Po dolgem času ena filmska ocena z moje strani.
Quantum Of Solace[/COLOR] -
8/10
Ker sem si film ogledal včeraj ob 0:00, po koncertu J.M.J., vzemite mojo oceno z rahlo rezervo. Mislim, da je njegova ocena na
IMDB[/COLOR] kar ustrezna. Malce višjo sem mu sam dal le zato, ker mi ni dopustil, da bi kljub mojemu kinkanju v drugih dveh tretjinah čisto zadremal ...
(Kar je že za navedene okoliščine pravi mali dosežek!) Moj prvi vtis je sicer bil, da gre, spet (kot je to zadnje čase že običajno za akcijsko produkcijo), za tipičen film "izgubljenih kadrov". Ne, s tem ne mislim, da se igralci niso znašli pred kamero, ampak to, da so bili dolgotrajni akcijski prizori posneti s prehitro menjajočimi se in preveč kadri, kar je zame osebno popolnoma neučinkovito in nekoristno, v bistvu izgubljena minutaža. No, morda bi se mi ob kakšni drugi priložnosti in primernejšemu terminu (pri moji večji pozornosti) zdelo drugače, vendar se mi je poleg naštetega zdela zgodba proti koncu še rahlo razvlečena. Tudi celota se mi nikakor ni zdela boljša od predhodne bondiade, že zato, ker je z določenim ponavljanjem izgubila precej svežine.
P.S.:
Naslovni komad[/COLOR] in video (imate ga tudi na domači strani!) sta mi pa zelo, zelo, zelo všeč ...