Jaz bi rekel, da v kolikor bo to šlo čez z normalnim trudom, po možnosti še z nekimi algoritmi, da je to nekaj čisto normalnega, da tiste, ki bi zlorabljali pomoč, jih pobašejo. Sam bi jim še kazen nabil.Sem pa ravnokar dobil info, nevem ali drži ali ne, ampak da tisti ki bodo prejeli te pomoči, da lahko skoraj zagotovo pričakujejo podrobne preglede s strani FURSa, torej ne vezano samo na to pomoč.
Ali je to res ali ne, ne vem.
A ni to zelo jasen odgovor? Lahko za vsak mesec posebej vlagaš očitno... Jaz za marec ven padem, za april in maj bom pa oddal skupaj, ko bom videl, kaj bo pokazal posel.Ja saj to sem jima jaz rekel da se verjetno nanaša na posamezen mesec. Namreč ne moreš biti na tak način kaznovan ker pač nisi bil "požrešen" in nisi v štartu vsega označil. Namreč kdo pa ve ali bo UTD sploh potreboval maja?
Delno imaš morda prav, ampak jaz bi rekel, da če narediš po pravilih, zadeva ni tragikomična, itd. Se kot s.p. ponavadi srečuješ z bistveno večjimi debilizmi od zakonov in po moje to ne bo panika preskočit. Sploh, če nisi že totalno v dreku in lahko počakaš do konca za vlogo. Takrat bo bistveno več jasno.Pri vseh teh silnih milijardah in 1100/mesec za spjcka... O kakem delezu pa je tu govora, da bi pa ravno te zdaj tako močno preverjali. Tukaj se gremo spet to, da so ponavadi oneman bandi, pol prekarcev in jih je najlaže ustrahovati. Tok te napsihirajo, da si ne bi upal vzeti, že če bi kamot lahko. Pa javne izjave, pa vse ti bomo pogledal, samo zato, ker si prosil, pa bolje da nič ne zajebes pri oddaji, pa pogoji taki, da kolikokrat jih prebereš, tolikokrat jih drugače lahko z interpretiras...
Tragikomično v bistvu...
Pri vseh teh silnih milijardah in 1100/mesec za spjcka... O kakem delezu pa je tu govora, da bi pa ravno te zdaj tako močno preverjali. Tukaj se gremo spet to, da so ponavadi oneman bandi, pol prekarcev in jih je najlaže ustrahovati. Tok te napsihirajo, da si ne bi upal vzeti, že če bi kamot lahko. Pa javne izjave, pa vse ti bomo pogledal, samo zato, ker si prosil, pa bolje da nič ne zajebes pri oddaji, pa pogoji taki, da kolikokrat jih prebereš, tolikokrat jih drugače lahko z interpretiras...
Tragikomično v bistvu...
Bla, bla. To je že od ustanovitve ekipe IT!Kolega, ki je IT-jevec na FURS-u pravi, da bodo baje pripravili tekmovanje med zaposlenimi, kdo bo več s.p.-jev zjebal.
Se strinjam.Pe še nekaj; nikakor ne razumem, da je toliko ljudi v tej Sloveniji brez varnostne rezerve. Da je (bi bil) problem prispevke plačat za en mesec? Lepo vas prosim, pa vsi tisti, ki pri X letih dela, pa naj si bo to s.p., prekarc, ali pa d.o.o., nima za mesec ali dva za preživetje, potem tukaj ni problem Covid-19, ampak je nekaj narobe s poslovanjem. No, po vsej verjetnosti z življenjem iz rok v usta, razloge pa vsak sam pozna.
Verjetno imaš prav. Obstaja pa tudi druga skrajnost. Koliko je frizerjev, manikerjev, lepotnih salonov ipd., ki so večinoma delali brez računa, lepo služili in bodo daes dobili nadomestilo? Vseh zadev se pač ne da predvideti.
Kakšno fehtanje?točno ta problem je. Vsi ki majo nove avte na fafo, zdaj pa bodo fehtali za pomoč in kazali svojo kreativnost. Janša je v štartu zajebal z oblubljeno pomočjo. Oziroma ima ta pomoč drugo namembnost.
In kako bi s tem rešil podjetja?
Zakaj upokojenec ali študent ali nekdo na sociali rabi 1.000 eur?
Seveda si popolnoma zgrešil point.kaksne imate nekateri.... penzionisti v slo so polni denarja, prav tako studenti in sociala...
espejcki, podjetja,..... pa je potrebno resevati? kot slo banke? velika vecina polna z dobrimi avti, hise, vikendi..... ampak ne, bog ne daj revezem...
ni bilo tu na alterju vedno polno bogatih, pametnih, uspesnih? vedno proti pomoci drugim, kao njihov problem, ce ne znajo uspeti....
zdaj pa vsa beda prihaja ven, zahebanci ne prezivijo dva meseca brez pomoci, .....
se bi lahko nasteval a se mi ne da....
lepa nasa polna hinavcev in sebicnezev
To je pa nekaj novega . Dej to sindikatom povej .če že vsi, ali pa nobeden.
pri podjetjih je najvčji strošek plača zaposlenih, če ne delajo nič. , ponavadi, če ne dela ni plač. simple. tako da to ni neka drama,
A plače bi tudi ukinil?...moje mnenje je da se brez vsake birokracije vsakemu državljanu Slovenije da 3 mesece po 500 € (spičimo 3 miljarde), hkrati pa ukinemo vse otroške dodatke, socialne, enkratno pomoč,...morda je res kruto, vendar najbolj pravično...
Saj to je namenjeno prebroditvi krize in tako naprimer 4 članska familija preživi mesec brez problema (2000 €), luksuza in ostalih nepotrebnih stvari pa nima smisla podpirat...Sicer pa v vsaki vojni jih nekaj pade...
...če je doma in ne dela od doma, potem za ta čas ni plače..., če pa dela pa je plača + dodatek...To je pa nekaj novega . Dej to sindikatom povej .
A plače bi tudi ukinil?
100 tisoč je takšnih s.p.-jev, vsak lahko dobi maksimalno 550 za marec, 1100 za april, 1100 za maj. Torej skupno 275 milijonov eurov.Pri vseh teh silnih milijardah in 1100/mesec za spjcka... O kakem delezu pa je tu govora, da bi pa ravno te zdaj tako močno preverjali. Tukaj se gremo spet to, da so ponavadi oneman bandi, pol prekarcev in jih je najlaže ustrahovati. Tok te napsihirajo, da si ne bi upal vzeti, že če bi kamot lahko. Pa javne izjave, pa vse ti bomo pogledal, samo zato, ker si prosil, pa bolje da nič ne zajebes pri oddaji, pa pogoji taki, da kolikokrat jih prebereš, tolikokrat jih drugače lahko z interpretiras...
Tragikomično v bistvu...