Covid-19 Koronavirus - začasno čakanje na delo, dopust, odpovedi pogodb...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
točno ta problem je. Vsi ki majo nove avte na fafo, zdaj pa bodo fehtali za pomoč in kazali svojo kreativnost.

Tukaj se pa s tabo ne bi strinjal, glej, če imaš ti firmo in konstanten pretok denarja, konstanten promet, fix zadeve potem lahko ti teraš razne fafe in ostalo saj imaš vsak mesec fix, razumeš? Ko pa tebi nekdo reče čez noč da ne smeš več poslovati pa je problem. Če tega ne razumeš potem imaš problem in te daje favšija za vse te razne fafe. To kakšne fafe ima kdo in na kakšni nogi kdo živi sploh nima nobene veze in ne briga nobenega. Če že XY let zasluži pošteno vsak mesec za ves ta standard potem ne vidim problema. Če propade zaradi sebe in svoje požrešnosti je njegov problem, ni pa njegov problem če mu nekdo iz danes na jutri zaradi farse prepove poslovanje in to v osnovi 99% nerizičnim skupinam namesto da bi vse silne ukrepe preusmerili v rizične skupine. Groza.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.557
10.775
113
sej zato pa vsakmu 500€/osebo pa rešeno, brez dokazil brez vsega, če je fafa preveilka bo pa avto vrnil. Se strinjaš?

• Všeč mi je
Reactions: Emaster

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
V Nemčiji so s.p.-ji dobili 5000 EUR na račun. Če se bo kasneje izkazalo, da so kateri dobili preveč, pa bodo vračali. Ampak ne bo treba, ker so krili IZPAD dohodka. Pri nas pa se tole razume kot pomoč socialno najšibkejšim, pa seveda to NI. To ni dodatek za reveže, ampak je neko nadomestilo za izpad prometa.

Meni osebno tudi če mi dajo tole ne morejo pokriti izgube. Kaj K*** ima torej vezo kakšen avto imam itd.

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
V Nemčiji so s.p.-ji dobili 5000 EUR na račun. Če se bo kasneje izkazalo, da so kateri dobili preveč, pa bodo vračali. Ampak ne bo treba, ker so krili IZPAD dohodka. Pri nas pa se tole razume kot pomoč socialno najšibkejšim, pa seveda to NI. To ni dodatek za reveže, ampak je neko nadomestilo za izpad prometa.

Meni osebno tudi če mi dajo tole ne morejo pokriti izgube. Kaj K*** ima torej vezo kakšen avto imam itd.

...to seveda nima veze kakšen avto imaš, velja pa stara modrost, da se lahko pokriješ samo toliko koliko je odeja velika...

Včasih so rekli hrani svetle novce za temne dni, sedaj pa daj nekaj na stran za težke čase ki pridejo vsake toliko...

Pa ne jemlji tega osebno!

• Všeč mi je
Reactions: sad

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
sej zato pa vsakmu 500€/osebo pa rešeno, brez dokazil brez vsega, če je fafa preveilka bo pa avto vrnil. Se strinjaš?

Jasno da ga bo, jebatga. Saj pravim, najbolj butasto se mi zdi zdaj ko poslušam kak standard se kdo gre. Zakaj pa ne v kolikor mu posel laufa in ga nihče ne blokira.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.815
113
40
MB
pa kdo od tu dejansko misli, da se bo večina po vsem tem obnašala kaj drugače?

se pravi namesto cigaret v rainy day fund? jaz nekak resno dvomim.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Jaz pa mislim, da bo NORMALNE osebe ta situacija streznila in bodo spremenili (vsaj malo) obnašanje za nekaj časa.
Nekaterih pač nič ne izuči in po mojih izkušnjah takšni potem tudi najbolj jamrajo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Ma ne bi rekel, razsipništvo in potrošništvo je stvar vzgoje, kako si pač vzgojen.
Še enkrat: kdor nima v glavi ali pa ni bil vzgojen, ga bo NEGATIVNA izkušnja izučila, če je NORMALEN človek in bo vsaj malo spremenil svoje navade. To bo tudi privedlo do zastoja v ekonomiji, ker recimo, tudi ko gremo na normalno, bo pri vsakemu ostal strah, kaj pa če se novembra ponovi in bo recimo prestavil nakup avtomobila na drugo leto, itd. itd.

Vprašaj koga, če bi vzel kredit v švicarju sedaj? Eni so imeli pamet, eni so se pa naučili na lastni dragi izkušnji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Matr, sej vsi ti paketi "pomoči" pa jajca. v prejšnji krizi smo poslušali samo o šparanju, pa zategovanju pasu. Zdej nobeden tudi muksne ne o tem. Imamo printanje pa talanje denarja, da pomagajo trošit naprej. Da se spet vse preveč ne zaustavi.

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Ena majhna razlika je: pri prejšnji krizi se ni vedelo, koliko let bo trajalo, tokrat pa NAJ bi bila zadeva samo KRATKOROČEN zastoj. Torej naj NE bi bilo nekega balona ali ekonomskega razloga za krizo. Tako da, s tega vidika je verjetno bolje, da država sedaj skuri nekaj denarja v teh dveh, treh mesecih, da podjetja preživijo in se potem zadeva zalaufa nazaj. V nasprotnem primeru bi podjetja pocrkala, zaposleni pa bi itak šli na zavod in ko se situacija normalizira, bi x odstotkov ekonomije manjkalo.
To je teorija, bomo pa videli, kaj bo v praksi.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
vem ja, štartalo je iz povsem drugega vzgiba. vseeno, bolje da se ne govori preveč o nekem šparanju. je pa zadeva lahko en super wake-up call za drugače lahko povsem običajne okoliščine. Treba je imeti eno varnostno bisago. službo se lahko izgubi tudi kar tako...

• Všeč mi je

tomi

Guru
1. sep 2007
18.592
9.815
113
40
MB
Ena majhna razlika je: pri prejšnji krizi se ni vedelo, koliko let bo trajalo, tokrat pa NAJ bi bila zadeva samo KRATKOROČEN zastoj. Torej naj NE bi bilo nekega balona ali ekonomskega razloga za krizo. Tako da, s tega vidika je verjetno bolje, da država sedaj skuri nekaj denarja v teh dveh, treh mesecih, da podjetja preživijo in se potem zadeva zalaufa nazaj. V nasprotnem primeru bi podjetja pocrkala, zaposleni pa bi itak šli na zavod in ko se situacija normalizira, bi x odstotkov ekonomije manjkalo.
To je teorija, bomo pa videli, kaj bo v praksi.

če pa darjan pravi da je svet kolapsiral, še malo začnemo plenit po sosedih, se pobijat za čike ... itd

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Še enkrat: kdor nima v glavi ali pa ni bil vzgojen, ga bo NEGATIVNA izkušnja izučila, če je NORMALEN človek in bo vsaj malo spremenil svoje navade. To bo tudi privedlo do zastoja v ekonomiji, ker recimo, tudi ko gremo na normalno, bo pri vsakemu ostal strah, kaj pa če se novembra ponovi in bo recimo prestavil nakup avtomobila na drugo leto, itd. itd.

Vprašaj koga, če bi vzel kredit v švicarju sedaj? Eni so imeli pamet, eni so se pa naučili na lastni dragi izkušnji.

Aha, tako kot izučijo piramidne igre? Vedno znova nove piramidne igre, sheme, ponziji, pa ko pogledaš čez 10 let so še vedno eni ta isti notri, že mnogokrat opečeni. To je pač bolezen. Isto je z denarjem, večina ljudi razmišlja kaj jim bo denar če ga ne trošijo in si ne privoščijo... Jebatga tako smo naravnani.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Aha, tako kot izučijo piramidne igre? Vedno znova nove piramidne igre, sheme, ponziji, pa ko pogledaš čez 10 let so še vedno eni ta isti notri, že mnogokrat opečeni. To je pač bolezen. Isto je z denarjem, večina ljudi razmišlja kaj jim bo denar če ga ne trošijo in si ne privoščijo... Jebatga tako smo naravnani.
Kaj od tega je nerazumljivo?
Nekaterih pač nič ne izuči in po mojih izkušnjah takšni potem tudi najbolj jamrajo.
Imaš prav, eni in isti so noter in se nategnejo. Točno to sem tudi napisal.