Klasika: Kateri film ste gledali?

kane

Gay(lord) Fucker
11. avg 2007
1.224
0
36
35
Fufn
Godzila
grin1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Včeraj na Antenini premieri
smile-1.gif

Body Of Lies[/COLOR] - ocena: 8/10

Oceno sem dal visoko, ker gre pač za obrtniško dokaj dober izdelek (čeprav za odtenek še vedno preveč ameriški! - tako in tako). Kar zadeva umetniški vtis, bi film dobil nekaj nižjo oceno. Leonardo je bil bistveno boljši v Krvavem diamantu (tudi mu nekako ne sede takšna brada, niti po mojem mnenju ni bil primeren izbor za glavno vlogo - še vedno deluje preveč "mulčevsko"
tongue-1.gif
).

To je za danes to. I'm off the target now.
grin1.gif

Ma’a salama!

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Res ne vem, zakaj Woody Allen še kar naprej upa, da mu bo nekoč uspelo posneti film, na katerega bo ponosen?!?!
13.gif

(Moje osebno mnenje namreč je, da mu to nikoli ne bo uspelo. Zakaj? Zato, ker tudi njegovim najboljšim filmom manjka en malček nečesa, drobec, molekula soli.
wink-1.gif
In ker je on pač tak tip.) No, čeprav bi naslednji njegov film že skoraj lahko uvstili med ta "ponosne".

Vicky Cristina Barcelona[/COLOR] - ocena: 9.999/10
grin1.gif

Evo, pred kakšnimi par urami sem prišel iz bele Ljubljane (ravno med predstavo je zapadlo 15 cm snega, tako da sem moral že drugič v istem večeru čistiti avto) in moram reči, da sem bil s tem "polnozrnatim" filmom zelo zadovoljen. Bi si želel še več takšnih! Vedel bi, da je Allenov, tudi če tega ne bi nikjer prebral. Tako tipičnih dialogov in igre že dolgo ne - kot, da bi režiser igral sam vse vloge. Penélopca je bila pa spet najhudejša (bi jo imel kar doma, hehe
smile-1.gif
) , potem Javier itd..

Obvezen ogled in odličen soundtrack[/COLOR][/I]!

Za posladek pa še ena latino solažca - tokrat v polnem originalu (na filmskem albumu je imenovana "Asturias"):

Suite española No. 1, Op. 47, B. 7 - Asturias - Isaac Albéniz[/COLOR]

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Upam, da so not klasični Woodyjevi dialogi, to pošteno pogrešam dandanes pri filmih. Pogovori, ki ne vodijo nikamor, ki z zgodbo nimajo povezave (do zadnjega trenutka) in pogovori, kjer ti humor ni serviran na srebrnem pladnju s laugh trackom, če bi slučajno kdo prezrl foro.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vicky Christina Barcelona - 8/10 - eno oceno odbije to, da NI WOODYJA! Še kot pripovedovalec ne nastopa. Drugo oceno pa odbije glasba, saj se cel film ponavlja en in isti komad. OK, so še drugi, ampak neki komad ''Barcelona...'' se nonstop ponavlja. Je pa imela Penelope Cruz premalo vlogo (čeprav morda najpomembnejšo v celi zgodbi), Scarlet Johansson je odigrala povprečno (pravzaprav je nadpovprečno odigrala le v Lost in Translation in A Girl With A Pearl Earring), najbolje je odigral Javier Bardem.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ravnokar pogledal:

Vaja zbora - 2008 (slovenski) 10-ko mu dam.
cool-1.gif

Odlična igra, preprost scenarij, odlična družbeno-politična satira. Nevem kdaj sem se nazadnje tolk nasmejal pri slovenskem filmu.
zmaga.gif

Mogoče mi je bilo vse skup bližje ker tudi sam pojem v zboru.