Kje kupiti "steake"

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sicer sem prejle na tržnici kupil vakumsko pakiran uležan konkreten ramsteak, 700g, 6 EUR. Zgleda odlično, v stilu Tom&Jerry risank...zvečer spečem pa vidim.
 

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
http://www.tus.si/piknik-specialisti

Premium linija
NOVOST v izbranih Tuš trgovinah

Pravi gurmani boste enostavno navdušeni! Na policah izbranih supermarketov ponujamo premium linijo mesa iz Urugvaja in Amerike porekla Black Angus. Vaše brbončice lahko razvajate z okusno mlado govejo pljučno pečenko, mehkim ramsteakom in vrhunskim govejim vratom brez kosti.

Na voljo v Planet Tuš Kranj, Planet Tuš Koper, Planet Tuš Celje, Planet Tuš Novo mesto, Tuš Supermarket Domžale, Tuš Supermarket Žalec, Tuš Supermarket Ptuj Puhova, Supermarket BTC Ljubljana, Tuš Supermarket Domžale.

vrat je odličen,stegno je kar nekaj,pljučna fenomenalna

Koliko želijo za pljučno?

pljučna 25€
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
771
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Tuš ima tole v ponudbi že kar nekaj časa, se je tudi tukaj pisalo o tem, tako da malo pobrskaj nazaj
smile-1.gif

Vem ja sam sem misli, da je bila samo občasna ponudba, ker sem sedaj dobil v prospektu.
 

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vrat je sicer bil meni tudi zelo okusen, meso, ampak preveč "žilav". Čeprav se ga je skuhalo v juhi, je vseeno bilo preveč...

jaz sem 2.5cm debele kose popekel na vsaki strani po 3min in je bil izvrsten
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.986
771
113
Ceno v reklami so.

1kg pljučne 32,79€
1kg vrat 7,99€
1kg stegna 14,99€

Se bom moral mal zapelat, ker pri nas ni v ponudbi.
 

billgetas

Zelenc'
9. okt 2013
6
0
1
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Sicer sem prejle na tržnici kupil vakumsko pakiran uležan konkreten ramsteak, 700g, 6 EUR. Zgleda odlično, v stilu Tom&Jerry risank...zvečer spečem pa vidim.

Kje pa to? Pripopaj kakšno sliko, tudi ceno.
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
slovenska prosta reja je zakon, sam kupujem pri znancu iz kmetije nad poljansko dolino. bikec je zakon, nobena restavracija nima boljse govedine.
iscem pa aviacijo, piscance konkretno. domace. prosim za info
grin1.gif
 

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Nihče tega ne trdi! Osebno imam doma govedo iz proste reje, svinje ter perutnino, vse vzgojeno/rejeno doma, Kar seveda da odličen izdelek/kvaiteto.
Tukaj delimo mnenja in včasih je treba preizkusiti tudi kaj tujega
smile-1.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.190
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in kaj manjka kvalitetni SLOVENSKI govedini?

boste rekl, da je govedina iz tuje velike farme boljša kot slovenska prosta reja? dejte ga no srat.

Kakor kdaj. Je pa predvsem (zaradi pasme in hranjenja) drugačnega okusa. Zakaj bi stalno enako jedel?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Še bolje bi bilo pa pasmo tukaj zredit, jo naravno futrat in prodat.

Pri nas se kmetje raje bavijo s subvencijam, kot da bi kako tržno nišo izkoristil...več profitirajo.
 

jezek

Guru
24. jul 2008
3.451
1.447
113
In po kakšni logiki bi bilo domače meso boljše od nemškega/ameriškega/francoskega? Pustimo zdaj nekaj domačih zanesenjakov, katere pa najdeš povsod po svetu.
 

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
in kaj manjka kvalitetni SLOVENSKI govedini?

boste rekl, da je govedina iz tuje velike farme boljša kot slovenska prosta reja? dejte ga no srat.

ni za steake,za ostalo je super ampak slo govedina in steaki pa no go
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Slovenska vzreja ne upošteva določenih metod hranjenja in govedo ne razvije dovolj visoke stopnej maščobe v mesu, da bi bil lahko rezultat staranja enak, kot npr. pri avstralcijh ali američanih in drugje. Metoda je seveda naravna in je s prosto rejo. Mora pa žival dobiti poleg paše še žito in seno v zaključni fazi vzgoje in to ne koruze ali šrota ali nekih krmil iz soje in bogve česa. Skratka, žival mora bit močna in zdravo mastna. Imeti pa mora tudi kar se da brez stresno življenje in tudi konec mora bit tak, da praktično ne dojame. Vse to je na koncu pomembno za kvaliteto staranega mesa. Naši kmetje tudi tega, polega marsičesa drugega, nočejo razumet. Trg je, a kaj ko je zapolnjen z uvozom iz dežel preko oceanov. Mamo pač butaste kmete.

Drugače pa z govedino iz slovenske reje ni prav nič narobe za ostalo uporabo.
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
twinman dej mal se sprehodi po sloveniji pa boš videl pašnike itd...

marketing... "naše kravce poslušajo mocarta in jedo samo ročno nabrano travco" pač pali pri potrošnikih in vidijo "boljše meso"...

dejte ga no srat...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Alkoholik, nikjer nisem rekel da ni pašnikov pri nas, ampak da ni namenske vzgoje mesa za produkcijo staranih steakov. Če tega ne poznaš, še ne pomeni, da ni možno. Najbližje nam si zadevo lahko osebno ogledaš v Toskani. Naši rejci verjetno ne vidijo smisla v tem, saj je vse naokoli možno kupit meso uvoženo iz celega sveta. Garantirano pa bi se dalo vzgojit in prodat slovensko namenko rejeno govedo tudi za ta namen. Je pa verjteno problem tudi v tem, da je treba malo pasme poznat, pa kupit prava teleta, začet čredo itd. Tudi mesarji bi morali uredit prostore za brezhibno staranje itd. To sigurno ni poceni in vprašanje je bolj v tem zakaj se slovenskemu rejcu to ne izplača. Verjetno tud zato ker 90% ljudi kupuje neke zmrznjene Hofer in ostale steake in so nadvse navdušeni. Dokler mi pa nekdo ne bo prodal slovenskega steaka s kvaliteto avstralskega pa jbg. kupujem še naprej avstralskega, ki je 5 tedniov vrhunsko staran, pripeljan v vakuumu z avionom in stane cca. 26EUR na kg. Toliko, pa zavoljo "domače" etikete še kak evro več, bi dal tudi za slovenskega.
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.546
2.934
113
v lokalni ostariji
ljudje smo prav zanimiva bitja... lahko nekdo vzredi "tvoje" govedo na "pravi način" pa boš če izveš da ni avstralsko zavihal nos in rekel da ni ok. pač psihologija dela svoje...