Kolesarji najbolj problematični udeleženci

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
V MB po tvojem ne sme biti radarjev oz. je primerjava neresna, kolesarja bi pa ti kar na kol. Si se že kaj vprašal na to temo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Vrni se k temi in ne delaj neumnih primerjav.
Če bi z avtom vozil po pločnikih, me radarji ne bi tangirali

Zdaj vidim miselnost kolesarjev in razumem stanje

Ne jeb.jo sistema... Kontrole pa prav nobene

Anarhija in kaos

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Še to sem želel napisat, tudi sam sem strpen kolesar, in mi v večjem mestu ni problem peljati po kolesarski stezi, ker po mestu nimaš kaj delati na cesti in to tudi ni neko resno kolesarjenje, je bolj nuja toliko da se privlečeš ven iz mesta.

Problem so kraji skozi katere poteka magistralna cesta, ki predstavlja skorajda edino povezavo med kraji kot že omenjen primer - Logatec, delno tudi Vrhnika, skozi take kraje pa samo pun šus po cesti.

I

Izbrisan uporabnik #488

Tudi sam občasno sedem na kolo pa se vozim tam, kjer je dovoljeno, skozi mesto pa kot si napisal, previdno in počasi.

Če si pa bolj zagret kolesar pa kolo na streho in nekam, kjer je raj za kolesarje.

V Avstriji majo v nulo porihtano.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
V tej temi Snecer predstavlja nekoga, ki bi mu z veseljem zbil vse zobe v rit in polomil obe roki, ker bi me najprej izsilil na kolesu, potem pa pridigal o CPP... Vem pa, da te sreče ne bom imel...

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Glede na pisanje bi rekel, da predstavljaš takega šoferja.

Sicer pa marsikje je s kolesom peljati se po predpisih skoraj misija nemogoče in Logatec je že eden takih razen, če se pelješ s hitrostjo pešca.
Sicer me je pa v Kopru pred leti ustavil policaj in pridigal o vzporedni kolesarski stezi, ki ni imela urejenega dostopa (se je šel sam prepričat) in je bila posledično prazna. Ukrepal proti upravljalcu najbrž potem tudi ni.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Agresiven in objesten kolesar
Hitro metat granitne kocke vanje, to že znaš.

PS, nimam specialke, jih ne maram.

PS, ustavljam ob rdeči luči, celo ob praznih cestah.

KKK

Pripravnik
18. maj 2009
897
0
16
Kot pravim, motijo me kolesarji na specialkah, ki vozijo po cesti, čeprav imajo kolesarsko stezo, to pa zato, ker "kao trenirajo" in ovirajo promet, kjer ga ne bi smeli. Pa ne vem, če je kakšna dobra argumentacija za zagovarjanje tega početja. Sam se dosti raje vozim po kolesarski stezi, se mi vseeno zdi bolj varno.

3. Pravila varne vožnje

37. člen

(vožnja z vozilom po cesti)

(1) Voznik mora voziti po cesti ali delu ceste, ki je namenjen prometu tiste vrste vozil, ki ji pripada njegovo vozilo.

(2) Voznik mora voziti po desnem smernem vozišču oziroma desni kolesarski stezi oziroma desnem kolesarskem pasu na pločniku glede na dovoljeno smer vožnje. Na dvosmerni kolesarski stezi mora voziti po desni strani steze.

(3) Na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov morajo voziti vozniki po desni strani smernega vozišča na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da poteka promet varno in neovirano.

(4) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ne potrebuje vozniškega dovoljenja, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

(5) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki ravna v nasprotju z določbami tega člena.

kolesarko

Pripravnik
5. jan 2011
37
0
6
Sam preživim ogromno časa na specialki. Kolesarske steze uporabljam skoraj vedno. Izjemoma jih ne uporabljam takrat, ko so polne soli in peska še od zime. S Ferrarijem se tudi ne vozi po njivi;) Problem, pa se mi zdi da tebi predstavljajo bolj tisti, ki gredo s kolesom samo do trgovine in res ne jebejo žive sile. - po pločniku, zelenici, čez rdečo in vse to napol v sanjah.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Kot pravim, motijo me kolesarji na specialkah, ki vozijo po cesti, čeprav imajo kolesarsko stezo, to pa zato, ker "kao trenirajo" in ovirajo promet, kjer ga ne bi smeli. Pa ne vem, če je kakšna dobra argumentacija za zagovarjanje tega početja. Sam se dosti raje vozim po kolesarski stezi, se mi vseeno zdi bolj varno. .

Sem tudi jaz že v prejšnji temi omenil logatc. Z dobro vzmetenim mtb, ravno da preživim cel logatc ko kurčevi izvozi butajo. Če, bi imel pa specialko pa škoda kolesa, da bi se po tistem vozu.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik KKK pravi:
Kot pravim, motijo me kolesarji na specialkah, ki vozijo po cesti, čeprav imajo kolesarsko stezo, to pa zato, ker "kao trenirajo" in ovirajo promet, kjer ga ne bi smeli. Pa ne vem, če je kakšna dobra argumentacija za zagovarjanje tega početja. Sam se dosti raje vozim po kolesarski stezi, se mi vseeno zdi bolj varno. .
Sem tudi jaz že v prejšnji temi omenil logatc. Z dobro vzmetenim mtb, ravno da preživim cel logatc ko kurčevi izvozi butajo. Če, bi imel pa specialko pa škoda kolesa, da bi se po tistem vozu.
bonk.gif
Pa kake ste to babe na kolesih, da vas vsaka luknjica moti? Saj na Vrhniki je isto. Jaz sem se velikokrat na istem odseku vozil brez vzmetenja 20km/h pa nikome ništa. Koji k+++c sploh folk kupuje specialke, če si ne more najti primernega terena za vožnjo in se je treba izognit vsaki fliki, kolesarski stezi,..... Kako se pa potem en specialkar pelje čez Napoleonov drevored (Logatec), če je že kolesarska steza problem?

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Veliko kolesarjev je agresivnih in objestnih, zavestno krši prometne predpise...nekaj česa vozi kot avto, ko mu to ustreza, se gre kolo, nato nastane pešec, ampak še vedno na kolesu...vožnja v napačno smer je prej pravilo kot izjema, luči ponoči ima m v Lj vsak tretji...

da o tistih tepcih, ki si kupijo m'profi' opremo, potem pa jim vamp podpira štanga...

med pravimi profiči je pa veliko agresivcev, prvi pogoj za uspešnp profi kariero je pa kao astam, da se lahko legalno zadrogirajo, itak pa je večina profiæev polna drog od rastnih hormonov do kokaina...ni čudno, da jim seka na agresijo

bugmenot3

Pripravnik
21. mar 2014
862
-3
16
Jaz raje sedim kot kolesarim. Najsibo doma, v avtu, ali na tricikličnem motorju. Tek je seveda še slabši.