Kdo ima prednost?

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
ja mel si tut možnost, da ustaviš
cheer.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
ja mel si tut možnost, da ustaviš
cheer.gif

Dej pejt prebrat še enkrat post uporabnika dsf. 90° ni bil, ker niso še štartali. Nasprotno vozeči je pravilen odgovor, happy?

Ne vem zakaj vmešavaš mene, kje si to uspel razbrat?
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
To so posledice ukinitve utripajoče zelene. Če bi nasprotivozečemu zelena utripala preden se ugasne , bi imel precej več šans da bi ustavil.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ta bi vseeno šel čez rdečo. Ker ko se prižge rdeča se puščica za zavijanje levo prižge šele po dobri sekundi. Pa tudi rumena gori kar nekaj časa. Se pravi, da je imel precej veliko hitrost, da se ni mogel zaustavit.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Se pravi, da je imel precej veliko hitrost, da se ni mogel zaustavit.

Ne bi rekel, hitrost vozila je bila prej smešno počasna. Škoda, ker nisem videl, kdo je sedel notri, mogoče kak stardec.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.966
-389
113
veš kaj, v zvcp lepo piše, da če ostanejo vozila, katera se niso uspela pravočasno umaknit, v križišču, jih mora tist k mu gleda v bok počakat. Največji debili so tisti, k pri zeleni po gasu, pa itak pride samo do njega, vozila na nasprotnem pasu štartajo, in ga noben ne spusti, in s tem so si samo zabasali križišče. Počakaš da je križišče prazno pa greš pol naprej. Sploh v kakšni gužvi, ker se to dostikrat zgodi.

V križiščih, kjer se uporablja tale oranžna luč, je zoprno, recimo če si 3 v koloni. Ko si ti zapeljal v križišče, je prostor bil, (rumena bi mogla bit tok dolg odprta, da gre tok vozil skoz, kolikor jih gre v križišče), in ker je prvi mencal, oz. sploh ni vedu kaj naj (kakšni starejši, al pa začetniki), in izgubi takoj 3 sek, preden spelje, pa preden drugi spelje, imajo uni bočni že zeleno. Ubistvu nisi ti nič kriv, izpadeš pa največji les, k si ostal v križišču...
Da ne omenjam tistih k ne poznajo kaj je globina, in do kje je globina. Najbl mi grejo na k.ura.c (ne, ne keš pičke
smile-1.gif
) uni, k se zapelje 3m naprej od semaforja, z zadnjimi kolesi je še na prehodu, in čaka. Noben ne more mimo njega na desno/naravnost, skoz interval bosta šla pa dva avta. Un les, pa en, k bo šel v rdečo, zarad jeze.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ta bi vseeno šel čez rdečo. Ker ko se prižge rdeča se puščica za zavijanje levo prižge šele po dobri sekundi. Pa tudi rumena gori kar nekaj časa. Se pravi, da je imel precej veliko hitrost, da se ni mogel zaustavit.
Če bi zelena še utripala. bi bil obveščen, da se bo kmalu prižgala rdeča vsaj 5 ali več sekund prej. Tako pa ko je zadnjič pogledal na semafor je bla še zelena, pol je pa gledal okol, medtem se je pa že prižgala rdeča.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Če bi zelena še utripala. bi bil obveščen, da se bo kmalu prižgala rdeča vsaj 5 ali več sekund prej. Tako pa ko je zadnjič pogledal na semafor je bla še zelena, pol je pa gledal okol, medtem se je pa že prižgala rdeča.
Če se mu to zgodi, mora vrnit vozniško ... Tak človek ni za na cesto.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Citat:
hysterical-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Citat:
Citat:
hysterical-1.gif
Tip je peljal skoz rdečo in se zaletel. Hitrost je bla pa majhna. Je tako ali ne? Kaj misliš zakaj?
(namig: ker ni videl rdeče)

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Če se mu to zgodi, mora vrnit vozniško ... Tak človek ni za na cesto.
Če misliš da jo bo kdo od takih vrnil, živiš v iluzijah. Pa tud odvzeli mu jo zaradi takih prekrškov ne bodo.
Ampak zanimivo, taki smo pred ukinitvijo utripajoče zelene lahko vedno ustavili pred redečo. Od ukinitve UZ se je število voženj v rdečo najmanj podeseterilo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Ja posledica vožnje v rdečo/rumeno je tudi ta, da vozniki nimajo/nimamo vedno primerne varnostne razdalje. Nekajkrat sem šel čez rumene zaradi takih, ki vozijo 5cm za ritjo, da se še prednjih luči ne vidi. In raje čez rumeno kot, da stopim na zavoro in se mi zabije v rit, ker nima niti teoretičnih možnosti da bi se zaustavil.

Drži kot pribito, da je bilo včasih manj voženj čez rumeno in rdečo. Ampak ta sprememba je bila narejena za kasiranje in ne za povečanje varnosti.

p.s. V Bosni so nazaj uvedli utripajočo zeleno ravno v času, ko so jo pri nas ukinili
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Ja posledica vožnje v rdečo/rumeno je tudi ta, da vozniki nimajo/nimamo vedno primerne varnostne razdalje.

Tudi to je res. Ampak tudi tu bi UZ pomagala, saj ne bi bremzali tako sunkovito. Jaz se prej ponavadi, če sem bil še daleč do semaforja dal iz prestave, pa se počas ustavljal do semaforja.
Sem pa tud jest že imel kritično situacijo, ko sem pred rumeno bremzal, za mano pa pridrvi cisterna z nezmanjšano hitrostjo. Sem šel skoz rumeno (že s polovično hitrostjo), umaknil na desno, cisterna pa me je sred križišča prehitela po sredini ceste. Še dobro da je blo dovolj prostora in se je k sreči izšlo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
hysterical-1.gif
Tip je peljal skoz rdečo in se zaletel. Hitrost je bla pa majhna. Je tako ali ne? Kaj misliš zakaj?
Ker je, kot večina takih kot si ti, mislil, da si to lahko privošči. 99,9% voženj v rdečo je namernih, ostalih 0,1% so bedaki, ki sploh ne bi smeli imet vozniške.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
hysterical-1.gif
Ker je, kot večina takih kot si ti, mislil, da si to lahko privošči. 99,9% voženj v rdečo je namernih, ostalih 0,1% so bedaki, ki sploh ne bi smeli imet vozniške.
Taki kot sem jaz izpit imamo, ne mislimo ga nest nazaj, pa tud nič ne kaže da bi nam jih nameravali policaji odvzet. In smo na cesti, to je realnost.

gggg ima avto zbit, njega ne briga, al se je un zaletel namerno (kot ti trdiš) al pride v tisto eno promilo. Še več, skrbi ga celo, da bo on sam kriv, če se ne bo dokazalo, da je un peljal v rdečo, kar pa ne bo lahko.

Ampak zanimivo, kako da namerno vozimo v rdečo šele po ukinitvi UZ, prej smo pa lahko počakali. Kaj misliš zakaj?
Prej si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od ukinitve UZ naprej je pa to stalnica. In ti še kar trdiš da ukinitev UZ nima nič s tem?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Ampak zanimivo, kako da namerno vozimo v rdečo šele po ukinitvi UZ, prej smo pa lahko počakali. Kaj misliš zakaj?
Prej si videl vožnjo v rdečo res izjemoma, od ukinitve UZ naprej je pa to stalnica. In ti še kar trdiš da ukinitev UZ nima nič s tem?
Ne uradna statistika ne moja opažanja ne kažejo, da bi bila statistično značilna razlika ... Slepci in bedaki ostajajo slepci in bedaki.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, enim je res težko skužiti, da bo za rumeno rdeča.
"Opažam vsak dan !"
wink-1.gif

PS: Točni števci sekund do spremembe bi sicer bi dobrodošli.