Klima

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Še posebej v petek sem-smo bili res vesel klime , zrak v hiši je bil proti zunanji sparini kot noč in dan res se pozna ko se spusti vlaga na neko normalno stopnjo in to klima omogoča, še posebej za našega bolnika ki je nepokreten v potelji je klima veliko olajšanje tudi nama z ženo je tako ozračje bolj znosno.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Si siguren da ga amis ruter oddaja? Jst bi stavil na klimo... Izklopi ruter in poglej ce se vedno vidis to omrezje.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Bolj se bližamo ugotovitvi da je istočasno z mojim vklopom ali pa nekaj dni prej nekdo v bližini vklopil to fre storitev, vendar ne morem z gotovostjo trditi, bom pa jutri poizksil izklopiti ruter. in če se bo še videl??

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
izklopil sem klimo in ruter pa je omrežje vedno prisotno. Spomnim se da sem s prijavo na to samsungovo aplikacijo potreboval kjuč omrežja tako da je morda je to res neko drugo omrežje, probem je v tem da ne moremo ugotoviti lokacije omrežja WEEFREE,

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Našel in namestil sem aplikacijo ki mi kaže koliko naprav imam priklopljeno na ruter,
2445932-Screenshot_2016-06-26-20-49-30.png

Priponke

• 2445932-Screenshot_2016-06-26-20-49-30.png
    2445932-Screenshot_2016-06-26-20-49-30.png
    79,2 KB · Ogledi: 495

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Za ssid weefree imas precej mocan signal. Je nekje v blizini verjetno. Prijavi se na njega, poglej ip, najdi ponudnika interneta in bos blizje odgovoru.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Sem nse prijavil v ta WeeFree in poiskal Ip , ja ni moj je pa ;SLIKA -
2446047-Zajetaslikadfrth.JPG

Priponke

• 2446047-Zajetaslikadfrth.JPG
    2446047-Zajetaslikadfrth.JPG
    56,7 KB · Ogledi: 457
Nazadnje urejeno:

Najbolji

Guru
20. feb 2008
4.716
1.063
113
To se lahko samo smejes... AMIS je kriv, da se ne da povezat na klimo, pol je ze neko novo alien omrezje v hisi... Nikol dolgcas :)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Da več ne bom pojasnjeval situacije in da bo jasno tudi drugim.

Vse dokler nismo priklopili in usposobili klimo tako da se lahko poveže z wifijem ki je v klimi nismo dejansko vedeli kako se sploh da povezati ali preko našega ruterja ali ??
Zato sva s kolegom iskala načine in tudi navodila ter programe s katerimi se da povezati Samsumg klimo z telefonom, edina aplikacija ki deluje in se poveže je v najinem primeru Smart Home.S to aplikacijo smo potem zadevo rešili vse dokler nismo nekako ugotovili da je vzpostavljeno neko WeeFree omrežje ki ni zaščiteno in se je pozneje izkazalo da imata dva soseda med seboj vzpostavljeno neko povezavo v bridge naæinu in ta povezava nama je mešala štrene .
Prav tako smo dobili iz Samsung slovenija na naše vprašnje v zvezi z wifijem naslednji odg.

zahvaljujemo se vam, ker ste kontaktirali Samsung Electronics!

V zvezi z vašo zahtevo vam sporočamo, da smo po daljšem posvetu z našimi tehniki prišli do zaključka, da je povezava na omrežje klime nemogoča. Vaša klimatska naprava namreč ne more narediti dostopne točke, od katere bi naprave lahko prejemale internet. Wifi klimatske naprave je mišljen samo za oddaljeno upravljanje registriranih naprav.

Poskusite se povezati na Wifi klimatske naprave povezati z neko drugo napravo, ki ne pozna vašega dejanskega Wifi gesla.

V kolikor se dejansko lahko vsak poveže na napravo in koristi internet pa kontaktirajte naš pooblaščen servisni center, vendar kot rečeno, je nemogoče da bi se lahko sosedje povezali na vašo klimatsko napravo in koristili internet. Vidijo jo lahko zgolj kot možen Wifi, s katerim pa ne morejo brskati po spletu ali narediti karkoli drugega.

Naš pooblaščen servisni center za klimatske naprave je:

Dast d.o.o. Cvetkova ulica 25, 1000 LJUBLJANA, Tel: 01 429 24 06 info@dast.si

Tako se je ta zadeva za nas končala in upam da tudi tu na forumu.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.419
3.807
113
davorinm.wordpress.com
Doma imamo Mitsubishi G-Inverter. Ga prižgem, dela 3 minute in se ugasne sama in ena lučka na klimi utripa. Kakor sem bral se klima sama ugasne, če vidi, da ne bo šlo ohladiti?

Klima ni nova, jo pa letos prvič uporabljam (najemniško stanovanje).

Plina zmanjkalo? filtri so ok, sem pogledal...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Kolikor sem malo bral po forumih je verjetno res krivo pomanjkanje plina , če bi bil kriv kak stik z elektriko bi verjetno bilo drugače .

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Doma imamo Mitsubishi G-Inverter. Ga prižgem, dela 3 minute in se ugasne sama in ena lučka na klimi utripa. Kakor sem bral se klima sama ugasne, če vidi, da ne bo šlo ohladiti?

eeeeee zunanja enota je čista al ne,, kaj pa lukja+ gumijasta cevka ki gre ven iz zunanje enote (za odtok vode)? Meni ko se zgodi to kar ti opisuješ je vzrok zamašen odtok vode v zunaji enoti - torej tista cevka ki štrli ven iz zunanje enote.. Sm pač tam kjer piha burja pa mi jo do cajta do cajta fino nabaše potem pa voda n emore odtekat...

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:

eeeeee zunanja enota je čista al ne,, kaj pa lukja+ gumijasta cevka ki gre ven iz zunanje enote (za odtok vode)? Meni ko se zgodi to kar ti opisuješ je vzrok zamašen odtok vode v zunaji enoti - torej tista cevka ki štrli ven iz zunanje enote.. Sm pač tam kjer piha burja pa mi jo do cajta do cajta fino nabaše potem pa voda n emore odtekat...

Če je odtok zamašen nima senzorja in nič ne ve ona tega. Dela normalno naprej in voda pač teče čez in po steni dol... Razen če je kakšna črpalka vmes. Ona pa ima senzor za previsok nivo vode.

Utripanje "lučke" je pomembno. Če napišeš točen model ti najdem servisna navodila. Po navadi pa lučka utripa v nekem zaporedju. Recimo 4x hitro utripne in mal presledka. Al pa 8x hitro in presledek, al pa 2xhitro in presledek... Iz tega se da najti napako. Novejši modeli pa tudi preko daljinca lahko odčitaš kje se je "zalomilo".
Daj točen model in pogledamo kaj je lahko.