Očitno sem eden redkih, ki mu je bil Tropic Thunder film všeč, ampak dejansko všeč - zdi se mi zelo zanimiva in izvirna komedija!
Igralska zasedba je zelo dobra, daleč najboljši pa je seveda Tom Cruise. Zanimivo se mi zdi, da se igralci dejansko delajo norce iz samih sebe in iz filmske industrije, v film so vpleteni segmenti iz različnih filmov, vse pa je parodično. Kljub temu, da so igralci bogati, so hkrati prikazani kot zelo neumni, prikazani so pa tudi kot ljudje s problemi - z drogami, iskanjem identitete, homoseksualstvom ... In vse to na zelo komičen način. Dialogi se mi zdijo zelo izpeljani, sicer pa igralci sami naredijo svoje. Priznati je treba še, da je film kvaliteten, bolj kvaliteten od 99% ameriških komedij zaradi raznih akcijskih kadrov z raznimi efekti, pa še zgodba je napram ostalim komedijam veliko bolj izvirna. Zgleda ima Stiller kar ornk proračun. Sam sem ga pogledal 5x, v prvo mi ni bil preveč všeč, nadalje pa z vsakim gledanjem bolj - sploh ko začneš biti pozoren na malenkosti. Včeraj sem ga gledal z dvema prijateljema in prvič sem kristalno videl, kaj pomeni, če nekdo for ne šteka - tipa sta se dejansko smejala le izjavam v stilu "my ass hurts", "you are so fat" ... Res, eden redkih ameriških komedij, ki mi je bila resnično všeč in si jo bom še kdaj z užitkom pogledal!