Klasika: Katere filme ste gledali? II

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Superbad ... 6/10

Kar pri tem filmu preseneča je, da je glavni igralec na moč podoben MalcomuX, drugo kar pa je, sem se bolj smejal prevodom, kot pa filmu (ko prodajalko ob ropu vprašajo za raso roparja, jim ta reče "belec" - caucasian, prevod pa je bil "kavkazijec")
hysterical-1.gif

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Verjamem, ja.
Ampak še nikdar nikjer nisem zasledil, da bi besedo caucasian prevedli kot kavkaški, če gre za raso (in točno takšno vprašanje je bio zastavljeno: je bil črnec, žid, belec? )

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
To je namreč komedija ... in onadva policaja sta spraševala vse povprek ... seveda nista v istem stavku vprašala, če je bil žid, ampak najprej belec/črn/orientalec .... pol pa še žid ipd. (no, malo sem narobe napisal, se strinjam, da ne gre za raso v tem primeru).... mislim, mal zmešano je blo vse skupaj, ampak še vedno se da dojati bistvo, kaj sta hotela zvedet ... jasno je blo, da ni šlo za kavkazijca, temveč za belca ...

EDIT: čudno, da se noben ne vtakne v primerjavo z MX-som
evil.gif

Nazadnje urejeno:

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Samo caucasian pomeni točno to ,raso. Gre za prebivalce, ki izvirajo iz evrope, bljižnega vzhoda, vzhodni del rusije in severne afrike. Samo američani so to popačili, kot še marsikaj drugega.

Tako židi kot Italjani so kavkazici.

B81

22. jul 2007
37.022
10.543
113
Kateri zdaj? Debeli je premočn za mX-a, suhi pa presuhi
grin1.gif

Karakterno pa ne vem kako sta, mogoče blizu
smile-1.gif

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
Ma, sem mislil na "debelega", pa niti ne na težo, temveč na njegove ideje
hysterical-1.gif

ON:

Avatar (končno, a žal le 2D) .... zarad efektov, ki bi bli verjetno v 3D fenomenalni, je skupna ocena 9/10.

Sam film pa morda za 7/10.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
No, jst pa dam Horrible Bosses v okviru komedije 9/10

zmaga.gif

8/10 dost dober
smile-1.gif

Sem pa pogledal tudi transformerse, ampak samo zato ker imam dober surround in velik tv, drugače nebi izgubljal časa s tem filmom to je res za mularijo haha ampak pač samo s takimi dilmi lahko "poslušam" zvočnike.

LP

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
včeraj pogledal sveži dokumentarec o življenju Jobsa - iGenius. priporočam
zmaga.gif

Ni se mi zdel nekaj posebnega, je pa bil zanimiv za ''obnovo'' zgodovine. Bo pa v nedeljo na Discoveryju bo 21:55, če hoče kdo gledat s SLO podnapisi.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Real Steel - 6/10. Že v štartu nisem imel nekih pričakovanj, ampak je bil film na začetku še kar ok, dokler se ni spremenil v tipični holivud solzavi film.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.