Klima z montažo?

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
ej Igi, a se te zunanje enote kaj spira rebra/ čisti na vsake toliko let?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.746
6.743
113
pri taščici
Ce imas takole zadelano (javni zavod) bo jp bilo najbrz pametno.
Pogleda skoozi okno, ne rabis drona da vidis

Priponke

• Screenshot_2024-10-21-13-42-30-091_com.google.android.apps.photos.jpg
    Screenshot_2024-10-21-13-42-30-091_com.google.android.apps.photos.jpg
    1,1 MB · Ogledi: 111
  • Všeč mi je
  • Wow
Reactions: igi in Rekreacija
MGK
Etis
Empor

Igi eno vprašanje, bi rabil tvoje mnenje. Zanimam se za nakup Panasonic Etherea klimatske naprave, predvsem zaradi generatorja, kateri s svojimi produkti čisti zrak. To mi je No.1, potem pride še vse ostalo. Klima se bo rabla pretežno za hlajenje, gretje tud v kakem prehodnem obdobju, tako da iz tega naslova ni nekih večjih dilem. Tvoje mnenje okrog teh klim? Maš kaj izkušenj z njimi?

Hvala in lep pozdrav

N

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
ej Igi, a se te zunanje enote kaj spira rebra/ čisti na vsake toliko let?
če na videz ni zasvinjano, potem se ne obremenjuj preveč. Ne bo bistvene razlike. V kolikor pa prideš enostavno zraven, lahko tudi opereš (ampak previdno, da ne zmočiš elektronike).

Spodaj en primer, ko je za čiščenje že malce pozno, saj je svinjarije za kak centimeter. Kot bi bil filter nameščen ;)

Priponke

• IMG_1955.JPG
    IMG_1955.JPG
    993,3 KB · Ogledi: 93
  • Všeč mi je
Reactions: Hondi

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Igi eno vprašanje, bi rabil tvoje mnenje. Zanimam se za nakup Panasonic Etherea klimatske naprave, predvsem zaradi generatorja, kateri s svojimi produkti čisti zrak. To mi je No.1, potem pride še vse ostalo. Klima se bo rabla pretežno za hlajenje, gretje tud v kakem prehodnem obdobju, tako da iz tega naslova ni nekih večjih dilem. Tvoje mnenje okrog teh klim? Maš kaj izkušenj z njimi?

Hvala in lep pozdrav

N
ne poznam. To je kao nek "ionizator" če prav razumem.

Nekaj sigurno pomaga. Da bi pričakoval opazno razliko, pa jaz nebi stavil na to.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kdaj se najbolj splača kupovat klimo? Po koncu ali pred začetkom sezone? Do sedaj sem nekako preživel brez klime, ker gre za pritlični del hiše z dobro izolacijo in z nekaj samodiscipline se je dalo vzdrževat znosne temperature v stanovanju. No, letos sem si nalil čistega vina, da zadeva ob tako brutalnem poletju pač več ne pije vode. Torej cilj je jasen, pred naslednjo sezono mora bit klima na svojem mestu. Montaža bo enostavna z enim prebojem. Razdalja cca 3 m med zunanjo in notranjo enoto. Kdaj torej iskat klimo, zdaj ali spomladi?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.306
4.123
113
Zgodnja pomlad, tam nekje aprila, ko se trgovci dobro založijo z robo.

Lahko pa sedaj, če boš kupoval kaj bolj kvalitetnega, ker tisto ostane na zalogi.

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.185
490
83
Prišel je čas, da se micka izkaže, pa se nekak ne razumeva...
Prvi največji problem je, da ima daljinec največ funkcij (original app in HA, nekaj stvari ne omogočata)
Če jo prižgem preko app-a ali HA, potem snezor v klimi zazna temp in neha gret, 3m stran pa je 2 stopinji hladneje...
Ima micka tudi za to kao rešitev i-see senzor, ki skenira okolico in lahko meri temp na razdaljo (vsaj tako jaz razumem) ampak to lahko vklopim samo z zobotrebcem na daljincu :bonk: :bonk:

Težava pa je sedaj v tem, da ko je ta i-see vklopljen in želim, da je vse na avtomatsko, klima skos dela na full.
Lahko jaz potem zmanjšam stopnjo pihanja. Samo sem mislil. da bom imel manj dela z njo kot pa če na drva kurim... :rolleyes:

Ima kdo tako klimo in je naštudiral kaj poklikat, pa da se čez teden ne rabim več ukvarjat z njo?

p.s. ja sem tudi navodila prebral ;)

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Prvi največji problem je, da ima daljinec največ funkcij (original app in HA, nekaj stvari ne omogočata)
Če jo prižgem preko app-a ali HA, potem snezor v klimi zazna temp in neha gret, 3m stran pa je 2 stopinji hladneje...
Ima micka tudi za to kao rešitev i-see senzor, ki skenira okolico in lahko meri temp na razdaljo (vsaj tako jaz razumem) ampak to lahko vklopim samo z zobotrebcem na daljincu :bonk: :bonk:

Težava pa je sedaj v tem, da ko je ta i-see vklopljen in želim, da je vse na avtomatsko, klima skos dela na full.
Lahko jaz potem zmanjšam stopnjo pihanja. Samo sem mislil. da bom imel manj dela z njo kot pa če na drva kurim... :rolleyes:

Ima kdo tako klimo in je naštudiral kaj poklikat, pa da se čez teden ne rabim več ukvarjat z njo?

mogoče dopišeš model klime za začetek. LN?

Je pa dejstvo, da ti nebi rad pihanja "na ful", na drugi strani pa bi rad imel 10 metrov stran enako toplo kot pri izvoru. Ne gre to tako... Daj en radiator na hodnik in poročaj kako tople imaš sobe.

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.049
598
113

Daj schreenshot appa da se vidi kaj imaš nastavljeno

• Všeč mi je
Reactions: Hondi

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.185
490
83
mogoče dopišeš model klime za začetek. LN?

Je pa dejstvo, da ti nebi rad pihanja "na ful", na drugi strani pa bi rad imel 10 metrov stran enako toplo kot pri izvoru. Ne gre to tako... Daj en radiator na hodnik in poročaj kako tople imaš sobe.
Nimam 10m dolge bajte ;) Ampa kot sem napisal, "samo" 3m stran.

Sem mislil, da bo na začetku pihala full, da doseže temp, potem pa prilagaja po potrebi. Ali ta i-see vidi tako dobro in vidi, da je skos potreba ali pa ne dela dobro ali pa jaz kaj ne razumem...

MITSUBISHI MSZ-LN25VG2 W/MUZ-
LN25VGHZ2
Hlajenje 2,5 kW do -10°C, SEER 10,5, ene.
razred A+++
Gretje 3,2 kW do -25°C, SCOP 5,2, ene.
razred A+++

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
imaš kaj, kar bi motilo i-see senzor? kak vroč kamin v vidnem polju ali kaj zelo hladnega? panoramska stena?

Senzor načeloma prilagaja smer pihanja. Ga pa sam ne uporabljam. Raje obrnem lopute tja kamor mi paše (pri gretju seveda čimbolj dol), moč pihanja pa na avtomatiko. Ampak ja, če ni pihanja, potem ni enake temperature po prostoru. Vsaj ne na kratek rok. Če boš imel 24/7 vklopljeno se bo pa vseeno nekaj pomešalo. Med sobami pa bolj ne kot ja.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Fusionn

Majstr
5. sep 2007
2.185
490
83
okno in balkonska vrata so blizu in pogosto je obrnjen tja. Sem tudi sam že razmišljal v to smer... samo se vrti ta senzor...

Sem tudi sam štartal brez i-see senzorja, samo sem si delal plešo na glavi, ko sem se čudil zakaj v celem dnevu pihanja, 3m stran še vedno ni toplo. Ker je senzor v klimi dosegel temp in potem posledično zmanjšal gretje... Tako, da ta i-see je načeloma dobra zadeva. Samo jaz še moram naštudirat kje imam problem.

Razmišljam tudi, da imam enostavno toliko izgub, da mora skos delat na full, če želim imeti 22-23st

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
porabo merim ja preko vtičnice in imam v HA. od 300-700W. Sedaj ko po moji logiki bi naj vzdrževala temp je 430W. Pihanje pa bi rekel, da je 3-4 od 5
to je po moje čisto OK. Ker če bi kompresor delal "na polno" bi bila poraba precej večja. Razen, če bi bilo premalo plina, ampak potem nebi segrela in načeloma tudi v napako padla.

Lahko, da ga steklena stena zmoti in meri nizko temperaturo in pač piha tja.