Kdo na forumu, ki ne pije alkohola?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
kzs
alkohol je droga enako kot opij, nikotin, heroin itd
zakaj bi nekdo , ki nečesa od tega ne konzumira bil nenormalen , ne bi imel pošlihtanega podstrešja, bil ozdravljen narkič oz ne bi živel življenja kot mu paše ?
sosolci v sr šoli so vsi pili. ko smo šli kam vem sem jaz sok s kislo. malo so čudno gledali ampak se navadli. enih par se je zaradi pijanosti ubilo z avtom. nekaj ljudi, ki sem poznal je umrlo zaradi drugih opojnih substanc, nekaj zaradi raka zaradi kajenja.
lahko tudi crkneš, ker preveč kave popiješ.
ampak če nekdo nečesa od tega ne konzumira še ni norec in obratno. marsikdo si občasno privošči kakšno opojno substanco pa je tudi čisto normaln. večina pa žal ne prenese dobro alkota in ostalih zadev

cvinga

Fizikalc
10. feb 2014
1.830
1
36
Zanimivi so tili forumi...noben ne pije, noben se ne zakaja, noben ne žre slabe hrane, vsi imajo vrhunsko kondicijo, vsi imajo na bančnem računi milijarde, vsi spoštujejo svoje partnerje in so jim nadpovprečno zvesti...itd itd ...BLA BLA BLA BLA..laž na lažjo...

jello

Guru
22. sep 2008
10.297
3.923
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Noben extrem ni dober...ne brez alko...ne z preveč...

Dva simptoma sta ti ven udarila v enem stavku. Prvič to da "brez alkohola" označiš za extrem in drugič ko pribiješ da to ni dobro (zakaj že?).

Vsak je zase prepričan da zna pravi čas nehat. Pijandure še posebej in še posebej ko so pod gasom. Problem je le v tem da 20 let si prepričan da ti nič ni potem ti pa nekega dne nekdo pove da si že 10 let pijandura. Kar sem srečal abstinentov, jih večina ne abstinira iz modne muhe ali ker nebi vedeli kje se ustavt ali se po treh pirih spremnili v budale....ampak zato ker ima vsak v ožji ali širši družini vsaj po dva, ki sta zadnjih 30 let z alkotom zagrenila življenje vsem okoli sebe. In ne zato da bi šli po isti poti ampak ker so dobili odpor do vsega kar diši po alkoholu, tudi če gre za radler light. Enostavno tega ne rabijo ker je alternativ več kot dovolj.

Pod pijandura ne mislim nujno poscanega 60 letnika, ki se je zvrnil v jarek, kar je taka tradicionalna predstava, ampak redno zaposlenega 30-40 letnika, ki je prepričan da nima problemov z alkoholom čeprav je 6x na teden pod gasom. Kratek pregled po kafanah in na skupinah za zdravljenje (tam sem bil nekajkrat po službeni dolžnosti) to potrjujeta.

Lani na prednovoletni večerji nas je 9 odraslih spilo dva litra vina. Od tega en odrasel malo več kot liter. Ja, razen za tistega, ki je spil več kot liter je bilo brez veze. On se je imel pa baje fino. sarcasm off. Generacija naših tastarih (in njihovih potomcev, ki so mentalno nekje na njihovi ravni) bi požlampala vsaj 15 litrov že samo zato da bi stekel pogovor.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Noben extrem ni dober...ne brez alko...ne z preveč...

Dva simptoma sta ti ven udarila v enem stavku. Prvič to da "brez alkohola" označiš za extrem in drugič ko pribiješ da to ni dobro (zakaj že?).

Vsak je zase prepričan da zna pravi čas nehat. Pijandure še posebej in še posebej ko so pod gasom. Problem je le v tem da 20 let si prepričan da ti nič ni potem ti pa nekega dne nekdo pove da si že 10 let pijandura. Kar sem srečal abstinentov, jih večina ne abstinira iz modne muhe ali ker nebi vedeli kje se ustavt ali se po treh pirih spremnili v budale....ampak zato ker ima vsak v ožji ali širši družini vsaj po dva, ki sta zadnjih 30 let z alkotom zagrenila življenje vsem okoli sebe. In ne zato da bi šli po isti poti ampak ker so dobili odpor do vsega kar diši po alkoholu, tudi če gre za radler light. Enostavno tega ne rabijo ker je alternativ več kot dovolj.

Pod pijandura ne mislim nujno poscanega 60 letnika, ki se je zvrnil v jarek, kar je taka tradicionalna predstava, ampak redno zaposlenega 30-40 letnika, ki je prepričan da nima problemov z alkoholom čeprav je 6x na teden pod gasom. Kratek pregled po kafanah in na skupinah za zdravljenje (tam sem bil nekajkrat po službeni dolžnosti) to potrjujeta.

Lani na prednovoletni večerji nas je 9 odraslih spilo dva litra vina. Od tega en odrasel malo več kot liter. Ja, razen za tistega, ki je spil več kot liter je bilo brez veze. On se je imel pa baje fino. sarcasm off. Generacija naših tastarih (in njihovih potomcev, ki so mentalno nekje na njihovi ravni) bi požlampala vsaj 15 litrov že samo zato da bi stekel pogovor.

Res je !!
467716-post_slo.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ne razumem te teme.
sprasujem se.gif

O čem vi to govorite?
grin1.gif

meni tudi ni jasno...sami odzravljeni alkoholiki..ko so večino časa doma za foteljem pa rešujejo križanke pa sodoku zadnjega prijatla so pa meli leta 1990

hahah

drugač pa vsakemu svoje :D

B81

22. jul 2007
37.853
11.082
113
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zanima me, koliko je takšnih, ki ne pijete alkohola in kako funkcionirate brez njega (predvsem glede raznih zabav, na katerih so vsi okoli vas pijani)?

Pil dvakrat tedensko redno kake tri leta (ne mislim en Smile dnevno), potem iz danes na jutri nehal pit 100%, niti nazdravit pa nič, niente, 0.

Funkcioniral normalno. čez 4 leta sem dobil neko čudno avtoimuno zadevo, pa ne vem če je bilo od abstinence ali ne
grin1.gif

Kadit pa nisem mogel nehat.

Po moje ni dobro čisto nehat. Če si pil, pij dalje čisto majčkeno, za zdravje.

Kadit nehal zdaj, dans 3 tedne brez knjige in nicorette čigumijev.

Kajenje je večja droga/zasvojenost kot pitje alkohola, povem iz prve roke
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
ksz

Tisti, ki pišete, da nobena skrajnost ni dobra; torej je po vaše "ne alko" skrajnost?
A po vaše isto velja tudi za cigarete, travo, koko, heroin?

@Utiševalec: a si morda pomisli, da alkohola ne pijejo tiste osebe, ki imajo pri sebi vse pošlihtano in jim ni treba bežati v alkoholno omamo?

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Kako jaz gledam na to:

Greš v lokal, nekaj moraš naročit.
Kave ne pijem.
Kokakol in ostalih cukrov tudi raje ne bi pil, ker sem mnenja, da ti ena kokakola naredi več slabega kot eno pivo.
Enako s sokovi, pa če cena na dobljeno količino ni ravno normalna, spet je tu v prednosti pivo.
Pozimi naročim čaj. Aja cedevita mi je tudi kul, sicer je to tudi cukr, samo je relativno poceni, pa še lahko naročiš v pol litrškem kozarcu.

Zakaj raje izberem pivo: ni nekih cukrov notri, ne vsebuje preveč alkohola, dobiš pol litra pijače za dosti pameten denar, dober je, pa paše
nahrung002.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@Utiševalec: a si morda pomisli, da alkohola ne pijejo tiste osebe, ki imajo pri sebi vse pošlihtano in jim ni treba bežati v alkoholno omamo?
Kaj pa če ne piješ zaradi omame
confused-1.gif

Če bi obstajalalo pivo/vino brez alkohola z identičnimi okusi, kot alkoholno, bi raje popil brezalkoholno.

EmptyHead

Pripravnik
15. apr 2013
889
1
18
Trenutno že pol leta nič ne pijem alkohola, ampak to je pri meni v navadi, da v zimskem času neham piti alkohol, ker mi takrat več ne zadiši. Poleti pa sem večinoma na radlerih, če pa je kaka fešta, pa že spijem kaki špricar ali bambus. A ni najhuje to, ko voziš, vsi kolegi, ki si jih pripeljal, se ti ga nalijejo in uživajo, ti pa bediraš tam pa se sliniš zraven, kak bi smrknil malo, pa ne upaš zaradi kifeljcev, pa tudi varnosti.

Piva ne pijem že 3 leta, ker mi ni dober okus. Preveč grenko je vse skupaj. Tudi vina ne maram ravno ... ampak če na zabavah drugega ni, pa tudi to spijem, samo da en kozarec praznim celo uro.
tongue-1.gif

Drugače pa v zimskem cajtu niti malo ne pogrešam alkohola. Tudi radler mi ne diši, ki mam ga čez poletje najrajši. Saj se da preživeti brez njega. Najhuje je, ko ti nekdo teži, kako je alkohol to in ono, da mi, ki pijemo alkohol, smo pijanci pa to ... potem pa se izkaže, da to čveka nekdo, ki je bil že zdravljen alkoholik.
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Kako jaz gledam na to:

Greš v lokal, nekaj moraš naročit.
Kave ne pijem.
Kokakol in ostalih cukrov tudi raje ne bi pil, ker sem mnenja, da ti ena kokakola naredi več slabega kot eno pivo.
Enako s sokovi, pa če cena na dobljeno količino ni ravno normalna, spet je tu v prednosti pivo.
Pozimi naročim čaj. Aja cedevita mi je tudi kul, sicer je to tudi cukr, samo je relativno poceni, pa še lahko naročiš v pol litrškem kozarcu.

Zakaj raje izberem pivo: ni nekih cukrov notri, ne vsebuje preveč alkohola, dobiš pol litra pijače za dosti pameten denar, dober je, pa paše
nahrung002.gif
467716-post_slo.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

V bistvu ne ker je alkohol v naši zahodni družbi ne samo družbeno sprejemljiv ampak celo sooblikuje družbo. A se s tem strinjaš ali ne je vseeno, to je dejstvo.

Glede bežanja v omamo je pa stvar definicije, en pir s kolegi je omama? Kozarec vina ob kosilu? Gasilska veselica ob radenski?
evil.gif

Načeloma je alkohol del naše družbe in v tem kontekstu je težko biti 100% del družbe če ne piješ. Recimo pijanski žur ni zato ker je tam fino in se folk zabava ampak ker je tam alkohol! Definicija pijanskega žura je pa žur kjer je vsaj 50% ljudi pod vplivom (upam da je jasno da je to vsak množičen party pri nas).

Da dam vsem realno primerjavo, iti na prej omenjen žur in ne pit je enako kot it na gang-bang in ne sexat (kdo je sedaj čuden?)!
grims-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik 2CV pravi:
Oj !

Je pa zanimivo, da si pivci vedno dajo toliko opraviti s tistimi, ki ne pijejo. In še posebno za naš narod je značilno mišljenje, da je s tistim, ki ne pije nekaj narobe. Podobno kot tisti, ki vozi po predpisih je tudi čuden......

Seveda je alkohol zdravilen nekatere dela celo ne smrtne saj veste kolko kapljic tolko let.....
smile-1.gif

Se nisem dozivu da bi nek abstinent naredu zur...ponavad sedi v kotu ...poslusa in ne daje kaj prevec energije od sebe...

Pa to niso zuri kjer bi se nalivalo in bruhalo vsepovsod...

Naprimer za svojo 30letnico sem pil....rihtu rostilj...stregu...zabavu kolege...ampak ob 2h zju3 ko smo sli pocas spat sem bil normalen (ne bom reku 100% trezen...nisem opletal...itd)

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Bla, bla, opravičila.
tongue-1.gif

Imam kolega, ki vsak vikend na partijih pleše do jutranjih ur. Vse se da. Mislim, da je tudi turbobich takšne vrste falot.
evil.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Ne pijem alkohola. Enkrat kmalu po polnoletnosti sem poskusil, kako je biti okajen, pa nisem videl v tem nič zanimivega-zabavnega.

Opažam, da open-minded ljudje nimajo težav s tem, da nekdo ne pije alkohola. Tisti, ki jih imajo ... no, s takšnimi se pa raje ne družim, saj odnos do ne-pitja alkohola ponavadi še zdaleč ni edina nekompatibilnost med mano in njimi.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

V bistvu ne ker je alkohol v naši zahodni družbi ne samo družbeno sprejemljiv ampak celo sooblikuje družbo. A se s tem strinjaš ali ne je vseeno, to je dejstvo.

Glede bežanja v omamo je pa stvar definicije, en pir s kolegi je omama? Kozarec vina ob kosilu? Gasilska veselica ob radenski?
evil.gif

Načeloma je alkohol del naše družbe in v tem kontekstu je težko biti 100% del družbe če ne piješ. Recimo pijanski žur ni zato ker je tam fino in se folk zabava ampak ker je tam alkohol! Definicija pijanskega žura je pa žur kjer je vsaj 50% ljudi pod vplivom (upam da je jasno da je to vsak množičen party pri nas).

Da dam vsem realno primerjavo, iti na prej omenjen žur in ne pit je enako kot it na gang-bang in ne sexat (kdo je sedaj čuden?)!
grims-1.gif

Ne zavajaj. Ne pogovarjamo se o kazarcu vina ob jedači, ampak opijanjanju na zabavah.

Zakaj naj bi, kot abstinent, ne bil 100% član družbe? Ker mi to očitajo alkoholiki, ki imajo slabo vest, ker ne zmorejo brez alkohola (tudi če si tega ne priznajo)?

Ti si čuden, ker pišeš, da ne piješ zaradi omame, potem pa praviš, da je čudno biti na žurki, če nisi pijan.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zanima me, koliko je takšnih, ki ne pijete alkohola in kako funkcionirate brez njega (predvsem glede raznih zabav, na katerih so vsi okoli vas pijani)?

nikoli in v nobeni obliki, nikotin tudi ne

kafein pa zal ja in sicer Pepsi odvisnk
d055.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Zakaj se ga nebi na vsakih 14 dni mal napil? Recimo nekaj redbull vodk,al pa kej podobnega? V tem ne vidim nič slabega,če je dobra družba in da se ga seveda ne napiješ tolk,da potem ne veš zase,ampak ravno prav,da je veselo!
Zelo sem pa proti cigaretam in kadilcem....ampak to je verjetno že druga tema...