Covid-19 Koronavirus - začasno čakanje na delo, dopust, odpovedi pogodb...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jasno, trdim enako, v takšnem primeru ti mora država pokriti VSAJ prispevke. Pa kaj njih brigajo razna polletja 2019 pa februarski promet. Butasto do konca :bonk:

Ko jih na ministrstvih povprašas kaj narediti v takih primerih, in istočasno podaš pojasnilo o trženju različno vrednih produktov v letošnjem letu, dobiš pa odgovore enako generične kot od kitajca k si naročil ovitek od telefona in še ni prišel.

Na koga se sploh naj obrnejo podjetniki? Je res treba vse doseči z medijskim pritiskom?

Primer odgovora od Ministrstva za gospodarsko rast in razvoj.
1586519797706.png

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pričakovati od nekoga iz javne uprave odgovor na kompleksno vprašanje za katerega bo ta tudi prevzel vso odgovornost, je žal pri nas dokaj nerealno. Saj vidimo, da imamo komisijo za RAZLAGO kolektivne pogodbe. Torej stranke podpišejo pogodbo, potem pa potrebujejo komisijo, da jim razloži, KAJ SO PODPISALI, loool. In noben od podpisnikov skropucala ni še odgovarjal.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
zakaj ne brišeš tudi njeno ime in priimek, če si že svojega. Ni fer, sam tolk na znanje.

Glede na to da so oni za stike za javnostjo, ne vidim težave.
zakaj ne brišeš tudi njeno ime in priimek, če si že svojega. Ni fer, sam tolk na znanje.

Popravljeno, čeprav ne vem zakaj nebi bilo fer, saj je tam za stike z javnostjo? Če pa piše le generične odgovore, je pa za to možen autoreply ki je mnogo cenejši kot njena plača ki bo jo dobila, medtem ko marsikatero podjetje ima tekoče stroške tudi če je zaprto.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.836
2.116
113
ha... jaz sem cez vikend oddala vlogo za odlog akontacije, ki zapade 10.4. Odgovora še ni... Kaj sedaj?

Kdor ni oddal bilance, plačuje akontacijo, ki jo je plačeval že lansko leto, na podlagi 2018? Kaj ni tako?

še eno vprašanje. ne delam jaz, niti moja družinska pomoč, ker pač posel stoji. Si prav razlagam, da zdaj za te mesece, ko tudi družinske pomoči ni, ni potrebno izpolnjevati REK obrazca in plačevati prispevkov za to?
Kaj pa, če si pozabil doplačati po obračunu za lani (zamudil rok do včeraj), sedaj pa ddd-ddd popraviš? Se šteje star datum obveznosti (10.4.) ali nov 11.5.? :)
Jaz s tem nimam težav, poznam pa nekoga, ki je imel danes zaradi nekaj deset € najverjetneje 1750€ UMD reality check..

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
A ni bilo rečeno, da morajo biti poravnane obveznosti, ki so zapadle v plačilo do vključno marca?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
A ni bilo rečeno, da morajo biti poravnane obveznosti, ki so zapadle v plačilo do vključno marca?
da se popravim, dohodnina bi morala biti poravnana po prvotnih pojasnilih fursa, oz kot je Jabe dala članek, bodo malo prilagodili ta pogoj.

Priponke

• Capture+_2020-04-12-09-12-52~2.png
    Capture+_2020-04-12-09-12-52~2.png
    220,3 KB · Ogledi: 144

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nekje sem ujel, da morajo biti zapadle obveznosti (nakniženo na e-kartici) poravnane do višine 50€ (čeprav mi smo plačevali 0,22€ neke zamude) do 6.4.2020.
Tukaj (iz pojasnil fursa), ne vem pa ali to velja le za odloge prispevkov, ali tudi za oprostitev in pomoč.

Priponke

• Capture+_2020-04-12-09-19-19~2.png
    Capture+_2020-04-12-09-19-19~2.png
    109,4 KB · Ogledi: 148

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Jaz pa mislim, da je vlada dala relativno dobro pomoč v kratkem času. Se strinjam, da so nejasnosti, ampak bodo odpravljene. V celoti gledano sem pa zadovoljen. Edino ne vem, zakaj so dobili upokojneci dodatek. Pokojnine so prenizke, ampak to je potrebno rešit sistemsk. Ne bem, kje ima upokojenec sedaj večje stroške, ko pa mora biti doma, RTV prispevka ni, elektrika je cenejša... Enako velja za študente. Saj ne študirajo. Če se jim že pomaga, saj pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo, ne pa vsem povprek, ker demar bomo morali emkrat vrnit.

Me pa preseneča jamranja in samo jamranje, kako nič ni dobro. Mene bolj skrbi, da nekateri nimajo našparanega niti za prispevke za založit. Enako je z s.p. Naj povejo, koliko je tistih, ki so delali brez računa (frizerski saloni, manikure, ipd.), pa so zdaj najbolj glasni. Če nimajo našaparenag za en mesec potem bi bilo bolje, da bi že sami pred enem mesecem zaprli dejavnost.

Kot rečeno, ni idealno, slabo pa tudi ne. Tisti, ki misli, kako je grozno si naj predstavlja, kako bi bilo, če bi bil Luka Mesec predsednik vlade.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ste s.p.ji že podali izjavo za temeljni dohodek in oprostitev prispevkov? V mobilni aplikaciji je že na voljo ...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Jaz pa mislim, da je vlada dala relativno dobro pomoč v kratkem času. Se strinjam, da so nejasnosti, ampak bodo odpravljene. V celoti gledano sem pa zadovoljen. Edino ne vem, zakaj so dobili upokojneci dodatek. Pokojnine so prenizke, ampak to je potrebno rešit sistemsk. Ne bem, kje ima upokojenec sedaj večje stroške, ko pa mora biti doma, RTV prispevka ni, elektrika je cenejša... Enako velja za študente. Saj ne študirajo. Če se jim že pomaga, saj pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo, ne pa vsem povprek, ker demar bomo morali emkrat vrnit.

Me pa preseneča jamranja in samo jamranje, kako nič ni dobro. Mene bolj skrbi, da nekateri nimajo našparanega niti za prispevke za založit. Enako je z s.p. Naj povejo, koliko je tistih, ki so delali brez računa (frizerski saloni, manikure, ipd.), pa so zdaj najbolj glasni. Če nimajo našaparenag za en mesec potem bi bilo bolje, da bi že sami pred enem mesecem zaprli dejavnost.

Kot rečeno, ni idealno, slabo pa tudi ne. Tisti, ki misli, kako je grozno si naj predstavlja, kako bi bilo, če bi bil Luka Mesec predsednik vlade.

Vlada je dala nikakvo pomoč, to je jasno vsakmu.

Koj K ima veze leto 2019 s tem da so sedaj PREPOVEDAL delo !?
Kaj ma veze da si v letu 2019 npr tržil izdelke kateri ima fakturno vrednost npr 4.000,00€ mesečno, medtem ko v 2020 tržiš druge izdelke ki imajo mesečno fakturno vrednost 10.000,00€ ? In ker si Januarja začel tržit druge izdelke, si v 3 mesecih naredil 30.000€ prihodka ( ne dobička! ) , ampak ker si pa v 2019 naredil v 6 mesecih 24.000€ prihodka , ti pa očitno letos sploh negre slabo.... Ampak nikjer ne piše da zato ker si dražje izdelke oziroma druge izdelke začel tržit, da si dejansko tudi zaslužil več....

To je zgrešeno za popizdit, nevem kako noben novinar ne vidi tega ali pa noče videti.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Vlada je dala nikakvo pomoč, to je jasno vsakmu.

Koj K ima veze leto 2019 s tem da so sedaj PREPOVEDAL delo !?
Kaj ma veze da si v letu 2019 npr tržil izdelke kateri ima fakturno vrednost npr 4.000,00€ mesečno, medtem ko v 2020 tržiš druge izdelke ki imajo mesečno fakturno vrednost 10.000,00€ ? In ker si Januarja začel tržit druge izdelke, si v 3 mesecih naredil 30.000€ prihodka ( ne dobička! ) , ampak ker si pa v 2019 naredil v 6 mesecih 24.000€ prihodka , ti pa očitno letos sploh negre slabo.... Ampak nikjer ne piše da zato ker si dražje izdelke oziroma druge izdelke začel tržit, da si dejansko tudi zaslužil več....

To je zgrešeno za popizdit, nevem kako noben novinar ne vidi tega ali pa noče videti.

Počakaj na popravek PKP1. Drugače pa verjamem, da si pripravil predlog, kako narediti bolje, kar je naredila vlada in si to poslal pristojnim. Verjetno ti je pa jasno, da čisto vseh primerov ne moreš zajeti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

JakeOnBreak

Majstr
18. jun 2012
732
296
63
Počakaj na popravek PKP1. Drugače pa verjamem, da si pripravil predlog, kako narediti bolje, kar je naredila vlada in si to poslal pristojnim. Verjetno ti je pa jasno, da čisto vseh primerov ne moreš zajeti.
Sej je bil drugačen (boljši) predlog na mizi, so ga obravnavali še pred sprejetjem PKP1, a so ga zavarnili. Upam, da imaš prav in ga res popravijo, ker po trenutnih pogojih zajamejo mogoče 10% tisitih SPjev, ki bi si dejansko zaslužili pomoč.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.421
963
113
Sej je bil drugačen (boljši) predlog na mizi, so ga obravnavali še pred sprejetjem PKP1, a so ga zavarnili. Upam, da imaš prav in ga res popravijo, ker po trenutnih pogojih zajamejo mogoče 10% tisitih SPjev, ki bi si dejansko zaslužili pomoč.

Kot sem rekel, nikoli ne bodo zajeli vseh. Bodo pa zajeli marsikaterega, ki je dela brez računa in ima dovolj sredstev, da pomoči ne rabi, pa jo bo dobil. V bistvu 2x. Prvič, ko ni plačevač davkov in drugič, ko bo dobil pomoč.

• Všeč mi je
Reactions: sad