Kolesarji vozjo vštric

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
Meni je všeč ureditev kot jo imajo na Hrvaškem (skozi vasi na ruti Varaždin - Osijek). Kolesarska pot je integrirana z voziščem oz. je ločena od njega samo s črto. Kolesarjem ni namenjenih nekaj 10 cm temveč en meter in več. Kot kolesar tako nisi prisiljen voziti po najslabšem delu ceste (grbinam, luknjam in razjedam ob robu vozišča) motorna vozila pa nikoli ne uničujejo roba vozišča, ker do roba nikoli ne pridejo. klik

Najpogostejše ureditve kolesarskih poti pri nas te, če si športni kolesar, enostavno silijo na cesto in s tem v prekršek.

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Najpogostejše ureditve kolesarskih poti pri nas te, če si športni kolesar, enostavno silijo na cesto in s tem v prekršek.
Če si športni kolesar, te nihče nikamor ne sili, dajte si to že 1x dopovedat. In razumet, zakaj grejo nekaterim "pajkičarji" tako na [cenzura]. Ravno zato.
Druga stvar so tisti, ki kolo in kolesarske steze (če jih lahko tako imenujemo) uporabljajo za vožnjo oz. transport. Samo oni se zaradi tega ponavadi niti ne pritožuejo kaj dosti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.677
6.710
113
pri taščici
Pa saj gorenjci so nekaj podobenga naredili ze pred 10 keti in vec. Tam v okolici Cerkelj na Gorenjskem. Meni se je zdela dobra resitev ze takrat. Poceni in praktična.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa saj gorenjci so nekaj podobenga naredili ze pred 10 keti in vec. Tam v okolici Cerkelj na Gorenjskem. Meni se je zdela dobra resitev ze takrat. Poceni in praktična.

Verjetno si tu vozil. ime spletne strani
Kako se to ureja je očitno stvar občine.

rs1975

Pripravnik
1. nov 2008
229
1
18
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Meni je všeč ureditev kot jo imajo na Hrvaškem (skozi vasi na ruti Varaždin - Osijek). Kolesarska pot je integrirana z voziščem oz. je ločena od njega samo s črto. Kolesarjem ni namenjenih nekaj 10 cm temveč en meter in več. Kot kolesar tako nisi prisiljen voziti po najslabšem delu ceste (grbinam, luknjam in razjedam ob robu vozišča) motorna vozila pa nikoli ne uničujejo roba vozišča, ker do roba nikoli ne pridejo. klik

Tudi sam sem bil presenečen, ko sem se vozil v teh koncih kako imajo dobro urejeno. Pri nas pa kreteni širijo pločnik, da si ga delijo kolesarki in pešci...
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:Najpogostejše ureditve kolesarskih poti pri nas te, če si športni kolesar, enostavno silijo na cesto in s tem v prekršek.
Cesta, če ni posebej zaprta ni in ne sme biti igrišče. To danes vedo že otroci. Tudi članki, ki govorijo o "športnih" avtomobilih so neumnost. Cesta je površina namenjena raznemu prometu, da se premakne od točke A do točke B v skladu z dogovorjenimi pravili.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:
Če si športni kolesar, te nihče nikamor ne sili, dajte si to že 1x dopovedat. In razumet, zakaj grejo nekaterim "pajkičarji" tako na [cenzura]. Ravno zato.
Druga stvar so tisti, ki kolo in kolesarske steze (če jih lahko tako imenujemo) uporabljajo za vožnjo oz. transport. Samo oni se zaradi tega ponavadi niti ne pritožuejo kaj dosti.

Meni kot pajkičarju gredo taki kot jih omenjaš na živce, ker delajo slabo ugledu vseh ostalih. Mene ne boš videl prevozit rdeče luči in po večini sem na kolesarski stezi, kjer je to mogoče in ni samomor kot na zgornji sliki.

Tisti ki pa po LJ uporabljajo kolo za transport...khm, to je ratalo pa že bizarno, kaj počnejo, za te pa ne veljajo nikakršna pravila, ni rdečih luči, so kralji pločnikov ni da ni. Včeraj bejbika po sredi ceste lepo prigoni levo na prednostno cesto, ne pogleda ne levo ne desno sam gas, če bi bil dva metra naprej bi se mi pribila v bok. Pol jo obvozim, ustavim peški ona z nezmanjšano hitrostjo med mano in pločnikom mimo oplazi moj špegu in skoraj zbije staro mamo na prehodu za pešce. V 200 metrih je naredila 10 kapitalcev od izsiljevanja pešca do dveh voženj skozi rdečo luč. Pol jo pa vprašam skozi odprto okno če se nima rada, mi reče pa sam...kva? In to ženska z otroškim sedežem na prtljažniku, ne smrklja.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
337
83
Kras
www.mtl.si
V Ljubljani mora biti nekaj v zraku, da nihče ne mara kolesarjev.
grin1.gif

Včeraj golobu ni zneslo
grin1.gif

Sicer brez pajkic, pa ene 10 km/h sem se peljal, tako da ali sovraži kolesarje
evil.gif

Priletel je pa mimo kot da bi pikiral
cool-1.gif
, tako da je verjetno bolj prva možnost.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
337
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
V ljubljani je nekaj v zraku, da so kolesarji huj k čreda ovc.
Eh, posploševati ni treba.
Imaš kamikaze in imaš čisto normalne kolesarje.
Potem imaš pa recimo take, ki so na kolesu in se derejo ko jesihar na sogovornika, da se pol Ljubljane ustraši, hkrati pa pojma nima kaj dela v prometu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Če si ti normalen in ne počneš zgoraj opisanih bizarnih zadev, ne vem, kako se lahko najdeš v tem in misliš, da govorim o tebi?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
337
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Če si ti normalen in ne počneš zgoraj opisanih bizarnih zadev, ne vem, kako se lahko najdeš v tem in misliš, da govorim o tebi?
Hm, mislim da nisem zapisal ničesar takega, kar bi kazalo na to, da jemljem osebno. Hotel sem samo povedati, da obstajo vse vrste kolesarjev tudi v Ljubljani. Recimo včeraj se nas je kar nekaj peljalo lepo mirno s hitrostjo 10-15km/h, pa ustavljali smo se tudi pri rdečih lučeh. Potem imaš pa padalce, ampak take po moje kmalu izuči, da je samoohranitveni nagon vseeno fajn imeti, ker nič ne pomaga, če piše na nagrobniku: imel je prednost.

Meni se sicer zdi, da sem normalen, nikakor pa ne trdim, da ne kršim predpisov.
Ja, se peljem tudi po pločniku, po peš coni, itd., ampak še nihče me ni napiz... ali grdo gledal, ker se peljem s hitrostjo, da nikogar ne ogrožam, saj se zavedam, da imajo tam pešci prednost. Tudi kaj drugega naredim, ampak vedno z zavedanjem okolja in da delam narobe, tako da dajem vsem ostalim prednost, ki jo dejansko imajo.
Nič, še pajkice gor vržem, pa bo.
grin1.gif

Lucijan

Pripravnik
2. jun 2015
178
2
18
@mtl, sicer ti ne bi smel dati prav, ker nimaš kaj voziti po peš coni itd, ampak drugi del si napisal tako kot bi jaz.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Ma pločnik in peš cona, če se zavedaš kje si ni nikakršen problem in me nikol ni motilo. Ko ti pa en prigoni in besno nažiga po zvoncu, češ pešci na pločniku umaknite se mi, tist je pa druga zgodba. Kamikaz je v ljubljani vse več, seveda opažam tudi tiste ki sicer krši kak predpis ampak zdravopametno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
337
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ma pločnik in peš cona, če se zavedaš kje si ni nikakršen problem in me nikol ni motilo. Ko ti pa en prigoni in besno nažiga po zvoncu, češ pešci na pločniku umaknite se mi, tist je pa druga zgodba. Kamikaz je v ljubljani vse več, seveda opažam tudi tiste ki sicer krši kak predpis ampak zdravopametno.
To je to ja.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Citat:
Uporabnik rs1975 pravi:
Citat:
Uporabnik Lucijan pravi:

Tudi sam sem bil presenečen, ko sem se vozil v teh koncih kako imajo dobro urejeno. Pri nas pa kreteni širijo pločnik, da si ga delijo kolesarki in pešci...
bonk.gif

Tako urejene ceste je za priblizno 2 kilometra, da si ne boste delali utvar. Se pravi jo preteče povprečen rekreativec v 6 minutah, pajkičar s kondicijo prevozi poldrugi minuti.