Klima

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Sam imam fh25vehz.3d oko in vsi filtri so samo bonbončki na klimi.Zadeva seveda deluje....ima pa klima zelo veliko nastavitev,ki jih lahko prepustiš avtomatiki ali si jih nastaviš ročno.Največji + te klime je izredno tiho delovanje notranje in zunanje enote.Če je res tišina v prostoru slišiš samo premikanje 3d senzorja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Uporabljaš tudi za gretje predvidevam, ker imaš VEHZ zunanjo enoto? Nonstop gretje ali samo prehodno?

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Klima se uporablja celo zimo.Bolj je zunaj mrzlo bolj deluje....na zunanji enoti se nič ne nabira led,razen na nosilcu ostane kakšna majhna sveča.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Kako hitro pa reagira klima, če je vključen 3D senzor za izogibanje pihanju v ljudi in če pač recimo človek spremeni položaj? Kako dolgo da spremeni smer pihanja.

Pa deluje ta senzor oz avtomatika v obeh primerih, hlajenju in gretju?

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Pač tolk,da ne občutiš direktnega pihanja.Se pa senzor premika v nekako 1-2sekundnim intervalu.Ja deluje v obeh režimih delovanja.

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Okoli 40m2 (dnevna soba in kuhinja),Drugi prostori so ponavadi malo hladnejši pozimi,ker topel zrak težje potuje,ampak v spalnici je prijetneje če je kakšna stopinja manj.

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa to, da model 35 in ne 25, saj 25 bi naj bil do 42 kvadratov?

Sej sm zgoraj napisal,da imam 25.......za te kvadrate,več kot dovolj.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Aja, pardon, spregledal. Kul, upam da najdem ugodno ponudbo za to klimo, potem pa v nabavo
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
3D oko ti zelo pride prav pri ogrevanju. Zna klima pogruntat kolk gret da nikoli ni moteča.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
To bi bilo sila uporabno ja, ker hlajenje se komot usmeri v strop, pa ne moti, topl luft pa ne moreš, oz če ga, ni efekta...če pa piha direkt po tebi pa spet ni kul, tak da če bi dejansko znala klima usmerjat okoli tebe, bi bilo super
wink-1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Mitsubishi MSZ-FH deluxe klimo ima kdo? Malce sem skeptičen, če tisto "3D oko" res deluje, tako kot promovirajo? Pa ne vem kje se prepričati sploh o tem, imajo kje razstavljene klime, ki se lahko sproba delovanje?

Klima serije FH je odlična. Jo imam sam na steni. 3d senzor pa... V kaksni manjsi sobi nima pravega efekta. Drugace pa deluje. Meni osebno je bil motec in sem ga izklopil. Klima je namrec tako tiha, da med delovanje cujes samo vrtenje senzorja, ki mi je slo na zivce.

Ce pricakujes da ne bos cutil pihanja v primeru montaze klime nasproti sedezne in da bo uspela popolnoma preusmeriti tok zraka ti ne upam garantirati. Motec je itak samo hladen zrak. Topel ni problematicen.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Koliko kvadratov je "manjsa soba"?

ja bolj sem imel v mislih "ozko sobo" (recimo 3x8), ko je recimo klima na kratki stranici in nima kam obrniti loput, da bi se lahko izognila, ali pa da je montirana v kot. Če imaš "večjo" sobo v smislu 7x7 in je klima na sredini ene stene, potem ima kar nekaj prostora da lahko obrača.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.977
6.993
113
Kaj pa 4 x 7, s tem da bi bila klima na daljši, cca dober meter od krajše stene?

Ma...saj če gledam sf pa ta niti nima levo desno štimanja z daljincem, tak da že zaradi tega pride samo FH v poštev

heinz

Pripravnik
29. apr 2016
75
14
8
Bi še jaz imel eno vprašanje in sicer glede minimalne dolžine cevi, me lokalni majster prepričuje da morajo biti cevi dolge vsaj 3m da klima noromalno deluje oz da plin lepo prihaja iz tekoæega v plinasto stanje oz obratno . Sam namreč želim montirati notranjo in zunanjo enoto narazen samo za debelino steno cca 50 cm + kar je še potrebno za priklop.

Kakor sem brskal sem ta podatek o minimalni dolžini cevi navajajo bolj low budget proivajalci (Gorenje, Carrier...)

Nekako sklepam da recimo MSZ-FH25 nima teh težav? Ali se motim?

Hvala

LP

gorch

Zelenc'
24. maj 2015
15
0
1
Tudi sam sem slišal,da naj bi bile cevi minimalno 3m.Jaz imam mojo FH25,postavljeno tako,da je zunanja-notranja enota na isti steni in ne opažam,da bi bilo kaj problemov.Klima super hladi in greje.

Pac_Man

⋆Распут&
10. maj 2014
2.211
0
36
Za zunanjo enoto narediš luping ali dva cevi pa je.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik heinz pravi:
Bi še jaz imel eno vprašanje in sicer glede minimalne dolžine cevi, me lokalni majster prepričuje da morajo biti cevi dolge vsaj 3m da klima noromalno deluje oz da plin lepo prihaja iz tekoæega v plinasto stanje oz obratno . Sam namreč želim montirati notranjo in zunanjo enoto narazen samo za debelino steno cca 50 cm + kar je še potrebno za priklop.

Kakor sem brskal sem ta podatek o minimalni dolžini cevi navajajo bolj low budget proivajalci (Gorenje, Carrier...)

Nekako sklepam da recimo MSZ-FH25 nima teh težav? Ali se motim?

Hvala

LP

Predpisano je 3 metre. Vsi proizvajalci... Klima ima pred kompresorjem itak "zaščito" da tekočina nebi prišla v kompresor, ampak je vseeno fajn, da se že v ceveh uplini.

Eden od podatkov, ki sem jih zasledil v servisnih navodilih je še, da zna biti klima glasnejša, če so cevi prekratke. Vibracije se lažje prenašajo na notranjo enoto, če je vse "našpanano". Jaz se v glavnem kar držim te dolžine. Tudi pri preboju skozi steno. Če klimo montiraš tako kot bi se naj (da je luknja na levi strani notranje enote) imaš že pod klimo skor 40cm cevi, potem skozi steno 50cm in potem še do zunanje enote in si že na 2 metrih. Jaz vedno naredim še eno zanko za enoto, ker kaj kmalu se kdo spomni na novo fasado in podobno. In imaš potem še tistih 15 cm rezerve, da lahko narediš nove priključke. Je pa vse to po navadi skrito za zunanjo enoto.