimi.
grin1.gif

Kaj je pa Zdovc se pa se ne ve....Js ga ne skusam nic obsojat, ampak priznam, ko je Milicu reku adijo, se mi je zameril na polno. Ker ce je on vidu u Begicu pa unih frajerjih aka Rudez nwem kaj, ja pokazal niso nc no
bonk.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Pa ne pri športu, sploh pa ne pri preveč plačanih ljudeh, ki sedijo na klopci in mislijo da so zvezde.

Pri ekipnih športih pač nek igralec ne sede v ekipo in konec. To ne pomeni, da je slab igralec in bi pri drugem trenerju bil prvi zvezdnik ampak pri Zdovcu pač ne.
In tu je bolje, da se takšnega igralca umakne in če je normaln bo pač vedu, da pač TRENUTNO v tej ekipi ni mesta za njega.

Zgledam kot Zdovčev odvetnik in da ga imam za top trenerja. No do tja mu še manjka še velik kilometrov ampak na koncu bo on odgovarjal za rezultat in zato naj si vsaj izbere s katerimi 12 junaki bo zmagal (zgubil)!!!

Psihologijo mene pa pusti kar pri miru, ker si tok falil da še zmer piha.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.544
3.895
113
Ljubljana
hmpg.net
Ravno pri Philu Jackson-u se pokaže, da hoče imeti moštvo, 12 igralcev, ne pa eno ali dve zvezdi. Ker mu je tam lastnik dal Kobe-ja, je pač ostale temu prilagodil. Ampak spet, če gledaš kako vodi tekmo, se je videlo, da je Kobeja puščal da se zaletava, šele potem ga je vzel v šolo. Res pa je, da je on filozof:)
Vujačiča pa nihče ni proglasil za okostje SI reprezentance. To je bil Nesterovič (hesno a ne?), pa je sedaj Smodiš (in upam, da bo šel zraven, ker če ne, bo pa potop). In nikoli ne bo mogel biti Nahbar, ker ni tip. On ne sestavlja moštva. Smodiš ga pa, čeprav izgleda, kot bi se kregal.
In pameten trener sestavi 12 svojih, ne 12 najboljših, ker teh 12 ne more igrati skupaj.

Pa še o Katancu in Zahotu.
1. Nekje je nekoč obstajala seznam ala reprezentaca svetovnih zvezd, ki so jo sestavili trenerji. Kriterij je bil: "tega NOČEM v ekipi". Zaho je bil noter.
2. Verjetno je bil Katanec edini trener s katerim se je Zaho skregal a nede? Ali pa so ga vrgli iz Grčije na glavo?
3. Če ne Katanec poklical Zahota, kaj bi danes delal Zaho. Konfikten igralec, brez kluba, ki je trener nagnal ima res perspektivo.

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Menda je ja jasno, da se Zaho ni prodajal skozi reprezentanco? Med drugim je bil pri Portu prvi strelec CL in je nemara dobil kakšno ponudbo tudi zaradi tega?

Drugače pa ja, Zahovič je konflikten igralec. In ga skoraj ni med top igralci, ki ne bi bil po tej ali oni strani malo čuden. Ampak mojstri znajo takšne igralce pravilno usmerjat ( kot prej omenjene pizdarije, ki jih je Rodman teral pri Jacksonu, pa ga je ta vseeno naštimal, da je bil prvi skakalec lige ), povprečneži pač ne.

Kam spadata Zdovc in Katanec v tej enačbi najbrž ni treba pojasnjevati.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pač košarka je tv primerjavi z nogometom tak specifičen šport, kjer lahko dejansko 12 igralcev dobi enako minutažo, ali pa vsaj povprečno enako minutažo

in jaz vseeno mislim, da se vse da zmenit, ker tebi kot trenerju, ni cilj pogledat 15 igralcev v tem trenutku in rečt, ok ti se nekaj kregaš zadnje tri dni, ti si poškodovan, ti si pa [censored] in pošlješ te 3 domov

tebi je cilj imet (kot selektor) najboljšo možno ekipo in vse narediš za to, če en igralec pride na priprave, se poškoduje tam in še vedno kaže željo da bi igral naprej, in dejansko pride nazaj igrat, pol mislim, da se da tud z besedami kaj dosečt pr njemu

jaz samo upam, da karkoli je že bilo, vujačič ne bo zameril in bo igral pod naslednjim (prej kot slej) selektorjem

zetko

Pripravnik
18. avg 2007
916
0
16
40
Rodman je ze pred Jacksonom veselo skakal in bil ze pred prihodom v Chicago parkrat najboljsi skakalec lige, tako da ga verjetno ni glih Jackson postimal
grin1.gif

Durgace pa trener mora imeti zadnjo besedo in ce je igralec tako trmast pezde, da se ga ne da v red spravit, mora pac letet. In meni se zdi cisto normalno, da je Zahovic takrat letel domov, ker je hotu sefa spilat, kot se mi zdi normalno, da so Vujacica dam poslali. Nista ne prva ne zadnja.

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Pa kaj govorite o Rodmanu in Philu, ker je to nekaj povsem drugega. Rodman je bil v ekipi najboljši skakalec in imel tudi vlogo provokatorja. V NBA je itak vse šoubiznis. Če je sem pa tja prišel z dvema koorbama na trening to ni isto, kot če bi diktiral trenerju, koliko naj igra.

Pa primerjate Vujačiča z Zahovičem. Vujačiči ni niti Z od Zahoviča. Pa Zdovc tudi še ni K od Katanca. Katanec se je zaradi Eura že imel za boga na Svetovnem.

Če bi (bo) Zdovc pripeljal Slovenijo do odličja, ga bi (bo) naša javnost odnesla v višave, vas bi (bo) polovica pametnjakovičev in košarkarskih expertov kar na enkrat spremenilo mnenje o njegovi kvaliteti kot trener.

Pa nehite žvečit čigumi, preden ste jedli česen!!

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Meni je zanimivo to.. mladinci, ali fuzbal ali pa basket.. Velikokrat dosezejo dobre rezultate, tam top 3 ali celo prvaki tega, onega.. Potem valda pridejo v dobre, velike klube.. In, ko spet igrajo (tokrat za clane) smrdijo in ne dosezejo nic pametnega. Ego clash?

Pa se en dober rek: V ekipi moras imeti max 2 zvezdi in ostalo garace, ki delajo za te dve zvezdi. In IMHO je pri nasih reprezentancah problem v [pre]velikem stevilu zvezd, se vecji problem pa v wannabe zvezdah, ki v NBA igrajo malo manj, kot vodonose in imajo evropske kolege za manj vredne, ker jim pac ne disi biti se ena izmed cifer v NBA ligi. SLO mentaliteta pac..:)

Bagdad_Blue

i ate all the pies
13. avg 2007
222
0
16
43
LJ-VZHOD
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Meni je zanimivo to.. mladinci, ali fuzbal ali pa basket.. Velikokrat dosezejo dobre rezultate, tam top 3 ali celo prvaki tega, onega.. Potem valda pridejo v dobre, velike klube.. In, ko spet igrajo (tokrat za clane) smrdijo in ne dosezejo nic pametnega. Ego clash?

Pa se en dober rek: V ekipi moras imeti max 2 zvezdi in ostalo garace, ki delajo za te dve zvezdi. In IMHO je pri nasih reprezentancah problem v [pre]velikem stevilu zvezd, se vecji problem pa v wannabe zvezdah, ki v NBA igrajo malo manj, kot vodonose in imajo evropske kolege za manj vredne, ker jim pac ne disi biti se ena izmed cifer v NBA ligi. SLO mentaliteta pac..:)

467716-post_slo.gif

aplauz.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja no, pac govorimo o odnosu trener igralec, zatorej Phil in Rodman
grin1.gif
Ampak ok, dost o Rodmanu.
Upejmo, da se postimajo u reprezentanci, pa da se Smodis res vrne, da bo usaj en leader na igriscu. Pr nasih je met u pisdi, sam to morjo igralci pr seb postimat....jebes hudo obrambo, ce ne das kosa u napadu....
bonk.gif

Maruti

Pripravnik
23. jul 2007
30
0
6
no, jaz se pa lahko pohvalim, da si bom v živo na evropskem prvenstvu ogledal vse tekme slovenske reprezentance......pa bom na poljskem le od 7.-9. septembra...

hehe, šalo na stran. če je vujačič konflikten igralec, ki se ne podredi ekipi, si zdovc lahko s tako reprezentanco privošči, da ga pošlje domov. pa saj bekov imamo pa res dovolj. in nihče ni superzvezdnik, so vsi na dokaj istem nivoju... žal mi pa je, da se ne pove pravega razloga za odhod vujačiča, ker poškodba in uigranost sigurno nista razlog.

če je pa s tem zdovc hotel zvišat avtoriteto, pa bog pomagaj.

pa še to: Beno in Vujačič sta na istem nivoju. na turnirju v sevilli pa se je Beno vseeno lahko podredil ekipi in igral približno kot play, za vujačiča ne morem tega reči.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
pa kdaj za boga je imel cajt bit konflikten, mater zravn je bil 3 dni!? če ti v treh dneh vidiš, da je en igralc tako konflikten, da ga ne boš mogel porihtat, potem ga niti klicat nebi rabil

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
En del kvalitet je Zdovc kot trener že pokazal v Olimpiji, drug del jih je v Sevilli, tretji del pa pride kmalu na vrsto... pa bo spet pred kamero v tla gledal pa potiho govoril...
smile-1.gif

Podobne teme