Dela nima, plačo pa dobivaCitat:
Uporabnik alkoholik pravi:
dsf ti imaš delo in plačo? ali si brezposelen?
se mi zdi, da še sam ne veš kaj bi rad povedal. Sem te tud nekaj vprašal. Pa molčiš- Le zakaj....Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Res ne vem kaj ni jasno. Produktivna delovnamesta so, torej delo je, ni pa služb kjer bi vlekli fejst plačo in celo dopoldne srfali po netu...no ja za nekatere se še dobijo...Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
hmmm, ne čisto tako, delo je , ni pretirano dobro plačano, pa delat je treba, služb ni ....
res ne vem, kaj bi rad povedal. Delo je, služb pa ni. wtf??
Da ne bomo morali spet razčlenjevati, kaj je delo in kaj je služba.
Sej jaz bi tud za tebe delo našel, ga imam dovolj, sam v službo te pa ne vzamem. Ker bi menda hotel plačilo.
Torej, prideš delat??
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Namesto da lepiš članke, kjer so avtorju dokazali da je zajebal, daj raje napiši koliko brezposelnih si takrat poznal, pa da niso bili odbitki, pijančki, lenuhi itn.
Al si prešmrkav, da bi se spomnil in trobezljaš samo tisto, kar slišiš s prižnice?
Aja, pa če bi mojster dal za primerjavo slovensko in ne jugo statistiko, bi bili rezultati spet drugačni.
v teh tvojih 80 navedenih letih pa res ni bil problem za službo. Kakšen poklic pa je imela tvoja žena, da se ni zaposlila v željenem svojem poklicu. ??? In to nekaj let???Citat:
PS- zelo dobro poznam kar nekaj oseb, med njimi je v osemdesetih letih za časa komunsitične lopovske tiranije kar nekaj let bila brezposelna moja žena. Službe tudi ni nikoli dobila v svojem poklicu. tako da nabijaj še kar naprej
Pa žal spet ni tvoja ! Ko bi bila tvoja bi imel traktor tako pa si en zarukan blokar na sončni kateri ima 25 ur na dan cajta delavne ljudi jebat ! Za take pa res ni niti dela, kaj šele služb !Citat:
Uporabnik lanos pravi:
a ti bi službo pa plačo??? Sej sam praviš da delo je in ti ga lahko dam, služb pa ni... o kakšni službi zdej ti??
Če te zanima. Lahko eno njivo preštihaš. Se ni velika... malo manj kot 1hektar.
Je dejal en blokar !Citat:
Uporabnik lanos pravi:
tebi???
Kaj ti verjameš in kaj ne, mene ne zanima. Imam svoje oči, ušesa, nekaj izkušenj v življenju, tako da......
Kaj zdaj, a boš štihal al ne?? Delo je...
Vzgojiteljica s strokovnim izpitom in večletno prakso (v Ljubljani in Mariboru).... preselitev po poroki iz velikega mesta v manjše a industrijsko močno razvito mesto=> če nisi imel VIP ni službe v poklicu in ga tudi nikoli ni dobila, čeprav so se vmes otroci in sorodniki partijskih funkcionarjev brez problema zaposlovali- bili so 100% zaposleni kot trdita s patriotomCitat:
Uporabnik lanos pravi:
v teh tvojih 80 navedenih letih pa res ni bil problem za službo. Kakšen poklic pa je imela tvoja žena, da se ni zaposlila v željenem svojem poklicu. ??? In to nekaj let???Citat:
PS- zelo dobro poznam kar nekaj oseb, med njimi je v osemdesetih letih za časa komunsitične lopovske tiranije kar nekaj let bila brezposelna moja žena. Službe tudi ni nikoli dobila v svojem poklicu. tako da nabijaj še kar naprejDa ni bilo kaj drugega razlog, za nezaposlitev...........
Hja... ne vem no.... jaz nisem poznal nobene nezaposlene. Poznam dve, ki so se (po letih sodeč) prav v 80ih zaposlile v tem poklicu. A je sploh bil tam vrtec??Citat:
Uporabnik telex pravi:
Vzgojiteljica s strokovnim izpitom in večletno prakso (v Ljubljani in Mariboru).... preselitev po poroki iz velikega mesta v manjše a industrijsko močno razvito mesto=> če nisi imel VIP ni službe v poklicu in ga tudi nikoli ni dobila, čeprav so se vmes otroci in sorodniki partijskih funkcionarjev brez problema zaposlovali- bili so 100% zaposleni kot trdita s patriotomCitat:
Uporabnik lanos pravi:
PS- zelo dobro poznam kar nekaj oseb, med njimi je v osemdesetih letih za časa komunsitične lopovske tiranije kar nekaj let bila brezposelna moja žena. Službe tudi ni nikoli dobila v svojem poklicu. tako da nabijaj še kar naprejDa ni bilo kaj drugega razlog, za nezaposlitev...........
PS- pol pa eni nabijate o 100% zaposlenosti in medu in mleku v komunistični diktaturi. Za komuniste in njihove prisklednike že, za ostale pač ne.
Ah daj no, močno razvito industrijsko mestoCitat:
Uporabnik lanos pravi:
Hja... ne vem no.... jaz nisem poznal nobene nezaposlene. Poznam dve, ki so se (po letih sodeč) prav v 80ih zaposlile v tem poklicu. A je sploh bil tam vrtec?? ...
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Uporabnik lanos pravi:
.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
Midva se lahko prepričijema v nedogled. Lahko ti pa samo povem nekaj.
Da hebe se meni za komuniste in domobrance!!! Da v prejšnem režimo ni bilo dobro in smo šli na svoje. V tem režimo je še slabše. Slabše je to, kar ti že skoz govorim. Tvoj vodja je bil okol leta 91 pol boga. Vsi smo vedeli kaj je rekel in kaj hoče. Vse za SLO. Po nekaj letih, ko so začele propadati tovarne, kjer je bilo zaposlenih na tisoče ljudi in so se začeli graditi trgovski centri ali objekti ostajali zapuščeni, smo videli, da le ne bo tako lepo, kot smo si zamislili. In po 24 letih smo tukaj, kot smo. Od leta 08 do 14 je bila glavna tema v parlamentu, kdo bo imel katero funcijo. O gospodarstvu ni bilo niti besede. Istočasno so se pa ropale firme, kar jih je še ostalo. Enim nam je jasno, da brez proizvodnje ni življenja. Enim pa ni in ne bo.
Danes laufajo podjetja, ki v svojo sredino niso pustila politike ker tudi neka sredstva niso zahtevali in dobili. Vsa novodobna podjetja, ki so se ustvarjala s pomočjo politike (lokalne ali državne) so že večino v stečajih, ker je bilo preveč pogojev. Pogojev financiranja, kar pa danes ob vseh obdavčitvah zraven, se ne za zlaufati. A se strinjaš? Na pamet ti lahko napišem (pa ne bom) vsaj 30 podjetij, ki so bile včasih pojem na državni ravni ali na regionalni ravni. Danes ni nobenega podjetja več. Čeprav jem je prodaja zmeraj laufala. Zakaj??? Pohlep, denar, ..... Stečajnim upraviteljem ni bil interes rešiti zadeve, ker so lahko vlekli leta in leta dobre plače. In takšnih stvari je na stotine.... In lahko to država preživi?? Ne!! In, pe nekaj... varčevati je treba takrat, ko imaš kaj prišparati, ne pa takrat, ko je že minus.
Ne bom več razpravljal, ker nima smisla. Pričakujem pa tvoj odgovor, da so za vse krivi komunisti leta 45 in Joško, ki ga že 35 let ni.
Lep dan.