Kolesarji najbolj problematični udeleženci

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Itak da ne, sem se njegovih fino vzgojenih zdajle fino nadihal in naposlušal na dolomitskih prelazih. Kaj lepšega kot brcati z 10 km v 8% hrib, ko razkošnih 20 cm mimo z avtocestnimi hitrostmi peljejo pošteni državljani, vsi žlahta Rossija.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-378
113
no, ampak motoristi ne ovirajo prometa, dokler za razlima...

Sicer pa nimamo kej, pač v demokraciji smo, vsak lahko počne kar mu paše, in tud kolesarji imajo vso pravico kolesarit po cesti. Po mojih izkušnjah ni tok problem na lokalnih cestah, kjer lepo goni svojih 40, pač ga prehitiš ob priliki in greš naprej. Men se edino zasmili, ko pritisnem gas ko ga prehitevam, in on vdihne vse tiste saje... Tud skupine me ne motijo, pač jih prehitiš kot vsak traktor ali drugo počasno vozilo...

Hočem rečt, da je problem v mestih in obmestnih cestah, kjer so res razni rekreativci in družinice... Pa tud z njimi še nisem mel problemov, pač je treba bit malo bolj previden, ker 6-letnik res malo vijuga in nikol ne veš kdaj bo zapleljal na bankino in se zložil. morem rečt edino, da so to starši zelo neodgovorni. Pa tud ne moti me kolesar k pelje skozi mesto po voznem pasu, ker ga čist razumem, da ga na kolesarski čist preruka, ker je vsakih 20m uvoz... itak so pa ponavadi hitrejši kot cela kolona k se vali skozi mesto

Skratka men grejo najbl na živce kolesarji, k grejo čez križišče, pa ne pogledajo levo, če jih je zavijajoči sploh opazil. In pol maha in ne vem kaj vse... Sej lahko maha pa se *****, sam kolen, ramo in glavo bo mel pa on sfukano, ko se bo parkiral enemu na haubo.

To mi ni jasno - vejo da so najbl ranljivi, a obnašajo se kot da so nedotakljivi.

B81

22. jul 2007
36.955
10.515
113
Citat:
Uporabnik nUUb pravi:
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Mene pa resno zanima, če je legalno, da se v gruči nagužva cca 25 kolesarjev po celotnem pasu in grejo kolesarit. Že parkrat sem opazil take samomorilce na poti med Tolminom in NG ( po možnosti takrat, ko je največ prometa - okoli 15h) in me res zanima, kako lahko kaj takega izvajajo. Prejšnji teden smo npr zaradi takih frajerjev ene 10km vozili 40-50km/h v koloni, ker sta bila na čelu bus in kamion, ki nikakor nista mogla prehitet nadebudnih pantanijev.

Naj bi bilo sedaj dovoljeno če imajo klub. To sem nekje prebral, tako da me ne držati za besedo

A zato mi je zadnjič en kolesar od perutnine ptuj pokazal pešico, ko sem potrobil, ker sta so se štirje peljali dva po dva vštric...
Odkar sem na haubi peljal starejšo žensko s kolesom vred (odvzem prednosti pred 10 leti), se kolesarjev bojim bolj kot policije.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik keber pravi:
Itak da ne, sem se njegovih fino vzgojenih zdajle fino nadihal in naposlušal na dolomitskih prelazih. Kaj lepšega kot brcati z 10 km v 8% hrib, ko razkošnih 20 cm mimo z avtocestnimi hitrostmi peljejo pošteni državljani, vsi žlahta Rossija.

Ti si ziher eden takšnih, ki vozijo s specialko po cesti, ko je steza.

Z motorjem se redko vozim, o objestnežih pa lahko drugo temo odpremo.

Ampak če primerjam.

Motoristi se ne vozijo v nasprotno smer, po parku, pločnikih itd...

Kolesarji so iz tega vidika hujši kršitelji.

Na motorju je problem brzina in objestna vožnja = tipična za gorske kolesarje, ki sem jih po pomoti izpustil

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.344
9.579
113
EU
Zadnjič pred Merkatorjem v križišču dve kolesarki pred mano zavile levo, brez da bi karkoli pogledale. Vsaka je za sabo imela na kolo pripeto prikolico z otrokom. Sicer sem takšen nori manever pričakoval, samo me je zmrazilo da sploh nista pogledali stanje prometa okrog sebe.
bonk.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Opažam tudi, da kolesarji pogosto zavijejo na bencinske servise in gredo čeznje, čeprav tam nič ne kupijo ali se ustavijo, samo delajo gužvo.

Če pa tam že kaj iščejo, pa nanj pripeljejo iz napačne smeri ali pa ga zapustijo v napačni smeri, da prihranijo tistih 20 metrov do pravilnega uvoza/izvoza.

Če se jim gre že za vsak meter prihranka, naj raje ostanejo doma, pa bo. Nedoumljivo.

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Dnevno se vozim na relaciji Bled-Ljubljana in za vsak dan ti lahko povem od 5 do 10 avtomobilskih "prigodic". Ampak taki Slovenci smo, najlažje pljuvamo po drugih, sami pa vedno po predpisih. Ampak če se bom za vsakega takega bebca sekiral in pisaril po forumih me bo kmalu pobralo.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ma scpecialkarji pa zasanjane mame in ati v centru mesta so najvecji problem. Sam se vozm z gorcem po mestu, kjer se mi zljubi, ze ceu lajf, pa ni blo nikol tezav. Sam gledat mors, da drugim v zelje ne skaces, pa je....ce se gres pa serifa na specialki, si pa hitr v konfliktu. Pa te modeli tok suvereno vozjo, a cist nesposobni so reagirat v kerikol situaciji, ker so vajeni voznje samo naravnost in cim hitrej....zabito do amena, ni kej.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.104
3.161
113
Še ena izpred 15 minut. Kolesar brez luči ( ni še čisto tema malo pa) v enosmerni stranski ulici po sredini v napačno smer in to s tistimi velikimi slušalkami na glavi, seveda sem bremzal jaz ki sem peljal po glavni. Po pisku se mu je celo spelo obrnit nazaj in pokazat sredinec. Če ne bi bila enosmerna bi zapeljal za njim in ga povozil....

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz sem tak in kaj?
Lep primer je Logatec, dolg je cca. 4km, s specialko se ga da peljat cca. 40km/h tudi 50 v smeri Ljubljane, ker gre rahlo navzdol. Ni šans, da grem na kolesarsko, ker tisto je kot rodeo, na vsake 10 metrov uvoz/izvoz, robniki..., te premeatva kot na rodeu + še nevarno je,ker nekateri z dvorišč pripeljejo direktno do ceste, brez da bi pogledal levo/desno.

In s 40km/h nikogar resno ne oviraš, razen živčnih šoferjev, ki te mora prehiteti, čeprav pelje nad omejitvijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kršiš zakon in ogrožaš druge, ki te ne pričakujejo na cesti. Ko te bo en nabasal pa bo jok.

Pa je povsem nepomembno kolko voziš oz. saj veš kolko lahko na stezi...

----------------------

Danes se šetam po mestu in sem postal pozoren na kolesarje.

Ja noro.

Je steza pa se vozijo poleg po pločniku. Da ne bo dileme, izjemno široka ulica, normalna steza, izjemno širok pločnik (na Partizanski cesti).

In jaz se jim moram umikati na pločniku.

Ko sem prečkal pri prehodu pa mi od zadaj prileti kolesar. Sem modelu rekel, da se vozi po napačni strani in evo. Butl odvrne "ti pa hodiš po kolesarski stezi".

Taki so kolesarji. Tepec itak ne razume talnih oznak, da moraš preko steze, kjer je prehod (sicer ne moreš preko
smile-1.gif
. So celo narisali nove oznake in v kolesarsko stezo narisali eno progo za pešce.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
Ne glumi. To kar opisuje notranjc ni kolesarska steza ampak pobarvan pločnik in je nevozen tudi za rolko, rolerje,.....skratka vse kar zmore več kot 10 km/h. Nevarnost da te kdo naloži na havbo pa je na pločniku bistveno večja kot na cesti. Tudi v LJ je polno tega (recimo Tacenska). Rešitev je da se takim odsekom če se le da ogneš, če ni mogoče pa čimhitreje po cesti mimo. Saj se najdete pacienti, ki v takih primerih zganjate dramo (posebej takrat ko je prometa malo ali nič in ste poleg kolesarja edini na cesti), ampak vas je vseeno relativno malo in ni prehudo.

I

Izbrisan uporabnik #488

To ni razlog za kršitev predpisov.

Se lepo vidi sedaj kako ste kolesarji ultra objestni.

jello

Guru
22. sep 2008
10.166
3.882
113
WTF?

Sam se imam za izrazito defenzivnega kolesarja. Praktično se mi dnevno dogaja (sploh če smo na biciklu trije, jaz + 2 mulca) da če je za mano kamion, avtobus,... in zaradi nasprotnega prometa ne more takoj mimo se mu če se le da umaknem na pločnik. In evo me spet kršim predpise.

V prometu poleg predpisov kdaj pa kdaj prav pride tudi pamet.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Čudno da nisi bil tako glasen ko ste lebavci mesto okol obrnili ker so objestneži kot po tekočem traku štepali prekrške.

I

Izbrisan uporabnik #488

Neresna primerjava,ker govoriš o prekrških na cesti jaz pa govorim o prekrških kolesarjev na površinah, kjer jih sploh ne bi smelo biti.

Lebavci? kaj je to

Ni mi znano za nobene prekrške po tekočem traku, ne vem da bi kdorkoli dobil plačilni nalog.

Bronco

Pripravnik
2. jan 2008
62
0
6
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Jaz sem tak in kaj?
Lep primer je Logatec, dolg je cca. 4km, s specialko se ga da peljat cca. 40km/h tudi 50 v smeri Ljubljane, ker gre rahlo navzdol. Ni šans, da grem na kolesarsko, ker tisto je kot rodeo, na vsake 10 metrov uvoz/izvoz, robniki..., te premeatva kot na rodeu + še nevarno je,ker nekateri z dvorišč pripeljejo direktno do ceste, brez da bi pogledal levo/desno.

In s 40km/h nikogar resno ne oviraš, razen živčnih šoferjev, ki te mora prehiteti, čeprav pelje nad omejitvijo.

Tudi sam sem specialkar in iz enakih razlogov nikoli ne vozim po kolesarskih stezah. Sqšam pa biti korekten in se držim desnega roba na max.
tongue-1.gif