Ko se navadiš/razvadiš...

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
To je moje mnenje. Če je zate trolanje, bodi tako.

Potem pa napiši, da je to tvoje (recimo da zgrešeno) mnenje, ne pa kot da je to univerzalno veljavno pravilo...

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ali ni to samoumevno, da običajno vsi pišemo mnenja? Nisem še zasledil kakšne tvoje znanstvene študije tukaj na alterju. Če sem jo spregledal, se opravičujem.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Ali ni to samoumevno, da običajno vsi pišemo mnenja? Nisem še zasledil kakšne tvoje znanstvene študije tukaj na alterju. Če sem jo spregledal, se opravičujem.

Eno so mnenja, drugo so pa dejstva. Je malo razlike med obema. Pa dost off-topica...gremo na navade/razvade...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ja, to je pa tolažba, softi. vsekakor sem bolj optimističen..okoli 5 jurjev. hmmm...a bi ga rad zase pobasal
smile-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.249
113
Povedal ti je realnost ker tak avto se kupuje za imet ne za preprodajat ker preprodal ga nebi celo vecnost

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
He he wrong. Ravnokar je šel 2004, bencinc 2.0 NA (torej max expression) za 2 jurja in pol, 217kkm. Je pa res naš trg izkrivljen zaradi uvoza zgonjenih krip (300kkm in več) ter vrtenja kilometrov nazaj...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ma alora, bomo videli
smile-1.gif
imam še nekaj mesecev, da se le najde kdo pameten, pa da zglihava ceno (ajde, okoli 5 jurjev...) in da bo srečen. avto sicer malo kaže leta (tako zunaj kot znotraj), a se strinjam z netkotom...tak avto je za imet. ne bom ga pa dal za 2 jurja. ker malce več je pa le vreden. baje, hehe

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Kaj imas od opreme?

Jaz sem imel vse razen:
Delno ysnje
Gretja sedezev
Locene klime zadaj
Xenon

Imel streho, avtomatik nov, roloji, zatemnjen, 7 sedezev, k nov, 330kkm
Lani je sel. 22 dci, 2005

Daaaaaalec od 5k.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker je bil 2.2 dCi. OTjev je 2.0 dCi.
Tvoj je bil še starejši model kot od OTja. Drugačni žarometi, drugačni merilniki, navigacijski zaslon v predalčku...

Nazadnje urejeno:

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ne poznam realne cene starih Espacev, se pa morda da sklepati, zakaj gredo relativno slabo v prodajo. Kdo je potencialni kupec 10 let starega Espace-a? Mladi za prvi avto? Nope. Ženske brez otrok? Nope. Moški brez otrok? Nope. Mlade družine z dvemi otroki? Verjetno bodo raje vzeli kaj drugega, cenejšega. Družine s tremi ali več otroki? Ja, ampak koliko jih ima denar za vzdrževanje starega Espace-a?

Mene mika, da bi ga kupil, vendar če že, potem novega ali preverjenega, starega do 3 let. 10 let starega za 5 jurjev, ki se ga lastnik hoče znebiti, preden bo bolela glava? Ne hvala.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
resolver...če bi se ga hotel znebiti, potem bi ga dal za 500 eur. in naj ima potem lastnik za xxx jurjev popravil. hočem ga prodati, ker NIMA še nobenih hudih težav. vse se sproti odpravlja (v 6 letih cca 18000 jurjev popravil). avto pač vozim, saj zato pa je. vem pa, da nimam prav veliko šans...no, za 5 jurjev verjetno res ne bo šel...
softi, vse imam, razen gretja sedežev. pravo usnje (hudič poleti in pozimi
smile-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
resolver...če bi se ga hotel znebiti, potem bi ga dal za 500 eur. in naj ima potem lastnik za xxx jurjev popravil. hočem ga prodati, ker NIMA še nobenih hudih težav. vse se sproti odpravlja (v 6 letih cca 18000 jurjev popravil). avto pač vozim, saj zato pa je. vem pa, da nimam prav veliko šans...no, za 5 jurjev verjetno res ne bo šel...
softi, vse imam, razen gretja sedežev. pravo usnje (hudič poleti in pozimi
smile-1.gif

Z znebiti sem mislil "prodati". Verjamem, da nima in avto se proda dokler težav nima ne pa, da ga začne crkovati, celega popraviš, potem pa prodaš. Nihče ti ne bo dal evra več, ker si zamenjal pol avta in bo potem mir za toliko let. Sploh pa se mi zdi, da v slo zadnje čase težko prodaš starejši avto.

Poleg tega je stanje v državi zaskrbljujoče. Ljudem se že najbolj standardna 16" dimenzija zdi predraga in raje menjajo na ekvivalentno 15". Če greš gledat razlike v ceni gum, niso tako velike. Kako boš potem takim prodal 17" na Espace-u?

Morda me še prepričaš, da ga kupim.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
O fak, 18 jurjev v 6 letih?
V moj avto je prejsnji lastnik zmetal dobro polovico tega zneska v 8 letih in 270kkm. Od tega polovico v zadnjih dveh letih(najbrz razlog prodaje, upam da se bodo stroski nekoliko umirili, ceprav nisem zacel dobro) . Pa recimo da mogoce se kaksen racun manjka, pa gume niso v tej ceni. Potem mi ie nekoliko bolj jasno zakaj moras za njega odsteti kaksnega jurja vec kot za espaca. Pa recimo da mu je "konkurenca" pa da ima kak bonboncek manj kot espace.

Tezko se je navaditi na take stroske (z nekega rjavega opla z najslabsim moznim motorjem)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Skratka premium avti, s premium cenami nadomestnih delov, (najverjetneje z zelo malo ponaredkov ali OEM delov) in dela. In tsti ki si lahko privosci obrok za nov avto bo hitro sel po nov avto. Raja bo pa starega popravljala, dokler ne gre za jug.

Nazadnje urejeno:

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Espace tudi nov ni med najcenejšimi, temu primerni so tudi nekoliko višji stroški vzdrževanja. Star družinski avtomobil in navedeno dejstvo verjetno ne delata vrst med vse revnejšimi Slo kupci. In smo spet pri profilu kupca...

... in nizki ceni.

Hanzi, Renault ni zastonj naredil drugačnega novega Espace-a.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
mah, se oproščam
smile-1.gif

ampak, če delaš letno 27-30k kilometrov, pač moraš skrbeti za avto. vsake tri leta pa mislim, da se ne splača menjati avta. no, za nekatere je pač to life style. hanzi, ja, ampak se še vedno se da dobiti tudi oem izdelke za "premium" avte, tako da bi lahko bil znesek še hujši.
resolver, ne bom te prepričeval, najprej ga moraš videti
smile-1.gif
še vedno lahko rečeš hvala. (za en hladen pir, hehe)

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ngc2392 pravi:
mah, se oproščam
smile-1.gif

ampak, če delaš letno 27-30k kilometrov, pač moraš skrbeti za avto. vsake tri leta pa mislim, da se ne splača menjati avta. no, za nekatere je pač to life style. hanzi, ja, ampak se še vedno se da dobiti tudi oem izdelke za "premium" avte, tako da bi lahko bil znesek še hujši.
resolver, ne bom te prepričeval, najprej ga moraš videti
smile-1.gif
še vedno lahko rečeš hvala. (za en hladen pir, hehe)

Saj me ne prepričuješ. Tvoj avto me.
smile-1.gif