Klima z montažo?

aljoman

Majstr
16. dec 2013
3.079
-1.421
63
Meni se nikakor ne uspe z appom MELCloud, povezati z micko MSZ-HR35VFK / MUZ-HR35VF. A je kakšna fora, da sem jo spregledal?

22. jul 2007
13.811
1.850
113
124

Je kar IR...
Torej... Preko WIFI-ja daš komando zgornji napravici, da pošlje IR komando na klimo...

Ta v linku ima še povratno informacijo za temperaturo in vlago (pomembno, za povratno informacijo, ker IR komunikacija med donglom in klimo je enosmerna)
Lahko pa tudi nastaviš avtomatiko - routino, da se ti pri določeni temperaturi vklopi ali izklopi AC.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.725
86
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
To me je že monter opozoril, da je neka fora, samo takrat v objektu še ni bilo wifi-ja, tako da se zdaj ubadam s tem. Bom poizkusil še z Resetom.

Tudi jaz se ne spomnim kako sem rešil ta problem. Na WiFi sem na dveh različnih lokacijah priključil dve Mitsubishi klimi z originalnim WiFi vmesnikom in pri prvi, kjer nisem mogel uporabiti WPS, sem se res mučil in na koncu, po mnogo poskusih, mi je uspelo, pa ne vem zakaj, ker sem prepričan, da sem ves čas delal po navodilih. Pri drugi, kjer pa sem lahko uporabil WPS in zato šel po navodilih za povezavo z WPS, pa je šlo kot po maslu.

Še na dveh lokacijah s starejšimi Mitsubishi klimami, ki pa nimajo WiFi vmesnika (niti ga ni možno naknadno priključiti) pa uspešno in brez problemov uporabljam "Tuya Smart IR Remote Control with Temperature Humidity Sensor S06 PRO (vendar novejšo in malce dražjo verzijo, ki shranjuje in v grafu prikazuje tudi zgodovino temeperature in vlage)".

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

tesfalar

Majstr
1. nov 2008
1.145
113
63
Ko sem se jaz pred časom dajal s podobnimi težavami, sem ugotovi da pomaga:
- striktno po navodilih
- vse resetirat (WiFi module na klimi, router)
- na routerju omogočit samo 2,4GHz WiFi, potem lahko vklopim tudi 5GHz (moja Toshiba pač podpira samo 2,4GHz)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.725
86
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Tudi jaz se ne spomnim kako sem rešil ta problem. Na WiFi sem na dveh različnih lokacijah priključil dve Mitsubishi klimi z originalnim WiFi vmesnikom in pri prvi, kjer nisem mogel uporabiti WPS, sem se res mučil in na koncu, po mnogo poskusih, mi je uspelo, pa ne vem zakaj, ker sem prepričan, da sem ves čas delal po navodilih. Pri drugi, kjer pa sem lahko uporabil WPS in zato šel po navodilih za povezavo z WPS, pa je šlo kot po maslu.

Še na dveh lokacijah s starejšimi Mitsubishi klimami, ki pa nimajo WiFi vmesnika (niti ga ni možno naknadno priključiti) pa uspešno in brez problemov uporabljam "Tuya Smart IR Remote Control with Temperature Humidity Sensor S06 PRO (vendar novejšo in malce dražjo verzijo, ki shranjuje in v grafu prikazuje tudi zgodovino temeperature in vlage)".

Sem se še nekaj spomnil:
Če imaš istočasno vklopljeni WiFi omrežji 2,4GHz in 5GHz in to z enakim SSID (in geslom) lahko poskusiš začasno, le za čas uparjanja, izklopiti 5GHz omrežje, ker vmesnik pri klimi itak deluje le na 2,4 GHz in pri IoT napravah sem večkrat opazil, da v času uparjanja aktivno 5GHz omrežje z istim SSID lahko moti proces.

add.
Vidim da je vmes, ko sem pisal odgovor, tudi uporabnik tesfalar opisal svojo izkušnjo, ki se popolnoma ujema z mojo izkušnjo :)