Kdo na forumu, ki ne pije alkohola?

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Zanima me, koliko je takšnih, ki ne pijete alkohola in kako funkcionirate brez njega (predvsem glede raznih zabav, na katerih so vsi okoli vas pijani)?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.128
-8.786
113
No ja, če piješ na zabavi alkohol, še ni nujno, da si pijan. Tako da lahko kar se tiče zabav vprašaš tudi neabstinente.

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Dobro, o tem, zakaj kdo pije, ne bi (da je pijan, da lažje komunicira, ker mu je "okus piva dober", ker noče biti edini črna ovca ...). Zanimajo me predvsem tisti, ki sploh ne pijejo.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.721
163
63
Jaz se v zivljenju nisem bil pijan, torej ne pijem, se vec, ne pijem cisto nic. Na zabavah pa se seveda navadis tudi pijanih.

Ker sem v mladosti vedno zavracal cigarete in alkohol, ter vse ostale substance, sem bil pogosto oznacen pa piicketino. Ampak vsakic sem rekel ne bom pa jeb... se. Kmalu se naucijo, da ti alkohola in podobnih stvari ne vsiljujejo vec.

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Zanima me, koliko je takšnih, ki ne pijete alkohola in kako funkcionirate brez njega (predvsem glede raznih zabav, na katerih so vsi okoli vas pijani)?
pozdrav.gif

Funkcioniram povsem v redu. Pijanega folka se izgobam, na zabavah in tudi sicer. Sicer pa me treznost ne ovira pri sportitvi in/ali zabavi - v bistvu je še precej boljše.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Runo pravi:

Jaz sem načeloma prenehal uživati alkohol, zabav pa tudi ni več
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
hehe ... ne pijem od 1.1. 2014 pa do 8. 5. ko imam 30ko ne bom, meni je čisto ok, je pa res da zdaj zunaj čisto neke druge stvari opažam kot prej, je pa res da ne hodim toliko več ven, je pa možno da to tudi povezano bolj z letnim časom

meni je ok, se že čisto navadil ...

sem pa opazil eno stvar, da je alkohol tak zakoreninjen v našo družbo, da eni to sprejemajo tak slabo, da se nočejo več družit z mano al pa nočejo na pijačo ker vejo da ne bom pil alkohola, svašta
evil.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Lepo, pobje, lepo!

tomi, ti si torej z abstinenco uvedel tudi spremembo načina življenja - ne hodiš več ven? Kaj pa zadeva "party sober"?
smile-1.gif

Snecer - sindikalne, rojstni dnevi, obletnice ... ???

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
ne sej pravim ... nekak nisem zimski tip človeka, verjetno se že zato te mesece bolj doma držim, zdaj se začenja moj čas, ampak grem tudi ven brez panike, še veseli so ko vozim
smile-1.gif

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Runo pravi:
Pozrav !

Zadnjo kapljico alkohola sem spil 1988 (1 pivo-pa tudi prej več kot toliko nikoli) Na zabave, kjer so vsi okoli mene pijani ne hodim, ker se na takih zabavah nisem dobro počtil. Na splošno se zelo slabo počutim ob človeku, ki je pijan in odpor do takih ljudi in še posebno do tistih. ki celo vozijo pijani me je pripeljal do 100% abstinence. Se pa zaradi ne pitja alkohola zelo dobro počutim oz. sem zaradi tega srečen. Težavica so le ljudje, ki te do obisti silijo ampak tudi za take se najde rešitev. Priporočam !!

LP

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Jutri bo tri leta odkar ne spijem več niti kapljice alkohola ... tudi za novo leto, ob rojstnih dnevih ipd. ne ... Se navadiš ... Tudi v družbi ni nobenega problema, ponavadi pijem kavico ali brezalkoholno pivo.
smile-1.gif

In ne, alkohola ne pogrešam, čeprav sem ga v življenju popil kar precej.
zmaga.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
Citat:
Uporabnik Runo pravi:

Čist super, ker dejansko se lahko čist sprotiš itak je folk pijan in če si preveč "uspešen" mislijo, da si pod vplivom kakšnih ilegalnih substanc. :D

jello

Guru
22. sep 2008
10.297
3.923
113
Jaz sem bil malo več kot eno leto brez, zdaj pa recimo ca. 1-3x letno (rojstvo ali kaj podobnega) še nazdravim s kakšnim takratkim (pira, vina, radlerja in podobnega ne pijem niti pomotoma). Žurk, kjer na koncu vsi ležijo se nekak izogibaš ali pa jih prej zapustiš (s tem niti nimam težav, ker sem že ven iz najbolj kritičnih let). Po športu ne spiješ več dveh pirov ampak eno radensko,.....s tem da bi me drugi silili z alkoholom razen par primerov tudi nisem imel težav. Tisti , ki najbolj sili ponavadi po treh NE-jih že sam izpade bedasto. Je pa fajn, ko ti ni treba več skrbet kako boš prišel domov, pa še drugi so veseli ker imajo prevoz.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
V študentskih letih je šlo polno piva in viskija po grlu,...in ni mi žal za noben deci. Če bi se še enkrat lah vrnil nazaj bi ga še več pil,...
Si sploh ne predstavljamn žurke brez alkota kdor ni pil je bil itaq partybrejker in je spizdil dam že ob devetih ko smo mi lih začenjali,....

Ko ekrat dobiš družino, službo obveznosti ga pa itaq ne moreš več pit,....ker drugače slej ko prej vse razpade okol tebe....

Tako da pivo, dve na mesec zapaše po kakem športu ali na morju to je to. Brezalkoholno pivo sem pa samo 1x probal in je tako ogabno da mi ni jasno kdo lahko to pije,....

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
V bistvu precej zanimiva tema, da vržem malce kosti!

Sam imam precej odpora do tistih ki NE pijejo. To so kolikor opažam ljudje ki:
A. so zdravljeni alkoholiki (tudi tisti ki so "samoozdravljeni" = ponavadi rečejo da jih je srečala pamet)
B. so ljudje ki jim pijača močno škodi v eno od skrajnosti oz. postanejo pijani totalno druga oseba

... tako A in B so zame neuravnovešeni ljudje. Pod skupino A so ljudje ki so nesamozavestni oz. ljudje ki se ne znajo spopadat s svojimi lastnimi težavami in strahovi. Taki ljudje so v pijači dobili tisto kar jim manjka v življenju ... večina jih po prehenanju pitja postane tempirana bomba, ali spet začnejo pit ali pa se jim sfuzla tako ali drugače.

Skupina B so ljudje ki so "wannabe-ji" oz. ljudje ki furajo svoje življenje tako kot mislijo da je prav ne pa tako kot si ga dejansko želijo. Skratka so osebnosti ki so bodisi zaradi vzgoje, bodisi zaradi drugih dejavnikov postali drugačni kot so po naravi. Take ljudi alkohol totalno spremeni in postanejo to kar so "naravno", večini seveda to ne ustreza oz. ne ustreza ostalim okoli njih ko jih vidijo v dejanski luči.

Vem da je to pospoševanje, ampak kar poznam ljudi okoli sebe je to to. Izvzeti so ljudje ki dejansko zavračajo alkohol iz verskih ali moralnih razlogov oz. ljudje ki imajo zdravstvene težave.

Seveda ne me narobe razumet, ne pomeni da sedaj je treba bit vsak vikend pijan da si normalen, je pa nekje meja kjer se loči prej omenjene ljudi od ostalih. Strikta abstinenca vedno in povsod je pa nenormalna.

Torej zakaj ne pijete alkohola, kaj skrivate?!
evil.gif