Kolesarji vozjo vštric

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Teli si vsaj upajo, ne pa vecina vas k je agresivnih samo s klofutanjem tipkovnic.
evil.gif

Se je pa pred leti res zgodilo nekaj podobnega, voznik pred menoj je z bokom zapeljal v kolesarja in iz strahu najbrz pobegnil. Ustavil sem za kolesarjem, letim gledat, ce je ok (lezal v jarku) nakar iz enega avtomobila niti ne vem kje prihi en uporabnik XXL in ze klice policaje in vpije name kaj sem ga povozil?! Takrat bi molil za kamero na vetrobranskem steklu, k sreci je bil kolesar priseben.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
437
33
28
....zadnji....

zjutraj se peljem v službo od Tacna proti Brodu....prometa pač toliko kot ga je ob 7h zjutraj....cesta ima pločnik in kolesarsko stezo....in vidim zanimivo situacijo.....
shocked-1.gif

kolona dohiti kolesarja, ki je vozil po cesti in ne na delu, kjer je predvideno za njega....kolesar ni penzioner, ker ima specialko, kolesarsko opremo....skratka izkušeni kolesar....prvi v koloni je vozil za njim, ker ga ni mogel prehiteti....ni ga mogel prehiteti zato, ker je kolesar vsak jašek obšel......jih je pa na tem delu na vsak meter skoraj.....v določenih momentih je zapeljal tudi čez polovico našega voznega pasa....zanimivo je to, ker je te premike delal sunkovito in brez nakazane smeri....od zadaj je zgledalo, kot da vozi slalom po cesti
confused-1.gif

no in nekako prvemu uspe varno prehitet tega kolesarja....varno zato, ker ga je moral prehiteti kot da prehiteva kamion...
bonk.gif

še to....ta kolesar vsak dan vozi po tej poti in vsak dan je isto.....
in ja ....vse bolj opažam da vse manj kolesarjev vozi po kolesarski stezi....ampak lepo laganini zraven po cesti.....
bonk.gif

sprašujem se....kdo v tej zgodbi od vpletenih je "BEDAK NA CESTI"....
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
To mi nikoli ni jasno, kaj ti mora špilat v glavi, da tako lahko tvegaš svoje življenje.

Drugače pa: prejšnji teden smo naredili en izlet po slovenski obali in razen dveh rahlo živčnih osebkov, moram vse ostale voznike pohvalit. Strpnost je bila na visoki ravni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Slišal sem za zanimivo rešitev takega problema, ki je baje resnična. Voznik je kolesarja varno prehitel, potem pa je moral zaradi nenadne situacije na cesti (hmm, mačka je skočila čez cesto) nenadoma močno zavreti. Kolesar se je zaradi neupoštevanja varnostne razdalje zaletel v vozilo pred njim. Oškodovanec (voznik avtomobila) je poklical policijo zaradi škode na vozilu, kolesar pa je tiste praske na sebi najbrž oskrbel sam.
Mislim, da je problem v naravi ljudi, ki menijo, da so oni najbolj pomembni na tem svetu. Tako današnja stroka tudi zdravi razne psihične težave. Človeka umika iz realnosti in mu poskuša ego dvigniti čez druge. V naših časih je ponižnost nekaj še veljala. Tudi če si bil prvi na državnem tekmovanju, si naslednje jutro prišel v razred med sošolce in bil tiho. Mogoče je kdo zvedel, mogoče pa tudi ne. Danes pa je treba to objaviti povsod, čeprav v resnici tako tekmovanje v življenju ne pomeni nič. Kot kolesarjenje po cesti ne. Nekaj tudi sam kolesarim, vendar načeloma tam, kjer me malokdo vidi in kjer le redko koga srečam. Pa po opravkih, ko imam čas za luksus. In takrat si zmeraj rečem, da se verjetno komu bolj mudi kot meni.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.915
113
v lokalni ostariji
pepe lep sestavek... ne ponižnost, skromnosti so nas učili;)

drugače pa danes v črnučah en kolesar (na specialki) lepo po kolesarski stezi, za njemu pa en "tur de franc" na treking kolesu ves v pajkicah čeladi lepo po cesti... in mu je en potrobil (ker dejansko ga je zjutraj na dunajski težko lepo obvozit zravn ima pa kolesarsko) pa je nekaj krilil itd itd...

kdo je tu nor?

jello

Guru
22. sep 2008
10.154
3.875
113
Res super rešitev. Prehitet, mogoče potrobit (ajde, če maš slab dan še fakiče potalat) in pozabit v primerjavi z razbitim avtom, jajcami, zavarovalnico,....samo zato da si (mogoče) pošolal enega drugega bedaka. A naslednji dan pri naslednjem bedaku potem narediš kar enako?

Samo še nohte bi si moral dat populit in luknje v obe koleni. Ampak za kaj takega bi rabiš še drugo možgansko celico.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi: ne ponižnost, skromnosti so nas učili;)
Pa ne lažne, temveč take, da so drugi tudi nekaj vredni in da nisi edini in sam na svetu.
Sicer pa sam v resnici vidim več dobrih in prijaznih kolesarjev kot tistih "problematičnih". Kolega pa ima zanimivo filozofijo. Na problematičnih odsekih vozi meter od roba, da ga noben ne bi mogel na ozko prehiteti in bo počakal na dovolj prostora. Jaz si to ne bi drznil. Konec koncev je vsaj pri osebnih vozilih vozni pas običajno dovolj širok za kolesarja in vozilo hkrati, če sta oba dovolj zbrana.
V prometu mora vsak ravnati tako, da jo bo dobro odnesel. Čez leta sem spoznal, da tudi če v prometni nesreči ne bom kriv in bom imel prav, mi en k...c koristi, če bo mene bolelo, bom invalid... Denar, kak mesec zapora ni nek problem.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Kdor se na kakršen koli način izživlja nad šibkejšimi (kar npr. v prometu pomeni voznik avta nad kolesarjem), da dokaže svoj 'prav', je bedak. Bedak je lahko s svojimi dejanji seveda tudi šibkejši, ampak na rehabilitaciji ali nagrobniku se tega ne upošteva.

Pred leti me je v Ljubljani na prehodu za pešce namenoma snel avtomobilist, ki je tudi policiji povedal, da je to naredil namenoma, ker jaz nimam kaj s kolesom voziti po prehodu za pešce. Reakcija, ko so mu policisti strokovno razložili pravni vidik, je bila neprecenljiva, skoraj je nadaljeval pot v kibli. V tem primeru sva bila oba bedaka. On s kaznijo, jaz z materialno škodo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.712
9.479
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
pepe lep sestavek... ne ponižnost, skromnosti so nas učili;)

drugače pa danes v črnučah en kolesar (na specialki) lepo po kolesarski stezi, za njemu pa en "tur de franc" na treking kolesu ves v pajkicah čeladi lepo po cesti... in mu je en potrobil (ker dejansko ga je zjutraj na dunajski težko lepo obvozit zravn ima pa kolesarsko) pa je nekaj krilil itd itd...

kdo je tu nor?
Nor je seveda tu kolesar.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Naša zakonodaja ne dopušča, da bi ljudje sami jemali zakon v svoje roke. Tak namerni napad vsekakor ni odobravanja vreden.
Sam se sicer na prednost na prehodu za pešce (kot pešec) nič ne zanašam in raje kontroliram, če se vsi mislijo ustaviti. Bolelo bo mene in ne tistega v vozilu. Kot voznik pa tudi razumem, da lahko pride do situacije, kjer voznik v resnici spregleda nekoga, ki namerava čez prehod za pešce.

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.234
1
38
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Slišal sem za zanimivo rešitev takega problema, ki je baje resnična. Voznik je kolesarja varno prehitel, potem pa je moral zaradi nenadne situacije na cesti (hmm, mačka je skočila čez cesto) nenadoma močno zavreti. Kolesar se je zaradi neupoštevanja varnostne razdalje zaletel v vozilo pred njim. Oškodovanec (voznik avtomobila) je poklical policijo zaradi škode na vozilu, kolesar pa je tiste praske na sebi najbrž oskrbel sam.

Kako veš da bo dobil samo praske? Idiotsko. Mogoče pa pade tako nerodno, da bo celo življenje hrom, lahko mrtev. Ko ga boš imel na vesti celo življenje se boš bolj težko skril v avto in na to pozabil.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Kdor se na kakršen koli način izživlja nad šibkejšimi (kar npr. v prometu pomeni voznik avta nad kolesarjem), da dokaže svoj 'prav', je bedak. Bedak je lahko s svojimi dejanji seveda tudi šibkejši, ampak na rehabilitaciji ali nagrobniku se tega ne upošteva.

Pred leti me je v Ljubljani na prehodu za pešce namenoma snel avtomobilist, ki je tudi policiji povedal, da je to naredil namenoma, ker jaz nimam kaj s kolesom voziti po prehodu za pešce. Reakcija, ko so mu policisti strokovno razložili pravni vidik, je bila neprecenljiva, skoraj je nadaljeval pot v kibli. V tem primeru sva bila oba bedaka. On s kaznijo, jaz z materialno škodo.

To je res, spravljat se na kolesarja ali pešca z avtomobilom je enako kot tepsti žensko ali otroke. Res moraš biti pogumen človek ni kaj.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.915
113
v lokalni ostariji
tusi in zakaj se je potem tako težko voziti po kolesarski stezi? treba se je obnašat samozaščitniško, kot pravi pepe... ne pa se postavljat v vlogo žrtve ker si kao "šibkejši"...