Klasika: Katere filme ste gledali? III

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Hja, toliko sem že filmsko zrel, sploh pa v teh časih, da sem tudi tokrat ali tokrat še posebej šel v kino s prav nič omembe vrednim pričakovanjem in prav približno toliko sem potem tudi dobil.
smile-1.gif

@ decva: Lahko na kratko še napišeš, zakaj konkretno si filmu dala (nadpovprečno) oceno 8? Sploh bi to bilo zanimivo prebrati od vsakogar, ki ocenjuje katerikoli že film, da le ne zaide v neke (preveč ali bistvene) spojlerske podrobnosti (ja, to zna biti dostikrat kar umetnost) ...

Sicer pa zelo na kratko še nekaj mojih od včeraj preživelih misli. Prav neverjetno je, kako dandanašnji padajo tako standardi produkcije na eni strani (v tem primeru filmske) in uporabnikov na drugi strani (v tem primeru gledalcev). Ta misel je bila načeloma splošnejša, je pa vsaj zame bolj zaskrbljujoč drugi del, saj pelje v (negativno) spiralo (lahko ga apliciramo tudi na druga področja življenja!). Naj bo dovolj (pre-resne) filozofije.
wink-1.gif

Še en komentar glede stolov v kinu Bežigrad. Ja, prostora za noge je res veliko, tudi za nas dolgokrake.
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Tega so kopiral
newlogo.jpg

in združil s tem (tist sleng in uhe)
news_jarjarbinks_thumb.jpg

na koncu pa še temo iz Avatarja
4154691413_a695e033a8_o.jpg

Naredil so pa eno žalostno komedijo...
smirk-1.gif
Brezveze.... Če, bi plačal za ta film, bi se samo ustrelu, ker nižje pa ne more it.

Robot & Frank (2012) je 5x boljši na temo robotov.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Chappie je res otroški film, je pa res dobro narejeno tehnično in zgleda zelo realen robot. Vseeno je bil Short Circuit boljši leta 86.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.015
11.139
113
Škoda, sem si nekak dosti obetal od tega filma. Bo očitno za mimogrede, medtem ko še počneš kaj drugega.

Horible bosses 2 - nekaj zabavnih vložkov, nekaj motečih vložkev - komedija mogoče malce nad povprečjem, dajem 6,5.
Focus - hm, mešano, spet pričakoval nekaj drugega, dosti konceptnih neumnosti a vseeno zabaven film. Zaradi lahkotnosti in neteženja, dajem 7.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Tsel vizhu 2013 7/10

Boot camp ruskih sniperistk med ww2. No za pogledat je, ni pa nevem kaka akcija v stilu ramba.

Orenk okleščen Heartbreak Ridge od Eastwooda se mi je zdel.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Gran Torino 9/10

Odlicen mi je bil. Človek bi mislil, da se bo vleklo, da je film statičen. Ampak skozi dogajanje, komični vložki in neka napetost. Super film. Clint je car, še vedno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
huh, še vedno, film je star 5 ali 10 let, zdaj je clint čisto drugačen
wink-1.gif

To je njegov predzadnji film, kjer je igral, novejši je še edino Trouble with the curve, ki pa me ne vleče toliko, ampak bo vseeno treba enkrat pogledat, mogoče je to njegov zadnji film, kar bi vsekakor bilo škoda. Se pa dokazuje tudi kot zelo soliden director, tako da je vsaj tako prisoten v filmih, komaj čakam na njegov Hudson river izdelek.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.115
7.678
113
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Gran Torino 9/10

Odlicen mi je bil. Človek bi mislil, da se bo vleklo, da je film statičen. Ampak skozi dogajanje, komični vložki in neka napetost. Super film. Clint je car, še vedno.

Se ne strinjam. Film za kakšnega penzijonista.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Get Hard... ojoj, kaka bedarija. Sem velik fan Willa Ferrella, ampak tale film pa je katastrofa. Ena slabših komedij v zadnjem času in njegova najslabša sploh. Že stilsko je film naret tako, da imaš občutek da gledaš kak b-movie, ne vem kako je to možno ob takem budgetu. Škoda, pričakovanja so bila velika ob teh dveh igralcih.

Neverjetno kako sranje producira hollywood zadnja leta. Čeprav logično je, da pri vsaki stvari prej ali slej zmanjka idej in tudi v filmu je bilo bolj ali manj že vse povedano.

Ve kdo kje bi se dalo dobit tale dokumentarec? http://www.imdb.com/title/tt1613092/?ref_=wl_li_tt

Zanimivo da ga ni na torrentih, čeprav je trenutno med top 100 na itunes.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.238
7.041
113
Saj ne vem, če mi je it gledat ta jajca, ne vem kaj bi od takšnega filma potegnil, podobno kot recimo od novega mad maxa...

To je takšen film, da zapraviš 3 urice in vmes poješ kokice+koka kolo...verjetno je vse bazirano okoli blaznih efektov in 3D doživetja, ampak me ne gane, je že avatar bila dovolj velika potrata časa.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Žal gledal Jurski Svet, polno neumnosti, v stilu "ta in ta scena se mora zgoditi, zdaj pa hitro napišite neko zgodbo, da jih bo povezala". Efekti nič revolucionarnega, Pratt pa tudi nesposoben igralec. D'onofrio navdušil v seriji Daredevil, tu pa je le bleda senca samega sebe, 3/10.

Mad Max 8.5/10, instantna klasika, upam da bo Miller še kaj več snemal kot le nadaljevanje.

Oba gledal v 3D - Cineplexx, brez kokic.

musicfreak

Pripravnik
26. apr 2012
677
0
16
Predelave starih klasik so koristne samo za mlado publiko, ki ne pozna starih verzij oz. se jim ne da gledat starinskih filmov. Originalni Jurski park je bil super. Tudi naslednja dva dela. Od tega ne pričakujem nič.