Covid-19 Koronavirus - začasno čakanje na delo, dopust, odpovedi pogodb...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.629
113
Marlbor
Kolega, ki je IT-jevec na FURS-u pravi, da bodo baje pripravili tekmovanje med zaposlenimi, kdo bo več s.p.-jev zjebal.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Lahko za vsak mesec posebej, za dva + 1, ali vse tri skupaj.

Glede podrobnih pregledov pa mi ZKP pravi: koliko podrobnih pregledov izvršijo letno "na suho" in koliko je sedaj prijavljenih za pomoč?

"kolega" ITjevec s FURSa pa naj se začne zavedat, da mu tudi mali s.p.ji plačujejo plačo.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sad in AvtoFun

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kolega, ki je IT-jevec na FURS-u pravi, da bodo baje pripravili tekmovanje med zaposlenimi, kdo bo več s.p.-jev zjebal.

Pbutec in lost1

Sploh ne dvomim da bodo kontrole in da bodo hoteli poloviti "nepridiprave" ampak glejta, predvidevajo da bo zaprosilo 70.000 s.p.-jev od koliko? 100.000-ih? Vsem bodo narejen podrobne kontrole? Aja? Kako pa? :valjamse: IT-jevci pripravljajo tekmovanja? Res? Ne se zafrkavat. Tudi če imajo vse to res v planu verjamem da se to uradno ne pogovarjajo sploh pa ne med takšno elito kot so IT-jevci na FURS-u. Samo res, kak faktor so pa oni tam? Vodilni kader? :) Torej... verjamem da gre zopet za eno uspešno kampanjo strašenja naroda da bi s tem odvrnili marsikoga, tudi marsikoga potrebnega ki noče morebitnih težav. Ista situacija kot s tem virusom, eno samo strašenje, iz vsega skupaj pa megla.

• Všeč mi je
Reactions: 8888 in McGiver

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa kje bo 70k od 100k sploh ustrezalo kriterijem, skoraj z vsakim ko se pogovarjaš ti pove da ne ustreza.... ta zakon je kot topshop reklama, v resnici je pa očitno en K.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jasno da ne in da je sranje. Ampak kaj ti hocem rect, ne verjemi kar vsega kar slisis. Kolega gor ali dol... verjemi mi da v kolikor bi to bilo "naređenje" iz vrha bi slej kot prej prišlo ven in bi bil polom, afera.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.919
6.551
113
Na koncu lahko en presek naredimo kdo je kaj dobil od 3 milijard, ki bodo zagotovo celoti "porabljene".

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
Kdor ne bo dal kriznega dodatka ne bo dobil vrnjenih prispevkov oz jih bo z obrestmi vracal ce jih bo zahteval in dobil. In prav neumno bi bilo, ne dat kriznega dodatka, ki je sorazmeren od 13.3. naprej, ker je mesecnih prispevkov vec, kot sorazmeren delez kriznega dodatka.

Jaz bi odgovorni osebi nalozil se visoko kazen zraven v tem primeru, ker tukaj gre za evidentno izigravanje, seveda povsem druga situacija pa je ne dati kriznega dodatka in tudi ne zahtevati vracila prispevkov.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Ludnica je tole :valjamse::valjamse::bonk::bonk:

Ne zavidam tistim ki poskušajo nam "laikom" to pojasnit, posredovat itd, ker verjamem da si vsak po svoje en del razlaga, ogromno vsebine in malo casa....

Sem pa ravnokar dobil info, nevem ali drži ali ne, ampak da tisti ki bodo prejeli te pomoči, da lahko skoraj zagotovo pričakujejo podrobne preglede s strani FURSa, torej ne vezano samo na to pomoč.
Ali je to res ali ne, ne vem.

Glede na število subjektov, ki bodo pomoč prejeli in hitrost dela FURS-a, se ni za bati. :)

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.919
6.551
113
Nabijem te nekam? Vse jasno? :cheer:

Če je firma zaprosila za pomoč, potem je dolžna dodatek dati, če ne lahko vrača vso pomoč. Je pa to kar dobi, bistveno več, kot to kar naj bi delavcu naprej dala in bi bil neumna tvegat to pozrtnost...

Če firma za pomoč ni prosila potem je vprašanje, če je sploh dolzna dodatek dati.

Ne vem, kako je v resnici, je pa to po moje to, kar je hotel povedat.

• Všeč mi je
Reactions: netko