Kolesarji vozjo vštric

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Ker niso take...

Kako naj se s takim, po naših kuclih... širina je manj kot cola.

continental_sport_contact.jpg

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Ampak tudi po "jaških" s takimi ne moreš.

In v opisanem primeru bi bilo za vse varneje po kolesarski, pa čeprav po "kucljih".

In seveda na pravo mesto pritisniti, da se kolesarske uredijo, da bodo res kolesarske.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Kaj pa recimo če imam jaz nek avto s 5.0L mašino in plačam veliko večjo cestnino kot manjši avti. Ali lahko pričakujem, da se mi bodo umaknili, ker navsezadnje imam večjo pravico bit na cesti kot oni?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Po eni strani ima kolesar pravico preživeti, po drugi strani pa ima tudi nekdo z motornim vozilom neko "pravico" do kolikor toliko normalne hitrosti potovanja. To pa denimo da 25 - 30 km / h ravno ni.
Naša infrastruktura pa je bolj kot ne slaba. Nekako se najde prostor za cesto, čeprav ljudje gradijo objekte (škarpe, žive meje) do roba svoje parcele, potem pa zmanjka za pločnik in kolesarsko stezo. In je to "nepomembno". Problem je generalna miselnost, kaj vse je v tej infrastrukturi nujno.
Dva primera: občina je pri nas naredila nekaj km lepe kolesarske steze med dvema krajema in jo zaključila sredi hriba za nepreglednim ovinkom. Tako je bilo nekako dve leti, da je država naredila krožišče, ki je bilo v njeni pristojnosti. Očitno se je nekomu na občini zdelo, da življenje kolesarja ni vredno 10.000 € kot bi verjetno stala neka začasna rešitev za dve leti.
Drug primer: ko se je urejala kanalizacija v enem križišču (oziroma ob križišču je nekaj združeno prišlo skupaj), so za kak mesec prostor odvzeli pešcem, čeprav bi ga lahko vozilom, ker je obstajala zelo dobra alternativa, ki je pomenila 300 metrov obvoza. Slednje me je precej mučilo, ker smo morali otroku najti normalno alternativo za pot iz šole, ki ne zajema hoje med kar gostim prometom. Pa še gradbinci bi lažje delali, če bi jim dali malo več prostora. Ampak če ni pločnika, kolesarske steze, ni škode po naši miselnosti. Cesta pa mora biti in to najbližja. Ne more biti do Lidla 300 metrov dalj zaradi obvoza.

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Če maš 120 kil in na kolesu sediš kot hlod (navpično s celo ritjo na zicu, kot seronja) potem gre s takimi gumami res bolj težko, ker jo boš presekal najkasneje na tretjem prehodu ceste čez kolesarsko/pločnik. Sicer pa ni nobenega problema, se jo da znucat u nulo, preden jo prebiješ.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

se popolnoma strinjam.....verjamem pa da to ne opravičuje...oziroma ne daje pravico, da je to tudi problem drugih udeležencev v prometu....

zberte se kolesarji, pa ne vem kaj....povejte županu, da so kolesarske same sebi namen in naj jih popravi, če se že pričakuje da se po njih vozite....
cool-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Ker niso take...

<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/llaFsBpYb8w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

No če so včasih s tabuilarji vozil po makadamu in kockah, tud za sodobni poltabular ne bo težav. nabutat zadevo na 8 barov, pa bo.

nacek

Guru
13. okt 2012
2.937
572
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
A si se peljal iz Šmarjeških v Novo mesto?

Meni se je namreč včeraj motalo podobno po glavi - jaz po "stari, stari cesti" brcam - gledam pa desno na "glavno cesto" kjer eden v natikačih pridno pritiska v pedale v smeri NM - avti pa samo letijo mimo njega. Na koncu je bil ca. 1 minuto hitrejši od mene - je cesta pač "bolj naravnost" - samo meni še kar ni jasno kaj se ti mora plesti po glavi, da izbereš pot z gostim prometom in to tam kjer imaš več kot spremenljivo alternativo.

So me pa "kolesarske" po NM razočarale - sicer lepo zarisana, samo kaj ko je točno po sredi razpoka v asfaltu (spoj dveh plasti) - se pelješ po desni strani razpoke si s pedalom v robniku, če se pa pelješ po levi strani razpoke, pa si s komolcem že v ogledalo avta, ki zeh prehiteva.
uf-1.gif

Se pa tistemu na cesti res reče "kolesarska".
crazy1.gif

ja niso samo kolesarji krivi

http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/varcevali-so-pri-sadikah-zdaj-bo-padlo-200-dreves

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:

Kako se s takim biciklom šele voziš po brezpotjih?
Ker nihče ne dojame...
S takim biciklom se ne voziš po brezpotjih. Vsakršna podobnost s povprečno cesto (našimi kucli
grims-1.gif
) v Sloveniji je zgolj naključna.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.003
10.754
113
kod Džej-Zija
Ksz

Naj se javi "pajkičar", ki je danes na avtocesti med Sneberjami in Zaloško cesto pozabil kolo. Sredi voznega pasu je ležala krasna bela specialka. No, avto za mano, ki se mu ni uspelo izogniti kolesu, jo je nabasal. Potem verjetno ni bila več krasna.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ksz

Naj se javi "pajkičar", ki je danes na avtocesti med Sneberjami in Zaloško cesto pozabil kolo. Sredi voznega pasu je ležala krasna bela specialka. No, avto za mano, ki se mu ni uspelo izogniti kolesu, jo je nabasal. Potem verjetno ni bila več krasna.

Kaj pa če bi bila kakšna druga ovira, bi bilo kaj bolj? Recimo če bi tovornjak stal tam namesto kolesa.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Danes sem med švicanjem na Vršič dobil rahel popizditis. Razlog je bilo na stotine praznih vrečk z gelom ob cesti, ki so jih pajkičarji odvgrli med dirko. Polnih vrečk ni problem nositi s sabo, prazne pa.

Krasno, res. V rit si zatlačite ta gel in se filajte med sabo.

Me zanima, koliko od prvih deset najvišje uvrščenih bi si upalo na doping test.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Se ti ne zdi, da je tovornjak bolj opazen od kolesa?
bonk.gif
Da ni opazil, je seveda popolnoma neverjetno.

Dvomim da bi nekdo kolo vedno kar nekaj denarja kar mimogrede pustil na cesti, razen če bi mu padlo s kemperja in res ne bi opazil. Ne predstavljam si te logike, da bi to opazil v špeglu in ko je videl da je nekdo povozil kar naprej vozil.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
nop.... zgleda, da je bila ena kurčeva.

Če je solidna je samo ena feltna 300€, oprema 600€, belanca + opora + zic 250€.... kakorkol kalkuliraš je poškodba odbijača avtomobila, še zmeraj sorazmerno majhna, da se ne bi splačalo vstavit.