Kje kupiti "steake"

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.092
7.015
113
Kaj obstaja kak jedilnik/cenik za to restavracijo, Sorbara Steakhouse? Ker gledam FB in samo dražijo s slikicami, nikjer pa ni nič drugega, ali pa ne najdem
smile-1.gif
 

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
To ma po novem tudi Petrin. Black angus Argentina in Kobe Japonska, samo to je res drago...
 

micokico

Zelenc'
6. maj 2020
2
0
1
Pozdravljeni, a je še kdo tukaj , od sodelujočih v tej temi. Namreč, zanima me, kje bi lahko dobil čimboljmastno goveje meso. Tukaj govorimo o kaki stari kravi tud 10 let. S kolegom sva naredila svojo zorilnico za meso, lepo dela in vse super, sam težko dobiva res mastno gooveje meso. Zorjenje mladih nemstnih kosov je brez veze, ker je velko izgub, ker se meso presuši, ker nima maščobe. Ima kdo kako idejo, če kje koljejo starejše krave, ozkje priti do recimo kosa hrbta starejše krave. N bolhi se jih kar neki prodaja, elih, za nadaljno rejo al zakol, ampak cela ne pride v poštev, ker nimamo tako velke zorilnice :)

hvala
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.967
6.863
113
pri taščici
Koliko daš po kili hrbta stare krave?
Da vidim koliko vecji izplen bo pri tebi kot v klavnici. Med Ljubljano in Zasavjem .
Vrat pri govedi je tudi lepo marmoriran. Če bi zoril samo meso.
Več mogoče na zs.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

To je mesnica v sami klavnici. Cena - ne vem, če se bom spomnil, bom vprašal jutri. Koljejo 2 x na teden, mislim da v torek in ... verjetno četrtek, ob torkih ziher. Meso je definitivno od okoliških kmetov, če bi imel 3 repe - si jih naročim in me čez par dni pokličejo. Ali pa šimbas isto, tisto ponavadi kar imajo, zadnje čase pa celo zvakumirano in uležano, v glavnem imam same pohvale.

Oz. super, da imamo tudi pri nas eno dobro strežbo, da ni treba še za to lazit v Ljubljano.

Tu koljejo govedino. Svinjino pa dobavljajo iz Krškega polja, zopet domača roba. So kar dobri (glede na dejstvo, da sem kar smotan glede tega :p )
 

micokico

Zelenc'
6. maj 2020
2
0
1
zdravo, naj še slikovno opišem kaj iščem.
Potrebujem čim bolj mastne kose govedine. Lahko so tud stare krave. ČE je bila normalno krmljena. NE iščem mehkega mesa, če je mastno, ga lahko zorim dva meseca in postane mehko.

Cena. Zadnjič sem vzel pol hrba, Kare, brez pljučne , od mladega bika. 15 kil je naneslo, po 6 evrov. To mi je neka sprejemljiva cena. Dam tud 7 če je dobim ustrezen kos. Sem za zoril 45 dni, je lepo uspelo, mehko, sam,, je pač pusto meso. Ko sem zoril bržolo govoejo, je veliko več maščobe, katera zorjena da fantastičen okus. Na mesu želim tudi imet čim več puščenega loja in masti, neobrano, da mi ščiti med zorenjem, da se meso ne preveč izsuši.

Prilagam sliko stejka, t-bone brez pljučne, to je ot tega mladega bika. Preveč je pusto meso.


Prilagam pa še sliki, ki predstavlja to kar iščem. A mi lahko kdo zrihta tako meso?

Hvala
 

Priponke

  • meso.jpg
    meso.jpg
    62,7 KB · Ogledi: 335
  • meso1.jpg
    meso1.jpg
    11,5 KB · Ogledi: 334

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.132
4.112
113
To je marmorirano meso, ki ga imajo določene pasme goveda. Imaš tudi pri nas rejce (dosti popularni so pri nas škotski "angusi"), samo boš se pa malo več izprsil kot za navadno kravico.
 

Nekdoiznekje

Pripravnik
13. avg 2019
108
18
18
Bik sploh ni primeren za to, saj je že v osnovi manj maščobnih tkiv kot pri kravi.
Najbolje za maščobo je, če kravo hranijo pretežno z žitom.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.967
6.863
113
pri taščici
Pa pejmo si mal prste umazat?
Rabi kdo kaj "svežega", včeraj je še dihal.
Okolica Lj
 

Priponke

  • IMG_20200519_061952.jpg
    IMG_20200519_061952.jpg
    890,3 KB · Ogledi: 306

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Kaj pa naj zdaj s tem naredim....

Jp, za suho ste že prepozni...

Ostane ti samo še mokro ali pa "hibridno" v zato namenjenih vrečkah, ki prepuščajo vlago, kisika pa ne...


Si pa sam nebi upal starati veliko časa, ker me zmoti to, da steaki ležijo na leseni dilci, ki je definitvno polna mikroorganizmov, ki ne bodo dobro deli steaku.
Tole je velikokrat problem, pri naših "austroogrskih" mesarjih, ki nimajo tega v krvi, ker se je itak vse prekuhalo ali prepražilo.
Če hočeš imeti steake dobre in dolgotrajno obstojne, moraš res lepo delati z njimi (čisto orodje, inox miza...)

Tako da najboljše bi bilo: vakum, pa v hladilnik na 1-2 st.c max za 14 dni, nato pa pojest ali pa zamrznit

Ko boš naslednjič spet kaj imel, me prosim p.m, sem zaintersiran za jesen

Lp
 

Nekdoiznekje

Pripravnik
13. avg 2019
108
18
18
IMG_20200518_211149.jpg

Takle se men križ stara (po pocast -ovem "hibridno") je skoraj enakovradno suhemu zorjenju.
Sem pa tudi že zorel suho brez te posebne vrečke za suho zorjenje.
Pri vrečki za suho zorjenje je fajn ko lahko uporabljaš hladilnik še za kej druga kot za to meso. Brez vrečke pa pač se ne da met še kake pijače not.
Največji problem nastane ko/če je prenizka vlaga v hladilniku na začetku zorjenja saj se povrhnjica strdi in ne prepušča več vlage, da bi se notranjost lepo zorela in ostane takšna kot prvi dan.
Če pa je vlaga previsoka pa tak vsi vemo od plesni do ostalih neprijetnih stvari.
 
  • Všeč mi je
Reactions: brane_new