Covid-19 Koronavirus - začasno čakanje na delo, dopust, odpovedi pogodb...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No torej kateri je do zdaj bil navajen trošiti bo trošil tudi dalje. Nevem kaj je tebi nerazumljivo. A res misliš da bo ta mala gripica ter mesec dva izpada prestrašilo ljudi? :)

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Ena zanimivost, pogledam za tri znance s.p.-je na stop-neplačniki spletno stran, za katere vem, da imajo že vrsto let blokirane račune, saj so eni taki jebivetri kar zadeva plačilno disciplino. Vsi trije imajo z dnem 14.4.2020 ukinjeno blokado na TRR. Najbrž so vsi trije imeli s strani fursa blokiran račun in so hitro poravnali obveznosti. :fredi:

Naknadno dodano: še za enega sem se spomnil, tudi on ima odstranjeno blokado. Torej vsi štirje. :)

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Čakam enega, da napiše, kaka svinja je država, ker izsiljuje s.p.je, da plačajo zapadle obveznosti.

• Haha
Reactions: tomi

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.557
10.775
113
povprečnemu situiranemu človeku zdaj zastaja denar, saj ne moreš nič zapravit razen če se greš ne vem kakšne nepotrebne spletne nakupe... tako da, problem je dejansko samo za tiste, ki so morali zapret dejavnost (kafiči, nekatiri SPjih itd....) vse ostalo je blef.

Ko bodo odprli trgovine bo raja tak drla noter kot še nikoli...sem 100%, ker šuškov je preveč. potrebno za nazaj porabit. noro bo to. Jaz bom še kar v karanteni 14 dni po odprtju.

• Všeč mi je
Reactions: navlixx in sad

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.943
6.985
113
To je tudi teorija našega direktorja :)

Ampak...folk dobi manj plače, porabi pa verjetno tudi kaj več za stroške - več štroma, več hrane...in večina jih je itak komaj shajala iz mesec v mesec, tako da dvomim da se je pretirano dosti nabralo?
Za tiste, ki pa imajo denar, pa se itak nobena kriza ne pozna.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.557
10.775
113
ni teorija, je kar resnica... tisti ki so zdaj komaj preživljali mesec za osnovne dobrine, se ni nič spremenilo, za tiste ki pa imajo kaj več...pa dejasnko ne moreš zapravit, Pač šoping izleti, izleti n amorje, večerje itd odpadlo vse. Tanka se enkrat na mesec, ne pa 3x itd, € se ne puščajo v kafičih in picerijah... na domačem proračunu se to mora poznat, če pa se ne, je pa nekaj doma narobe.

gustav

Pripravnik
17. mar 2011
478
2
18
Zg. Gorenjska
Screenshot_20200416_074030_com.facebook.katana.jpg

Napises luknjast zakon potem ga pa razlagas za denar. Eticno?

Merlin

Zelenc'
8. mar 2020
11
14
3
ni teorija, je kar resnica... tisti ki so zdaj komaj preživljali mesec za osnovne dobrine, se ni nič spremenilo, za tiste ki pa imajo kaj več...pa dejasnko ne moreš zapravit, Pač šoping izleti, izleti n amorje, večerje itd odpadlo vse. Tanka se enkrat na mesec, ne pa 3x itd, € se ne puščajo v kafičih in picerijah... na domačem proračunu se to mora poznat, če pa se ne, je pa nekaj doma narobe.
Točno to.
Jaz se imam super. V tem času zadnji mesec dni sem se fajn spočil. Delali smo kakor smo pač delali v malo manjšem obsegu, ker smo pač pokoristili višek ur in lanski dopust tako da plača je bila ista oziroma še večja kot sem pričakoval, s tem da smo že dobili nek dodatek od firme na pogoje dela, čeprav ni bilo neke panike oziroma ogroženosti, sem pa bil veliko doma in sem se odpočil zraven prišparal ker nisem nikamor hodil in po nepotrebnem zapravljal. Položnice so iste oziroma še manjše (štrom...).Tako da samo da se te omejitve sprostijo počakamo še kakšen mesec ali dva potem pa že načrutejem kaj vse si bom lahko kupil; od novega(novejšega) avta, ki je bil že v načrtu pa se je vse skupaj malo zamaknilo do drugih manjših stvari, TV, telefon..., ker sem si sedaj samo prišparal in bo vse lahko samo boljše.
Tako da ta virus je meni osebno samo plus in take paničarje ala darjan... je treba samo nekam zapret, da ne širijo negativne energije.
Malo preveč ste nekateri po forumih pa vam je to že stopilo v glavo, nimate več realne predstave. Smilite se sami sebi.
Jaz tudi mislim da bo folk ko bo tega konec začel na veliko zapravljat , da nadoknadi vse zamujeno. In kaj to pomeni...
Sreča je ta da se je to zgodilo po celi evropi po celem svetu. Kriza bi bila če bi bilo to samo v eni ali dveh državah tako pa... Ko se bo enkrat odprlo se bo itak odprlo povsod ok mesec gor ali dol.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Vse super edino babo si nekaj krat zlasal in za 8 kg si šel gor a ne? Nima veze... samo da si ti prišparal in da se tebi izplača, stari ti si referenca :valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: bizi in McGiver

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Ko se bo odprlo, če se bo odprlo. Eni imajo že vedno glasnejše ideje tole vleči še 1-2leti.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.578
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Pa pyzda vam matrna, pa ka moram jaz vedno takratko potegniti!?!?

Sem med 10% firme, ki nisem šel na skrajšani delovnik ozr. čakanje. Niti ne sme starega pokuriti kdaj bi ga hotel (recimo28.29.30.04.2020), ker moram biti 29.04.2020 na sestanku. Od “karantene” naprej po 6 s slušalkami na uhah in na sestankih - tam vsi “spočiti” in naspidirani, ker imajo “zame” samo to uro ali dve cajta, ker so na kurcarbajtu (jebeštrga pa taki arbajt).
Delam ko žuti in potem mi še rečejo kako srečo mam da nisn na “kurcarbajtu” (čakanju, ker je SLO pogodba). Po šihtu pa babi in njenim pomagati pri njihivoh “homeofis” težavah.
Na koncu grem pa Alter pa še tu poslušam kak je fsem težko.
Mrš pa ta korona.
Pa še pira mi zmanjkuje. :jok:

edit: pa mraz mi je češnje in japke pokuril :jok: :jok:
edit 2: za oreh tudi nisn ziher če in kolko bo pognal :zavijazocmi:

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.913
6.550
113
Se stotič... Jaz ti iz dna srca zavidam, ker sama ne smem delat. Se 700 jim dam, če grem lahko... Denarja bi bilo več, pa je to postranskega pomena. Počutila bi se bistveno bolje! Če bi hotela biti doma, bi bila tak ali tak, ne rabim korone. Sej zadnje čase sem se res sicer malo prilagodila pa našla druge načine. Raznorazni webinarjih za službo in privat življenje. Tak da sem precej na kompjuterju. Pa še vseeno raje vidim, da me uhe pa oči bolijo zvečer, kot pa da se počutim ko kup da ne rečem česa...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Ve kdo kej vec o temu kar opisuje clanek ?

Namrec cudi me samo 300 vlog, a opisujejo podjetja ki so zaprta z odredbo ?
Oziroma na koga leti ?

Merlin

Zelenc'
8. mar 2020
11
14
3
Vse super edino babo si nekaj krat zlasal in za 8 kg si šel gor a ne? Nima veze... samo da si ti prišparal in da se tebi izplača, stari ti si referenca :valjamse:
Ne vem po čem to sklepaš. Po sebi :nigladek: To lahko izjavi samo neka bolana oseba, ki ima sama doma take težave. Kot prvo sploh ni nihče rekel da imam doma babo. No imam ženo ja samo midva nimava nobenih težav kot ti. Hodiva lepo na sprehode in tudi teh ugodnosti bo deležna. Ne razumem zakaj bi kdorkoli potem koga lasal:bonk:.
Ne vem zakaj bi se zredil. Kolesarim tam vsak drug dan, hodiva na planino v bližini, v bližnjem privat klubu športamo bolj gostlniške športe kot so biljard in pikado tako da se "športam" še bolj kot prej.
Glej, če kaj nucaš samo povej, kolk nucaš, ni problem samo da ne boš jokal tukaj po forumih in širil negativno energijo. :kiss:
Itak jih je že preveč, poglej gr69 saj ga bo glih kar pobral al pa se bo :obesise: