Kondomi me nea ubogajo

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Tebe pa sploh še čaka realnost.
grin1.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Tebe pa sploh še čaka realnost.
grin1.gif

me ne čaka, jo že imam in mi je zelo všeč, hvala
zmaga.gif

sam tebi nekaj ne paše glede moje realnosti...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
V bistvu mi dol visi zate, ampak ok, ko si se ravno vmešal v pogovor...

@,semiontopic

Ni mi jasno kako globoko mora vtaknit tisto diafragmo, oz. še bolje. Kako jo da ven? A jo sploh ne da globoko, pa tič drgne ob tisto?
crazy1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
DIAFRAGMA - Nožnična prepona

Diafragma sodi med metode pregrade za kontrolo rojstev ter deluje na dva načina: z uporabo kemičnih pripomočkov (kreme, pene, želeji ali vložki) semenčice postanejo negibne (imobilne), sama diafragma pa semenčicam preprečuje pot v maternico. V praksi variira zanesljivost uporabe diafragme pri preprečevanju nosečnosti od 64 % do 97 %, kar je odvisno od tega, kako natančno in skladno z navodili se diafragmo uporablja.
Diafragma je mehak, kupi podoben gumijast pripomoček, ki ima ob robu prožno pero. Ponavadi se diafragmo uporablja hkrati s spermicidno kremo ali želejem. Vstavi si jo v nožnico ženska sama ali pa to stori njen partner tako, da prekrije maternični vrat, to je vhod v maternico. Diafragma se dobi na recept (beli samoplačniški recept), ker se mora izmeriti velikost diafragme (obstoječi premeri od 60 do 90 mm). Važno je, da zdravnik izbere pravo številko diafragme: ker se nožnica med občevanjem nekoliko razširi, se lahko premajhna diafragma med občevanjem nekoliko premakne, prevelika pa povzroča nelagodje. Zaradi varnosti je potrebno velikost diafragme vsaki dve leti kontrolirati in zamenjati z novo, tudi če je velikost ostala ista. Številko diafragme bo verjetno potrebno spremeniti po porodu, po poznem splavu ali pa če ste se zredili ali shujšali za več kot 10 kilogramov.

Citat:
Kako namestiti diafragmo?

Za namestitev diafragme je najprej potreben ginekološki pregled. Za ugotavljanje ustrezne velikosti izdelujejo proizvajalci diafragem tudi namestitvene obroče, ki v premeru merijo od 50 do 105 cm. Najpogosteje so v obliki ploščate vzmeti ali vzmetne spirale. Večini žensk ustrezajo diafragme premera med 60 in 85 cm. Ustrezno velikost določi ginekolog pri pregledu nožnice. Pomeri jo tako, da vstavlja manjše in večje obroče, dokler ne ugotovi pravilne velikosti. Določitev pravilne velikosti je zelo pomembna, ker omogoča pravilno uporabo in enostavno vstavitev. Diafragma se mora tesno prilegati zgornji polovici nožnice. Uporabnica mora vstavitev diafragme vaditi pod nadzorom, da jo bo znala sama pravilno namestiti. Najbolje je vstavitev vaditi s polnim mehurjem, ker tako preverimo, če lahko uporabnica z vstavljeno diafragmo zadostno in brez težav mokri (urinira). Po porodu, medenični operaciji, splavu ali večji spremembi teže, je potreben ponoven pregled, pri katerem ginekolog preveri, ali velikost uporabljane diafragme še ustreza.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
ja da lepo pokrije cervix ane , maternični vrat, al kaj že pa veš kje je noter u 3pm. dobesedno

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Se ne bi mogel bolj strinjat, še po sebej glede na to, kako si pritekel v to temo, ravno ko se je omenjalo moj ku*ac.
evil.gif

...ko se je omenjalo tvoj ku*ac v povezavi z neko uporabnico do katere imaš ti neke fantazije... ja, sem zapisal da so to le tvoje pobožne želje.

ni fajn da se lažeš glede določenih stvari ynos...sej je čist ok, da se na ven prikazuješ kot hud jebach, sam tolk hud pa spet nisi...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Glede česa se lažem? Huda je nekoga tako obtožit laganja in potem pisat v ženskem skrivnostnem stilu.

zakaj pišem v ženskem skrivnostnem stilu ti je najbrž jasno in te nimam za tolk neumnega da tega nebi zakapiral...

glede laganja: ne lažem se. eden tvojih postov je bil krepka laž. točno veš kateri, zato se ne sprenevedaj....
dokazov in virov ne bom izdal - ker nisem taka pi*da, ok?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Jaz nimam pojma o čem govoriš. Očitno to samo ti veš in tisti vir, ki ti je možgane spral.

Povej potem magari na pm, vir itak vem kdo je. Mogoče pa slišiš še drugo plat zgodbe.

Če pa ne misliš ničesar omenit, potem pa raje nehaj obtoževat skozi meglo, ker izpadeš kot je rekel sajkek...

MiKa

Batagel
15. jan 2008
361
0
16
MB
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Kako namestiti diafragmo?
Za ugotavljanje ustrezne velikosti izdelujejo proizvajalci diafragem tudi namestitvene obroče, ki v premeru merijo od 50 do 105 cm . Najpogosteje so v obliki ploščate vzmeti ali vzmetne spirale. Večini žensk ustrezajo diafragme premera med 60 in 85 cm .

Jo, te pa ni čudno, da se slengovsko kateri reče Ma-tako-ko-jama.
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.798
113
mene ne zanima, jaz imam svoje mnenj, jaz sem indiviuum prve klase in itak vem vnaprej.

pravim samo da si [censored] izpadel
evil.gif

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
sej ti pravim da na take provokacije ne palim.
tudi če sem v tvojih (ali pa kakšnih drugih) očeh izpadel pi*da se za to sekiram kot za lanski sneg... nič, pa še to bolj malo...