Skupina kolesarjev v rdečo luč pri izmen. prometu

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik Chimay pravi:
Zdravo,

eno vprašanje:
skupina kolesarjev se vehementno odpelje v rdečo luč ravno v trenutku, ko jim nasproti po ozki makadamski cesti pripeljem jaz (ravno se prižge zelena luč na semaforju).

V je6anje okrog krivde se ne bom spuščal, je pa dejstvo, da ti kljub 5x zeleni luči v križišče ne smeš zapeljati, dokler ni križišče (iz popolnoma nepomembno katerega razloga) izpraznjeno
zmaga.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Poznam tisti odsek. Me ne moti, če ge kdo v rdečo, kljub temu da bi moral počakati. Me pa moti, da je potem pa še pameten. Jaz bi v tem primeru ustavil in tistega, ki je bil pameten, vrgel s ceste dol. Če bi bil s kombijem, pa vzel njegovo kolo. Smatram, da se bedaka nauči reda samo z batinami. Pa da ne kdo pameten, da bi me tisti lahko nazaj udaril - že s prvim udarcem bi naredil red, da se nauči, da če delaš prekršek in da si še pameten, da to ne gre skupaj.
Vsi ki se vozimo tam skozi semaforje, želimo, da gremo čim prej mimo. In tudi v rumeno sem že šel, ampak pameten pa nisem bil nikoli.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Problem je, ker nihče zase ne reče, da je bil pameten... zmeraj so pametni drugi...

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Dajmo ukinit olajševalne okoliščine. Ker je kolesar šibkejši člen v prometu, mu pa vse oprostimo?
Pa ker ima motorist 100 in več konjev in lahko kjer koli potegne do 200 km/h in več, mu pa oprostimo?
Pa recimo gospa pri 70-ih, ki v lj šiška v garaži spodaj pod trgovino pusti ob avtu prazen voziček, ker se ji ne da ga odpeljat v box kakih 40 metrov stran, ji pač oprostimo?
Red naj bo za vse enak, ali pa naj nosijo posledice. Kolesar dobi batine, motorista položijo v krsto, če ima srečo, lahko pa konča tudi na vozičku, ker drevo ne oprošča, gospa jih pač sliši in jo je strah in odpelje voziček na svoje mesto. Recimo ...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Dajmo ukinit olajševalne okoliščine. Ker je kolesar šibkejši člen v prometu, mu pa vse oprostimo?
Pa ker ima motorist 100 in več konjev in lahko kjer koli potegne do 200 km/h in več, mu pa oprostimo?
Pa recimo gospa pri 70-ih, ki v lj šiška v garaži spodaj pod trgovino pusti ob avtu prazen voziček, ker se ji ne da ga odpeljat v box kakih 40 metrov stran, ji pač oprostimo?
Red naj bo za vse enak, ali pa naj nosijo posledice. Kolesar dobi batine, motorista položijo v krsto, če ima srečo, lahko pa konča tudi na vozičku, ker drevo ne oprošča, gospa jih pač sliši in jo je strah in odpelje voziček na svoje mesto. Recimo ...
Pešec je najšibkejši člen v prometu, ampak saj ti gre... nikjer ne najdem voznika avtomobila in porcije zanj? Spet tisto, da so pametni samo drugi, le jaz nikoli, a?

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
Nauči se brati, napial sem, ker je kolesar šibkejši člen v prometu. Nanaša se na primer na tem odseku. Naštel sem samo tri primere.
Glede pešcev je pa tako, da mene osebno zelo razjezi, če gre pešec namesto po pločniku raje po drugi strani ceste, kjer ni pločnika. In se mu moram umikati po že tako ozki cesti, a pločnik je prazen. Da ne boš rekel, da sem pešce spustil.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Sem še enkrat prebral tvoj #nisembilpameten... nanaša se samo na ta primer, pa imamo zraven eno babico v garaži... umikam mojo prejšnjo trditev... ne gre ti...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Evo, ena skoraj v živo iz kolesa, sem ravno prišel domov. Na kratko, bližam se T križišču, vozim od spodaj po neprednostni cesti, katera gre po zgornjem delu. Zaviti hočem levo, vidim pa, da se z desne približuje avto, ki zavija levo, se pravi k meni. Avtomobil ima prednost, se pravi bom moral ustaviti... Pogled na levo, kjer je ravno tako en avto, ki tudi s smernikom nakazuje zavijanje desno, se pravi zopet k meni. Ker se še nisem ustavil, do križišča je bilo še par metrov, sem lepo potegnil levo. Oviral nisem nikogar, le vozilo, ki je prihajalo iz moje desne oziroma pilot tega ni zmogel pogoltniti in se je usedel na hupo... Pa tako ali tako je moral počakati drugo vozilo, ki po desne, pravilu pred njim zapelje skozi križišče...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Sem pa res srečal enega kolesarja na specialki, dolge pajkice črne barve, čez pa ohlapne hlače do kolen, zelene barve. Verjetno iz crossfit treninga, tam je takšna moda.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
In zakaj hudiča spodaj dolge pajkice in čez ohlapne hlače do kolen, obvezno druge barve? Kot bi dal gor najprej dolge gate, potem pa čez še navadne...

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik maurice pravi:

Ja samo kdo si ti, da boš red delal...?!
Se pravi ti lahko delaš nekaj kar drugi ne smejo.
Dej zbudi se!

Potem ti bo nekdo "ogledalo postavil" boš pa na policijo klical...
priden.gif

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
aks ...
Jaz ne bom reda delal, za to so policaji. Samo če bom jaz osebno vpleten, pač ne bom naredil koraka nazaj.
Že dolgo pa se ne umikam motoristom, ko prehitevajo kolono po polni črti. Pa tudi kolesarji me blazno motijo, če se vozijo vštric po glavni cesti. Zaenkrat jim samo potrobim, pa v 99% primerih začnejo mahati z rokami. In v takih primerih res pogrešam inkasantsko policijo, ki zna kaznovati samo neuporabo pasu, prekoračitev hitrosti za 7 km/h ali pa neuporabo luči. Vse drugo jim je ali preveč ali pa ne znajo postopka speljati.

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
aks ...
Jaz ne bom reda delal, za to so policaji. Samo če bom jaz osebno vpleten, pač ne bom naredil koraka nazaj.
Že dolgo pa se ne umikam motoristom, ko prehitevajo kolono po polni črti. Pa tudi kolesarji me blazno motijo, če se vozijo vštric po glavni cesti. Zaenkrat jim samo potrobim, pa v 99% primerih začnejo mahati z rokami. In v takih primerih res pogrešam inkasantsko policijo, ki zna kaznovati samo neuporabo pasu, prekoračitev hitrosti za 7 km/h ali pa neuporabo luči. Vse drugo jim je ali preveč ali pa ne znajo postopka speljati.

Potem sva na isti strani!
Dodal bi še kolesarje brez luči!