kopalnica

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik alcyx pravi:
Verjetno to da se da čez okno videt direkt v tuš kabino...

nč se ne bo dalo videti, preverjeno
grin1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Optimisti vedno najprej pomislijo na najboljše :)
Sicer sem tudi jaz bolj take sorte , a sem imel v mislih čiščenje stekla. Vodne kapljice se najbolj poznajo na navadnem prozornem steklu. Minimalizem mi je sicer všeč, vendar je v tem primeru malo nepraktičen. Kot pa sem opazil nekoč na dopustu v Zrečah, tam teh problemov nimajo, ker je voda izredno mehka.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Verjetno misli na kake poglede sosedov skozi okno, v tuš kabino
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

tony

Guru
23. jul 2007
9.748
1.531
113
Stara modrost termodinamike pravi, da mora biti radiator pod oknom, ker so pač skozenj večje izgube kot čez steno.

Ogrevanje mora biti vsekakor tako konstruirano, da zagotavlja dovolj toplote v kopalnici, če je prostor slabo izoliran / radiator "premajhen"/ voda v ceveh premrzla / itd. ne bo nič pomagalo, če bo radiator za meter bližje tušu
zmaga.gif

(Edino en pameten razlog se lahko spomnim za radaitor zraven tuša- da direkt na radiator daš sušit brisačo... No če te to mika, ga pa podljšaj od okna do tuša
smile-1.gif
)

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Optimisti vedno najprej pomislijo na najboljše :)
Sicer sem tudi jaz bolj take sorte , a sem imel v mislih čiščenje stekla. Vodne kapljice se najbolj poznajo na navadnem prozornem steklu. Minimalizem mi je sicer všeč, vendar je v tem primeru malo nepraktičen. Kot pa sem opazil nekoč na dopustu v Zrečah, tam teh problemov nimajo, ker je voda izredno mehka.

Kar se tuš kabine tiče tudi še ni nič odločeno, razen lokacija in velikost kadi. Ostalo bova kupovala tik prev vselitvijo, torej imava še dovolj časa da naštudirava kako in kaj.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Stara modrost termodinamike pravi, da mora biti radiator pod oknom, ker so pač skozenj večje izgube kot čez steno.

Ogrevanje mora biti vsekakor tako konstruirano, da zagotavlja dovolj toplote v kopalnici, če je prostor slabo izoliran / radiator "premajhen"/ voda v ceveh premrzla / itd. ne bo nič pomagalo, če bo radiator za meter bližje tušu
zmaga.gif

(Edino en pameten razlog se lahko spomnim za radaitor zraven tuša- da direkt na radiator daš sušit brisačo... No če te to mika, ga pa podljšaj od okna do tuša
smile-1.gif
)

Če bi dala radiator pod okno potem bi morala skrajšati omare in to nama ni bilo preveč všeč. Povrh vsega ne bi mogla imeti lojtre, ki je tudi nekako uporabna v kopalnici, razen če bi jo dala ob okno. Zato smo ga prestavili nad bide, saj je tam uporaben še kot obešalnik za brisače.

Nama pa je vodovodar svetoval, da poleg lojtre pod okno vseeno dava še navaden radiator ali električno talno gretje in odločila sva se za slednjega. Mislim, da bosta dva vira dovolj poleg močno izoliranega stropa, nove fasade (ki sledi enkrat v prihodnjosti) in dobrega okna.

maiko

Pripravnik
25. sep 2011
56
0
6
Ljubljana
Obišči stran
Keramični bideji po mojem nekako niso več in. Vidim , da so sedaj in bide pokrovi na občijni školjki. Več prostora v kopalnici, ni se treba premikati, sammo sediš...Pa tudi cene so nekako od 150 evrov naprej...