Kolesarji najbolj problematični udeleženci

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Sam ogromno kolesarim, velika vecina mtb, nekaj pa po mestu. Po mestu pri nas enostavno ne mores normalno kolesarit in pika. Vozis po cesti, ni prav ker marsikdaj oviras promet. In gres na plocnik. Spet ni prav. Tistih par kokesarskih kaj je, je polnih kesonov in podobne navlake, sprehajalcec s cucki, ki s povodcom segajo preko kolesarske na travo srat in zblojenih snecerjev, ki stojijo in hodijo po kolesarski, ki je ravno v ta namen rdece pobarvana, da bi jo zblojenci opazili. Za svojo varnost imam seveda tudi luci.
Ampak ce pa imam na kaj alergijo pa so to specialkarji. V 90% prepotentni do amena. Kot po nekem pravilu se spravijo na najbolj prometne ceste, ponavadi se ob najbolj delikatnih urah. Da bi sli na stran in spustili 2km kolono mimo? Se v sanjah ne. Srecal sem jih tudi ze na koroskem mostu, titovi in ptujski cesti v mb. Vse 4 pasovnice, visoke hitrosti. Da je zraven siroka kolesarska steza, verjetno ne rabim posebej omenjat.
Visek debilizma pa sem dozivel ko se je na tako cesto spravila cela gruca teh bedakov in sla mrtvo hladno cez 2 rdeca semaforja. Mislim ce tega ne vidis na lastne oci si ne mores sploh mislit da kaj tako butastega in prepotentnega sploh obstaja.
Tudi jaz opazam enako okrog pozdravljanja. Mtbjevci se vedno pozdravimo, ko pozdravis pantanija te samo blesavo gleda

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Pred kratkim so mi spizdili vsaj za silo spodobno trekking kolo. Zdaj se vozim z enimi starimi škrgami in me zlepa noben kolesar ne pozdravi. Uni sloni v balerinkah (=specialkarji) pa itak ne.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Čelado, majco, pajkice in rokavice. In navadne športne copate, ker so mi spizdili kolo z SPDji vred
frown-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.546
433
83
vozim specialko in muslauf, enkrat pajkice s plenico drugič široke kratke hlače :D
prav tako sva s kolegom opazila, da večina kolesarjev na spec ne pozdravi nazaj - potem se je ujezil, da ne bo nobenega več pozdravil in sem mu modro dodal, da bo potem isto govedo kot oni
od takrat naprej pozdraviva VSE, kar je na kolesu, najraje kake mlade triatlonke, ki se pridejo kopat v Zako na Bled :D

100 ljudi, 100 čudi - dajat vse v isti koš je brezveze, tudi kar se tiče vožnje vštric dveh ali več kolesarjev ipd.
sem pa ugotovil, da so eni na spec res usekani - imam občutek, da se kot mladinci niso uspeli uvrstiti v kako moštvo, sedaj pa "pripenjajo" na polno, tako da komaj vedo, skozi kateri kraj/pokrajino se peljejo
zame vsak šport, ki nima družabne note in nekaj smeha v teh norih hitrih časih izgubi svoj namen

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Včeraj sem naletel na ta dva ''kolesarja''. Blebetala po celi cesti, peljala sta se pa s hudimi specialkami ravno nekje okrog 20 km/h.
Pa ni bilo na kakšni cesti, kjer ni nič prometa, temveč so avtomobili kar šibali mimo. Baaah.

Ni čudno, da potem pridemo kolesarji na slab glas.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
na sliki je videt ogromno prometa, zato jih najbrž nisi mogel prehiteti ane.
si med vožnjo slikal?

ps. seveda bi morala voziti eden za drugim...po cesti..ne pločniku

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
na sliki je videt ogromno prometa, zato jih najbrž nisi mogel prehiteti ane.
Fotkal ravno ne bi, ko ti gre avto 20cm mimo.
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
si med vožnjo slikal?
Ja, ampak verjetno ne tako kot si ti predstavljaš
evil.gif
. Sem čakal, kdaj bosta padla mimo, saj gorc pa ja ne more specialke pustit na cesti. No, nisem doživel tega.
PS: Daleč od tega, da bi jaz teral...
grin1.gif

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
slikati med vožnjo na kolesu tud ni najbolj pametno početje.
ne vem, meni ne delujeta kot dva zagnana kolesarja...pač se lepo peljeta... je pa videti da se ti obremenjuješ z njima in kakšno kolo ima kdo oz koliko vredno.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
hudimi specialkami ravno nekje okrog 20 km/h.

Kaj to če imaš Ferrarija moraš tudi potem 150 po regionalni vozit, po AC pa 280?

Pač sta šla malo na "sprehod" pa kakšno rekla....

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja, tako zgleda DAY OFF na TOUR DE FRANCELJ. malo se gre peljat, ne na polno
grin1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik KStoner pravi:
slikati med vožnjo na kolesu tud ni najbolj pametno početje.
ne vem, meni ne delujeta kot dva zagnana kolesarja...pač se lepo peljeta... je pa videti da se ti obremenjuješ z njima in kakšno kolo ima kdo oz koliko vredno.
Sej ni panike, če se tako peljeta, ko je cesta prazna oz. na neprometni cesti. Rahlo tečno pa nastane, ko to delata na zelo prometni cesti in ne jeb... 5% voznikov zadaj. In to sta delala, se nista pustila motit pri svojem blebetanju. Niti ni point v temu, da je to protizakonito, ampak že sama uvidevnost do drugih bi jima lahko povedala, da se vozita en za drugim. Če pa sta si imela toliko za povedat, je pa bilo vmes tudi nekaj kafičev, kjer bi lahko to v miru in varno naredila.
Jaz se včasih tudi tako peljem, če sva v dveh, ampak samo po neprometnih cestah in ko slišim avto se umaknem naprej ali nazaj.

Tisto glede slikanja med vožnjo pa se strinjam, ampak nekaterim gre, drugim pa ne. Se pa izogibam fotkanju v tveganih situacijah.

Še tole: ko sem bil za njima vmes ni bilo nobenega hujšega ovinka, temveč bolj kot ne ravna cesta, naprej pa je par lepih nepreglednih ovinkov in glede na obnašanje dvomim, da sta se tam spokala en za drugega. Sedaj pa razmisli, kaj se zgodi, ko pride zadaj avto z recimo 80km/h in par metrov pred sabo zagleda dva junaka z bicikli z 20 km/h.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ja kaj se pa zgodi, če je konjska vprega na cesti, kamenje ipd., nasproti pa vozila? Pač počakaš, da se sprosti promet, to so zadeve ki jih bi moral voznik nekako pričakovat za nepreglednim ovinkom, pa še zdaleč, da zagovarjam njuno vožnjo.
Sicer tovrstnih problemov običajno ne srečujemo ampak vseeno sem že doživel vprego pred leti na cesti proti Bohinju kjer je cesta precej hitra in nasproti promet, ravno tako skale večkrat v Zasavju, na Jadranki... Tako, da tudi ti kolesar s fotoaparatom v roki previdno.
wink-1.gif