Kia Pro_cee'd

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
tale marketinški trik z 5 letno garancijo fajn zameglji vso zadevo

Ma ja samo dok bo folk naiven bodo se te fore dobro tržle. Vsak reče,
wauuu, 5 let garancije. Jah da pa v teh petih letih zdaješ po 3k za servise...

Ista finta recimo "Nov megane že od 2k€ ceneje, nova laguna od 3k€ ceneje", pa kaj
folk misli, da avtohiša prodaja avto pod ceno? Kasko gratis... Mislim kako se prav pustijo
nategnit eni...
stupid-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.735
5.898
113
Samo res. 1,6 motorček in 16k eur. No meni se ne zdi tako ugodna. Toliko sem pred leti jaz dal za svojo Astro. Sem prepričan da se da Astro GTC dobiti za skoraj manjši denar. Pa mi je GTC-jka še vedno bolj všeč.

Hehe... zdaj pa čakam plaz kritik čez Opelico.
smile-1.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Če bo, bo bel, 100%.

Pa načeloma mi ni sploh ni napačna izdelava, samo spet bolj kot premišljujem ceno, bolj vidim da spet ni tok zelo poceni, kot zgleda (glede na to, da ne dajejo nekih popustov na zadevo)...

KIA ni več korejska mazda pred 20 leti da bi čakala na tvoje usmiljenje in usmiljenje balkancev po kafičih ki onanirajo na napol raspadajoče serije 5.

Je povsem konkurenčen avto, poln pohval. Če ti ne ustreza, kupi kaj drugega.

PS: razmisli ali sploh kupuješ avto ali kupuješ popust.
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
In kaj ti pomagajo pohvale, ko bo čez 2 leti izgubila 40% vrednosti?

tega športa pri korejcih ni več.poglej recimo sorento.ima kar dobro ceno glede na to da je kia.kot je že nekdo rekel to niso več 15 let stare mazde v novem plehu.avto j epovsem konkurenčen vsem evropskim v svojem razredu

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.279
113
za šankom
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Citat:
Uporabnik Tazzz pravi:
Citat:
Uporabnik C152SLO pravi:
Ne še. Ti pa lahko povem, da so servisi IZREDNO dragi. Servis na 15.000 km je 266€ ali po starem 63840 SIT. Ni čudno da dajo garancijo 5 let, če pa fukneš polovico denarja nazaj na servis.

Malo si poglej KIA forum ... meni se ne zdi vse tako dobro,kot zgleda na prvi pogled.
Vir?

Sam imam Kio cee'd, prvi servis (pri 11k km) po enem letu me je na pooblaščenem servisu prišel 145 eur.

Evo, res je zmotil sem se za 11€ ... 255€ na 20.000

LINK

Kopiram:

Glede stroška servisa na 20000 km:
- olje (5,3 l) 80 € (na sreæo so ga imeli v akciji po 30 € za 4 litre in sem ga imel naprej kupljenega)
- oljni filter 15,29 €
- filter klime 31,82 €
- filter goriva 31,68 €
- delo 67 €
Skupaj: 225,79 €

Narejeno na avtoservisu Jerenko na Ptuju!

Na naslednjem servisu pa bodo menjali poleg vsega naštetega še filter zraka za motor, ki je tudi okoli 30 €.

filter klime in filter goriva pri 20k km
cheer.gif

dobr so ga nategnl
confused-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Če bo, bo bel, 100%.

Pa načeloma mi ni sploh ni napačna izdelava, samo spet bolj kot premišljujem ceno, bolj vidim da spet ni tok zelo poceni, kot zgleda (glede na to, da ne dajejo nekih popustov na zadevo)...

No za črno bi tut sam dal takoj belo. Edino, a je ta bela na candy varjanto, tako kot majo ostale firme (bela bela
grin1.gif
).
K. sam če hočš met novga dizla z 130-140ps v tej klasi boš težko kaj drugega najdu... Razn če kkšno rabljeno zadevo (1-2 let staro) uzameš.. To pa že svašta dobiš..

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Če bo, bo bel, 100%.

No za črno bi tut sam dal takoj belo. Edino, a je ta bela na candy varjanto, tako kot majo ostale firme (bela bela
grin1.gif
).
K. sam če hočš met novga dizla z 130-140ps v tej klasi boš težko kaj drugega najdu... Razn če kkšno rabljeno zadevo (1-2 let staro) uzameš.. To pa že svašta dobiš..

Novi focus je za odtenek dražji (ampak res odtenek).

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ostale znamke so pa itak precej dražje, oz težko pod 20.000eur pridš z neosnovnim dizlom..
Mogoče Auris 3vratni 2.0D (mislm da 126ps)

A forda si gledal 2.0 Titanium?? Tut bel Focus je lep (zanč pr teb sm lih novga belga ST-ja opazu-pr tavelki štacuni)..

Drgač pa more bit dizl??

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
In kaj ti pomagajo pohvale, ko bo čez 2 leti izgubila 40% vrednosti?

tega športa pri korejcih ni več.poglej recimo sorento.ima kar dobro ceno glede na to da je kia.kot je že nekdo rekel to niso več 15 let stare mazde v novem plehu.avto j epovsem konkurenčen vsem evropskim v svojem razredu

Res je, odkar je sorento zunaj, je padla prodaja vseh humerjev, x5tk, tuaregov, od novega sorenta dalje niso
prodali niti enega Rejnđ roverja. Pri mercedezu bodo nehali izdelovat ML-e, če pa slovenska policija tuarege
že prodaja oz. ponujajo menjavo 2 tuarega za enega sorenta. Audi se poteguje, da bi q7 prodajali pod KIA značko.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Kio sem vozil prejšnji teden in sem nad avtom pozitivno presenečen. Sem pa imel na testu 1.6 bencinarja. Po besedah prodajalca, se dizel z enako prostornino pelje še bolje.

Drugače se mi pa zdi pro_cee'd neposredna konkurenca astri gtc. Cene obeh sta zelo podobni (seveda s primerljivo opremo ter motorjem). Mogoče me pri kii moti res to, da je osvetlitev dolgočasno oranžna, sama armatura pa mi je pri kii neprimerljivo bolj všeč kot pa pri astri. Plus pri kii je tudi to, da so avti na zalogi, opla pa je treba čakat tri mesece.

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Res je, odkar je sorento zunaj, je padla prodaja vseh humerjev, x5tk, tuaregov, od novega sorenta dalje niso
prodali niti enega Rejnđ roverja. Pri mercedezu bodo nehali izdelovat ML-e, če pa slovenska policija tuarege
že prodaja oz. ponujajo menjavo 2 tuarega za enega sorenta. Audi se poteguje, da bi q7 prodajali pod KIA značko.

Kia bo kmalu med top 3 izdelovalci avtomobilov na svetu, medtem ko Rejnđ Roverja kupujejo Indijci da nebo odšel v pozabo.

Kompleksašem res ni pomoči.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Na svetu mogoče, kaj pa v Evropi?

"Hyundai-Kia Automotive Group, which sold 522,990 cars in Europe in 2006, failed to sell even 500,000 last year"

Mislim, da Kia nima v Evropi niti približno take znamke, da bi lahko tekmovala s cenovno primerljivimi avtomobili.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kio jebe poprodaja, to je njihov glavni problem. Ni fora avto samo prodat. Treba ga je vzdrževat, ko ga razbiješ, ti ga morajo popravit za spodobno ceno, deli morajo biti na zalogi ali pa dobavljivi znotraj parih dni, ne tednov. Kia je morda drug avto, kot 15 let nazaj, poprodaja je pa po mojem povsem enako slaba.

Ogo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
...in cena preveč pade.
Lahko bi rekel, nimam toliko denarja, da bi KIO kupoval. Je pa baje super avto. In kolikor sem se peljal v njej je to res.
Ironično je, da kdor nima denarja, kupi VW.
smile-1.gif

lp