Klima ne hladi

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Lani jo dal napolnit, nekaj časa delovala, nato pa ni več hladilo a mogoče pozna kdo kakšnega iz LJ, ki bi pogledal na 15 let starem avtu, kaj je narobe, vrjetno kje pušča...al pa je kaj druzga. Kompresor zalanfa, ko pristisnem AC.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem dal popravit pri Beji počen kolektor. Načeloma so zelo dragi, ampak to so pa naredili ceneje kot "popoldanc".

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Novak na Brnčičevi
10.gif

Morda sem bil med redkimi, toda v ta servis ne stopim nikoli več.
Pred skoraj 8 leti, vendar slabo opravljeno popravilo, visoka cena, za predračun, ki sem ga dobil (sicer ustno, od vodje delavnice), po končanem delu niso hoteli ničesar vedeti, vodja pa je 'mrknil' neznano kam, skratka - mene ne vidijo več.
Upam, da ste bili ostali zadovoljni, ali pa so spremenili odnos do strank.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Bom v kratkem peljal na hitri pregled

Sem pritisnil tipko AC pa se nič ne zgodi a se ponavadi kljub praznemu sistemu moral vključit ali pa gre za okvaro kompresorja.
Preveril sem tud konektor pa ni vidt nič oksidiran.
Kako je z ventilatorjema, kdaj se to sploh naj bi vključila?

EDIT: Sem odvil plastični del pa probal not porint tist jeziček in nič ni, zgleda da ni plina.

Nazadnje urejeno:

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Poizkusi tule: http://oservis.si/

K temu sem peljal in kot zgleda gre za novo delavnico z novo opremo...cena 36 evrov in potrebno je počakat cca pol ure.

P.s. Mal težje jih je najdit, zato le vzamte gsm številko od servisa, če nebi našl, pa obvezno se prej dogovorit.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

K temu sem peljal in kot zgleda gre za novo delavnico z novo opremo...cena 36 evrov in potrebno je počakat cca pol ure.

P.s. Mal težje jih je najdit, zato le vzamte gsm številko od servisa, če nebi našl, pa obvezno se prej dogovorit.

Jap, je šel na svoje, ampak tle drži rek: dobrga majstra težko najdeš
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

avtorju teme: lahko, da je mrknil preostat (al nekaj takega). jaz sem zamenjal plin, delalo cca en mesec in potem bi pa ne bi (vcasih ja, vcasih ne). peljal v lj v podutik (ne bo reklame, ker je drag) in potem je delalo bp. so mi pa na dveh koncih rekli: kompresor. pa ni bil. lp

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Pravjo, da se pogleda puščanje z UV lučko, to lahko tudi sam preverim
confused-1.gif
kaj potrebujem UV žarnico, ker kaj boljšega je dražje...

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Pravjo, da se pogleda puščanje z UV lučko, to lahko tudi sam preverim
confused-1.gif
kaj potrebujem UV žarnico, ker kaj boljšega je dražje...

Pravo UV žarnico, in UV očala, s katerimi sploh vidiš, kje so madeži...

midi

Pripravnik
4. maj 2010
185
6
18
Jaz imam Citroena xsara picasso in pri tem avtu je tovarniška napaka, da je slab hladilnik. Izpusti po parih letih. Jaz sem menjal lani. Avto je star 7 let. Prejšna leta sem dal polnit, pa je zdržalo celo leto. Lani mi je pa izpustil plin po enem tednu. Za hladilnik, novo polnjenje in montažo sem dal cca 220 evrov.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Citat:
Uporabnik midi pravi:
Jaz imam Citroena xsara picasso in pri tem avtu je tovarniška napaka, da je slab hladilnik. Izpusti po parih letih. Jaz sem menjal lani. Avto je star 7 let. Prejšna leta sem dal polnit, pa je zdržalo celo leto. Lani mi je pa izpustil plin po enem tednu. Za hladilnik, novo polnjenje in montažo sem dal cca 220 evrov.

Edina napaka je sol ki jo sipljejo po cestah in ta s časom razžre aluminij.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ

jaz sem ravno prejšnji teden menjal hladilnik na Astri in to že drugič po štirih letih! Mi je potem majstr razložil, da nekateri avto imajo enostavno slabo zaščiten hladilnik in da se to kao šteje že za potrošni material.

Mi je svetoval, da naj po koncu zime snamem masko dol in hladilnik malo sperem, da je največji sovražnik sol na cesti. Ali pa če avto kam preveč nasloniš, se lahko tudi rebra poškodujejo.

Koštalo me je pa 300€ vse skupaj s polnjenjem. Pa še žarnico v zadnji luči mi je zamenjal
smile-1.gif