Ko se navadiš/razvadiš...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
sjtv: okej, glede na prospekt, ima že attraction pri mazdi enako opremo. ehm, razen navigacije (ki je tudi v najdražji za doplačat...) v redu, bo treba še enkrat zlesti v kadjarja
smile-1.gif
čeprav mi mazda veliko bolj sede. btw, če bi kadjar in mazda z enako opremo stala enako, kaj bi se recimo ti odločil?
glede espejsa, kam in za koga dejansko ta avto je? za jupije? za mlade družine? resne biznismene? navadne ljudi, ki imajo radi nekaj drugačnega-in si ga lahko privoščijo?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zal govoris to slovenskemu ljudstvu, ki si v povprecju ne more privosciti ENEGA rednega servisa z menjavo olja letno...
grims-1.gif
kaj mu bo vsa ta oprema za katero nima denarja.

Ne, namenjeno je bilo človeku, ki ima namen kupit enega pod teh avtov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Za nobenega. V CX-5 ne sedim OK (190 cm), Kadjar pa ima avtomatiko samo pri 110 dizlu.
Espace je za tiste, ki ga bodo kupili. Stavim, da jih ne bo malo.

CX-5 attraction nima samodejnih luli, nima LED luči, nima lane assista/warninga, nima kartice za ključ, omjevalnik hitrosti, Bose radio.

Skratka: primerljiv je Revolution oz. Revolution/Top.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
zal govoris to slovenskemu ljudstvu, ki si v povprecju ne more privosciti ENEGA rednega servisa z menjavo olja letno...
grims-1.gif

marsikdo ima namen kupiti marsikateri nov avto, poglej statistiko leasingov in kreditov.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
vsi samo cm govorite, povejte se kilograme. to je vecji problem.
evil.gif

Ja, seveda. Ko mi zmanjka placa po dolžini, da imam noge preveč pokrčene, so krivi kilogrami.
Dokler pašem v dirkaške sedeže, se nič ne sekiram.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
še preveč jih imam, pa kaj. sej zato so pa konji v avtu
smile-1.gif

in ggg...če ga ti (še) ne moreš kupiti, potem ne zganjaj foušije
smile-1.gif

in ja, tudi meni se lahko zalomi in bom pač moral kdaj dacio kupiti. ampak...not yet.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Danes sem pregledal takega z 1.6 160 dCi in ZEN opremo. Sorry, ampak tak vtis plastik-fantastik pa že dolgo ne. Sorry, moj 8 let star grand _scenic v privilege ambientu ima že na pogled prijetnejšo in kakovostnejšo notranjost. Tudi kađar v bose edition sem imel boljši vtis. Potem pa zmagajo pnevmatike 235/65x18.
Tako da mi je navdušenje uplahnelo, mogoče za Initiale še ne čisto... Pa še ta košta 44k da ima vse tehnične igračke. Tako da sem zopet na začetku... Mogoče bo pa novi Scenic boljši...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ja, roberto, tudi sam se še enkrat vsedel vanj in navdušenje po prvem stiku je (hitro) minilo. sploh, ko sem se usedel še v initiale opremo...najprej se sploh nisem mogel usesti. ma to je narejen za 160 visoke ljudi. sej si v avionu, ampak..ne hvala
smile-1.gif

glede gum je tudi mene speklo...kaj šele pri najboljši opremi, tam so takoj 19-tke. hehe, no, sej kdor ima 40k+ eur ima tudi tistega jurja za gume ane..
sedaj se nekako nagibljem k zafiri...jutri testna vožnja. in bomo videli...kje smo in kje nismo. scenic ne vem kdaj sploh pride.ko pa pride, pa dvomim, da bo lahko takoj na lagerju...ker decembra bo verjetno nova (draga) igračka doma...

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
ah ja, da še nekako zaključim temo....koliko pa pride sedaj recimo espace 2006 initiale 2.0 175km? km ima kar precej, a to je pač za 9 let star avto normalno...imam jih 280k. upam, da realnih (kupil 6 let nazaj pri 100k).
pa ne mi z bučkami hodit prosim...ker za 500 eur ga raje v kokro zategnem in skurim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Realno ceno (dokaj) boš dobil na scout24.de ali mobile.de...
Čeprav mojemu primerljiv model se tam prodaja od 4000EUR (najcenejši primerki) pa vse do 6000 EUR. Pri nas ne vem če bi dobil 3000 EUR zanj, ker je bencinar (F4R)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Menda decembra pride novi Megane (IV). S kvartalnim zamikom ponavadi še Scenic. Čeprav, sedaj ko sta ločena bi znal preje. Predvideno H1 drugega leta.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
mnja, to je že prepozno....če mi vsak reče, kjer koli sva že bila, čakalna doba 2-3 mesece.

sedaj sem malo pogledal na te dva strani...s takimi cenami jaz tukaj mojega prodal ne spljoh
smile-1.gif
itak pa nekateri zmagajo...letnik 2007 in 17000 km??? a nimajo tam kazni za vrtenje....?

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Mnja no... Sam sem to zadevo enkrat rešil tako, da sem se zmenil da bom kupil salonskega. In so ga naročili po mojih željah. Potem je za čas promocije stal v salonu (14 dni), nato pa k meni v garažo.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
grims-1.gif

marsikdo ima namen kupiti marsikateri nov avto, poglej statistiko leasingov in kreditov.

Verjetno slab primer. Tisti z leasingi in krediti si po defaultu ne morejo privoščiti novih avtomobilov.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj že? Konec koncev bi lahko ena Krka tudi skeširala vozni park, pa je vse na lizingu oz. financiranju.
Ne, samo financiranje ni pokazatelj... Razen v glavah pametnjakovičev.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Zakaj že? Konec koncev bi lahko ena Krka tudi skeširala vozni park, pa je vse na lizingu oz. financiranju.
Ne, samo financiranje ni pokazatelj... Razen v glavah pametnjakovičev.

Primerjava fizične osebe in podjetja ni povsem na mestu.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
grims-1.gif

Verjetno slab primer. Tisti z leasingi in krediti si po defaultu ne morejo privoščiti novih avtomobilov.

Trolaš ali samo malo na slepo streljaš naokrog?
confused-1.gif

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
To je moje mnenje. Če je zate trolanje, bodi tako.

P.S.: ni mi treba navajati Frančka iz "Spodnjeloškovidemske vasi", ki ima leasing za Audija A8 4.2, sam pa obrača denarce in v času odplačevanja leasinga iz keša s tega naslova pridela tri nove Audije A8.