Klasika: Kateri film ste gledali?

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Ja, ampak žal je zadnje čase, zadnja leta, takih filmov očitno preveč. In to me po svoje skrbi. Ker če bodo ljudje takšne filme začeli nekritično sprejemati, kar se praktično tudi že dogaja, potem smo pa v težki krizi ... In to brez heca. Ker ne gre le za prostodušno (na določen način nonšalantno) sprejemanje takšnih filmskih izdelkov, ampak v bistvu izdelkov (itd.) nasploh.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Sem ga že gledal, pa ga bom danes ko je na televizijskem sporedu še enkrat:

The world's fastest Indian

Odlična biografska drama o ostarelem motoristu in še bolj odlična igra Anthonyja Hopkinsa, nad katero so bili navdušeni tudi otroci lika, ki ga je upodobil.

Danes na TV3, vsekakor priporočam ogled
zmaga.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Super je, jaz sem nekje sredi sedme sezone....dolga bo še do konca, ampak na izi gre
tongue-1.gif

S5E21

Rickovi starši z velkimi nosovi:

Nick's Father: "What's that I smell" (nekaj iz kuhinje).

Frasier's Father: "Probably Japan."

hysterical-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Stir Crazy (1980)

10/10

Res brezčasna komedija, s hudimi scenami,z dosti smeha.Se mi zdi, da so si desetletja kasneje, določeni filmi sposodli nekatere scene s tega filma. Priporočam ogled
zmaga.gif

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik titov pravi:

12 angry man(1957) - 10/10 - Klasika, zelo preprost film a odličen in čeprav je bil posnet pred 50imi leti sploh ni nič "outdated". Porota se odloča o smrtni obsodbi, vsi dokazi kažejo na to, da je obtoženi kriv..

Se strinjam s tem. Super film
smile-1.gif

10/10

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Hancock - 7/10, prva polovica filma 8/10
Zanimiv, inovativen film za svojo zvrst, ki po preobratu pade v brezvezno povprečje. Škoda.

Stardust - 7/10
Lep film za pogledat. Všeč mi je scena in fotografija. Zgodba je spet samo povprečna.

In Bruges - 9/10 priporočam ogled!
zmaga.gif

Angleški stil.
zmaga.gif
Zmagata predvsem glavna igralca z obrazno mimiko in nekaj odličnih kadrov.
Zelo zanimiv pristop za turistično oglaševanje.
17758-icon_confused.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.413
2.764
113
In Bruges

Ja jst sm ga vcer pogledal, me je cakal ze kak mesec, pa sm rekel ajde, naj bo. In res super presenecenje. Jst mu dam tudi 9.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Waiting... (2005) 7/10 Dobra komedija.

W delta Z (2007) 6/10 dokaj dober triler, zgodba je solidna, ima tudi malo nepričakovano povezavo dveh likov (policaja in kriminalca). Filmu bi dal 7/10, če ne bi bilo nadležne "tresoče" kamere. Shaky kamero še lahko prenesem v filmu kot je npr. Cloverfield kjer je filmski lik snemal in je to tresenje dodalo nek realističen občutek, ampak drugače pa je tresoča kamera zelo nadležna. V tem filmu je bila čist nepotrebna in nadležna. Pričakoval sem tudi da bo v filmu kaj "gory" scen, vsaj tako so nekateri primerjal ta film s Saw, no ta film ni nič kaj posebej krvav in je je bolj ali manj gledljiv tudi za tiste s slabimi želodci.

Saw IV (2007) 6/10 Daleč najslabši del te sicer odlične serije. Močno sem bil razočaran. Kar dodajajo neke nove like in raztegujejo zgodbo namesto da bi jo lepo zaključili. Seveda zaradi $. Če iščete kak podoben triler potem bolj priporočam zgornji W delta Z.

Postal (2008) 6.5/10 Film dobro znanega Uwe Boll-a, ki je za mnoge najslabši režiser vseh časov. Njegovih filmov sicer ne poznam sem pa v tem filmu precej užival. Gre za bolano akcijsko komedijo v kateri Uwe uspe užaliti vse rase, dela se norce iz vsega in kar bi moralo bit njegovim nasprotnikom še najbolj všeč, dela se norca iz samega sebe. Film je na nivoje igre kar se tiče retardiranga materijala in tudi dosti stvari je ohranjenih iz igre. Če radi gledate B-filme in vas prizori, ko so npr. otroci naključno postreljeni ne motijo, če lahko to vse razumete kot "šalo" ali pa vam je igra bila zabavna potem dejansko priporočam ogled. Bi dal oceno 7 samo je nekaj prizorov vseeno preveč neumnih. Dodal bi še to, kar se same igre tiče je bolj slaba je pa igralec, ki igra Osamo res odličen, pa Bushevega imitatorja bi prav lahko zamenjal za Busha.

Nazadnje urejeno:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
felon - 8/10

zanimivo
zmaga.gif

zanima me samo, če ste vsi kapirali tisti hitri potek dogodkov proti koncu in njegovega načrta, ker meni ni blo tam čist vse jasno.
sprasujem se.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Get Smart (Ujemite Smarta) - 8/10 (znotraj žanra 9/10)

Po doooolgem času (verjetno od Scary Movie 1 & 2) dobra parodija. Kar nekaj izvirnih for, zelo malo tistih stokrat videnih in predvidljivih. Predvsem pa manjkajo neokusne sexualne/drek/scanje fore, kot so v ''modi'' zadnje čase.

Zelo priporočljivo za ljubitelje komedij in parodij!

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Cult(2007) - 1/10
Handcock - 7/10
Wanted(2008) - 8/10
Hitman(2007) - 9/10

Hitman me je najbolj pozitivno presenetil. Bil mi je celo boljši kot zadnji Bond. Najboljše mi je, da Hitman praktično cel film Rusom yebe mater in ga nikoli ne morejo dobit. Frajer pa kar A5 fura.
cool-1.gif
Skratka dober film, glih prav akcije, ne preveč kruto vse skupaj pa še glavni junak se mi zdi zlo fajn (nima res baby-face, kot so eni kritiziral).

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Po dolgem času na kinosporedu (Kinoklub Vič) spet en, sicer ne nov, vendar zelo realističen, življenjski, prepričljiv, v bistvu poglobljen, tudi pretresljiv film, ki bo morda koga vrgel vsaj malce iz tira.
grims-1.gif
Zgodba o tem, da vedno obstaja trenutek, ko presežemo svoje ideale. Vprašanje je le, ali zaradi nas samih ali zaradi njih, ki niso več to. Zgodba o odraščanju, ki pravzaprav teče vse življenje ... Nekateri so dovolj močni, da se pustijo voditi le del časa, do spoznanja, in potem pomendrajo simbole. Drugi postanejo žrtve - ali sami sebe, ali pa svojih vodij.

S skinhead-i (bojda obritoglavci ni korekten naziv) neposrednega stika doslej še nisem imel. Vendar, kadar sem od koga slišal kaj na to temo (pa ne iz medijev!), npr. še tam v 80-ih, vedno je bilo zraven nasilje. Mislim na slovensko okolje. Imam tudi znanko (recimo prijateljico), ki mi je nekoč omenila, da je bila članica te združbe, vendar je kasneje prekinila, ker je uvidela omejitve, če se tako izrazim (torej omejenost, opranost možganov, razne negativne ekscese, ...). Ta punca sicer trenutno dela doktorat in se že nekaj časa malce bolj druži z neko "čisto drugo" združbo, vendar sem se ravno ob gledanju tega filma spomnil na nekatere njene (jezne) prispevke na nekem drugem forumu, izmed katerih občasno veje ravno duh nestrpnosti, ki ga hoče zadušiti predstavljeni film. (S slednjim sem želel nakazati le to, da nekateri vzorci ostanejo v ljudeh, čeprav se kasneje morda demonstrirajo nezavedno in spontano, ali pa so enostavno posledica njihovega značaja.)

This Is England[/COLOR], ocena: 10/10

Zelo priporočam ogled vsem!

P.S.: Če slučajno nosite Martenske in samo to, potem se nimate še česa bati.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Nim's island - 7/10 (simpatičen film, za ta žanr kar v redu zabava)

Enchanted - 7/10 (kako lahko rečeš Disneyevi pravljici ne...sicer precej osladna zadeva, ampak za "punčko v tebi" še vedno tisto tapravo, hehe)

Georgie - se strinjam za This is England. Fenomenalen film!
zmaga.gif