brez službe: bolezen, alkoholizem, invalidnost, družbeno politično oporečen... skratka kar precej vzrokov.Citat:
Uporabnik lanos pravi:
statistiko si ti zahteval. Zdej je pa ne rabiš??
Lej, glede na to, da so službe bile, je vprašaj, zakaj si nekateri niso mogli privoščiti oblačil. ...!
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
K meni na vrata je pred dnevi prišel en ded, okoli 30 jih je mel, ali pa še kaj več ... v glavnem ... odprem, pa pred mano neki cel potetoviran človek, totalka zadet, me je gor gledal oz nekam gor v strop, sem mislil, da ga gravitacija muči ... cel bled, tolko glih, da ni skup padel, pa ga vprašam, želiš? pol pa mi ni mogel povedat ene besede razločno, na koncu sem ga razumel, da zbira en evro, da bo lahko najemnino plačal ... wtf? Pol pa ga vprašam ... kaj? kakšno stanovanje pa maš to, da boš z enim evrom stanovanje plačal? Pa je rekel, da že ma 4 evre, pa da do konca mesca še rabi nekaj ... ok ... pol pa ko je to izjavil, pa tolko glih, da ni skup padel, pa ga vprašam ... vse ok? rabiš rešilca? ... pa mi reče model, ne, je že ok ... pa se obrnil pa stal tam pred vhodom stran obrnjen od vrat, pa gor gledal ... wtf ... presneti zadetniki.
Demz ne piši bedarij. Imel sem sosede v času SFRJ, otroci so bili redno lačni, ker šolska malica in kosilo ni dovolj za cel dan in so hodili k nam po hrano. Ena plača, oba starša malo več popijeta, rdeči križ (karitasa tako ali tako ni bilo), pa takrat še ni pomagal s paketi hrane. Kvečjemu izleti na morje. Oče te družine je na koncu zmrznil v snegu, najstarejša hčera je šla delat takoj po OŠ (leta 1983), najmlajši pa po nekajletnem rejništvu med brezdomce (to že v RS). Sedaj bi mogoče bil na območju Maribora, če še je živ. Socializem je samo znal nekatere reči prepovedati (beračenje), policija je take primerke podila stran in "skrivala". To je bistvena razlika, ker ni bilo svobode.Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Katero tekovino?
Ne bom se delal buteljna, ker to niti približno nisem - saj sem jaz tisti, ki delam denar tej prekl. državi!
V tisti "tekovini", ki si jo omenil, beračenja ni bilo!!! Pravzaprav se je čisto vse delovanje navezovalo ravno v to dejavnost, da beračenja ne bi bilo!
Sramota prekleta, novodobna! (in starodobna, kar dokazuje, da nas zgodovina nič ne izuči)
Si že slišal za gasterbajtarje???Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Očitno se pogovarjamo o dveh stvareh. Sam sem mislil, da bolj o tem, da ni služb, položnice velike, rubeži....itd. Zdaj omenjate tudi takšne, ki so pili, drogirali se, ...... ok.... te so bili in bodo.
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Si že slišal za gasterbajtarje???Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Očitno se pogovarjamo o dveh stvareh. Sam sem mislil, da bolj o tem, da ni služb, položnice velike, rubeži....itd. Zdaj omenjate tudi takšne, ki so pili, drogirali se, ...... ok.... te so bili in bodo.
PS- podobno se dogaja danes- ni služb zato vsakdo kateri more odide v tujino, na zavodu za zaposlovanje pa število iskalcev zaposlitve pada. Še malo pa bo stanje glede brezposelnih celo boljše od Juge.
Floskula..no, za koliko služb pa ti zdajle veš, da so na razpolago? no, da vidimo.Citat:
Uporabnik dsf pravi:
hmmm, ne čisto tako, delo je , ni pretirano dobro plačano, pa delat je treba, služb ni ....
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Naj Demz raje napiše kdaj je prvič jedel banano in kdaj je prvič videl kivi.
Poln kuratz je takih debat po raznih forumih. Ljudje zaradi SVOJEGA nezadovoljstva utrujajo drugim po forumih. Če se ti je tisti tip tako smilil, bi mu stisnil nekaj € in bil tiho. Ne vem zakaj tole jamranje po netu?