kopalnica

GTI_Fan

Pripravnik
1. sep 2007
245
0
16
Tudi sam malo hodim po salonih in iščem kopalniško pohištvo, pa sem opazil, da moderni dizajni kopalnic precej uporabljajo temne barve in svetleče - gladke površine. vse lepo in prav. Izgleda lepo. Kaj pa po tuširanju, je kdo pripravljen vedno za sabo obrisat ploščice in ostale temne površine? Ker če ne, mislim ,da bodo kaj kmalu vidne bele lise - vodni kamen...

Sam imam bolj svetle ploščice in s tem ni problema, suženj temnejših pa ne bi rad bil...
Ima mogoče kdo kaj prakse s tem? Seveda je tudi odvisno koliko trdo vodo imate, a vseeno, bi bilo zanimivo slišati kakšno izkušnjo glede tega iz prve roke...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kar se vode po tuširanju tiče. Jaz za sabo načeloma vedno (razen če se kam mudi, potem ne) obrišem tako, da s tem, da bi se mi od tega nabiral kamen nimam problemov. V drugi kopalnici pa bom imela tudi talno gretje.

Obljubila sem, da bom prilepila slikce ko bo keramika položena. Evo, takole izgleda zadevščina. Men je že zdaj všeč, ko pa bo noter še vsa sanitarna keramika in pohištvo bo pa sploh sekala.
grin1.gif

hisa164.jpg

hisa165.jpg

hisa167.jpg

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Nisem pristašica temnih odtenkov v kopalnici, pa mi deluje rahlo morbidno...mogoče je malo majhna za tak kontrast, IMHO.

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Pismo, jaz sem pri svoji vzidani kadi vseeno pustil dostop do odtoka. Drgač pa fina kopalnica..

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Pismo, jaz sem pri svoji vzidani kadi vseeno pustil dostop do odtoka. Drgač pa fina kopalnica..

Jaz sem več kot 14 dni razmišljala kako obrnit banjo in ali bi naredili ta vratca. Na koncu sem se odločla da jih naredim. Je pa zadeva narejena tako, da so na eno ploščico nalepljeni magneti, potem pa je vse skupaj zafugirano.

hisa166.jpg

Robbit

Fizikalc
26. jul 2007
2.209
20
38
Tako kot mora bit! Tole slikco bi mogu pokazat majstrčku, ki je meni tole izvedel. Pri meni je ta ploščica kot nek tujk v banji, ker je cela vstavljena v bel okvir in se to točno vidi.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Kopalnica izgleda zeloooo lepa, edino eno bi me motilo... pipa v banji na daljši stranici. Nisem še videl tega, ker mi smo (in še vedno imamo) imeli to vedno na krajši stranici. Če ne drugega, se lažje ven spraviš, če je na "kraju".
smile-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Robbit pravi:
Tako kot mora bit! Tole slikco bi mogu pokazat majstrčku, ki je meni tole izvedel. Pri meni je ta ploščica kot nek tujk v banji, ker je cela vstavljena v bel okvir in se to točno vidi.

To je meni predlagal vodovodar in mi ideja nikakor ni bla všeč. Po prvotnem načrtu bi morala banja biti v temnih ploščicah in bi potem sred banje bila ena bela vrata. Za kozlat. Se nisem mogla nikakor s tem sprijaznit. Na koncu sem odkrila te magnete in ti povem, da je tako lepo narejeno, da ni šans da opaziš. Le če potrkaš nanjo doni drugače od ostalih.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Kopalnica izgleda zeloooo lepa, edino eno bi me motilo... pipa v banji na daljši stranici. Nisem še videl tega, ker mi smo (in še vedno imamo) imeli to vedno na krajši stranici. Če ne drugega, se lažje ven spraviš, če je na "kraju".
smile-1.gif

Pri nas pa imamo 3 banje in na vseh imamo tako kot vidiš na sliki. Po moje zato ni nekega pravila, pač daš tam kjer se ti zdi uporabno, smiselno. Jaz sem od vedno navajena da je tako in nisem niti pomislila da bi dala drugam. Pravzaprav bom imela tuš na krajši strani, pipo pa na daljši. No tak je plan, kako pa bo v resnbici pa bom videla, ko bo zadevo treba fiksirat.

Praviš da imate pipo na krajši stranici. A to jo imate na steni našraufano? Pa če ležiš v banji te nič ne moti?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Aha, zanimivo.
No, ravno zaradi tuša. Imamo pipo na krajši stranici, tisto ki ima tisti knof za pipo/tuš in je tuš lepo nad pipo. Pipa je direktno na ceveh v zidu, nekako tako visoko kot pri tebi.

Hm, gledam tvojo banjo... je simetrična, tudi odtok na sredini? Ker naša ima (recimo če bi jo dajal v tvojo kopalnico) odtok na desni, prav tako pipo, na levi pa klančino, na kateri potem dejansko ležiš, tako da imaš pipo pri nogah in te dejansko ne more motit. Ok, razen če sta dva v banji, poj mora tisti ki je pod pipo malo pazit
grin1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Moja banja je taka, da jo lahko obrneš kakor želiš, na obe strani je enaka klančina. Odtok pa je na sredi banje, zamaknjen na eno stran.
venus 180

Pipe ne bom imela na krajši strani tudi zaradi tega, ker bo poleg banje stala omara in tista steklena "zavesa" (krilni zaslon) in bi bila zato težje dostopna, če bi nap. hotla nalit vodo v kantico za rože zalivat.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Za vse tiste, ki se jim sicer Karantankina kopalnica dopade, a so barve "pretemne" pa tole:

1
2

mogoče je tole za vas že preživo ?
evil.gif

lp

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
@ karantanka: koliko je pa tale Kolpasanova kad? Tudi jst sm gledala ta model....

@ noker: lepe barve kopalnice, samo fugice se mi zdijo nekam široke...?

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik pikapoka pravi:
@ karantanka: koliko je pa tale Kolpasanova kad? Tudi jst sm gledala ta model....

Se mi zdi da je nekje 260 €, sam nisem ziher ker računa še nisem dobila. Ti jo pa NE priporočam in to iz enega razloga, vogal se ne da lepo narediti (okrog tega sem tudi skor doktorirala). Če bi mene na to kdo prej opozoril je ne bi vzela ravno zaradi tega vogala. Ta banja ima bolj zaobljene vogale kot ostale banje. Pri ostalih lahko to lepo zaključiš z letvico, tu pa se to ne da narediti. Drugač pa mi je banja všeč ker je tako enostavna.