Tu najprej bodi pozoren da obstaja več vrst teh večizhodnih regulatorjev. Pa tudi vprašanje ali rabiš res večizhodni regulator ali mogoče kombinacijo glavnega regulatorja in (enega ali več) sekundarnih regulatorjev. Oboje se uporablja na profi ravni, samo sedaj odvisno kaj hočeš.
Pravi visokotlačni večizhodni regulator ima na glavni CO2 vod poveznih več glavni regulatorjev. Torej vsak regulator dobi noter kar je pritiska v jeklenki in ga nato regulira na izhod ločeno. Pri tem imaš na vsakem izhodu lahko poljuben tlak ki ni odvisen od drugega/drugih izhodov. Slabost je da so taki najdražji.
Potem imaš hibridne setupe kjer je en glavni regulator in več sekundarnih regulatorjev na liniji od glavnega. Tu glavni regulator mora imeti večji pritisk od sekundarnih ker slednji lahko samo znižujejo tlak, ne morejo ga pa dvigovat. Tako da tak setup zahteva malo "logike" pri upravljanju ker je tlak na sekundarnih regulatorjih lahko odvisen od glavnega. Dokler imaš samo dva kega je pomojem ni problem, prišparaš nekaj na ceni.
Pa imaš čisti master-slave setup kjer imaš glavni regulator in potem dalje po linijah sekundarne regulatorje (v serijah ali posamezno). Ponavad je tu glavni regulator nastavljen na dokaj visok tlak (8 bar) in se ga direktno ne uporablja za priklope na pivo, ampak se to izvaja samo preko sekundarnih regulatorjev. To je najbolj pogost setup za "velike" porabnike (pivnice etc.).
Če že imaš kakšen brandname glavni regulator lahko ponavadi dokupiš sekundarnega in ga privijačiš direktno na glavnega (imajo ponavadi "stacking" lnijo) pa imaš dve linije (hibridni setup), to ti je najcenejša opcija da iz obstoječega enojnega dobiš dvojni regulator. Ponavadi ti sekundarci stanejo okoli 50EUR. Imaš pa tudi take direktno za na cevne linije z ali brez manometrov, cene so pa od 10EUR dalje.
Moj regulator na jeklenki po moje ni brandname in je enojni. Iz njega imam napeljano cev, ki sem jo v keezerju razdelil s T členom, na vsak krak sem montiral protipovratni ventil in imam na tak način dva kega pod pritiskom. Kot sem napisal, je problem v tem, da imam v obeh kegih istočasno lahko samo enak pritisk in posledično tudi enako raven karbonacije.
Glede na to, kar si napisal, bi se odločil za take na cevno linijo, in sicer z regulatorjem. Bi bil tako prijazen in mi poslal kak link takega kosa, saj jaz nimam pojma, pod kaj iskati. Ali pa takega, ki ima v enem kosu več izhodov, na katere pritrdiš cevi, vsak tak izhod pa ima svojo ročko za odpiranje in svoj manometer.
--> Nekaj v tem smislu. Čeprav bi kaka cenejša varianta bila bolj tošlu prijazna. Če seveda deluje. Nočem, da gre za začasno rešitev.