Katero toplotno črpalko

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
No vazna je tudi razlika v brnenju, sploh, ce imas obrnjeno proti sosedovemu oknu, ena bo tiha, druga pa ne. Tista ta tiha bo veliko drazja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
Zakaj bi menjala TČ cez 10let?

zakaj pa folk ven meče delujoče kurilnice?
sicer pa je bil point, da mi ni treba čakati niti 10 let. jutri lahko crkne. pa me ne stane omembe vredno. je bilo treba samo 8 let, da se je situacija povsem spremenila. ne pa 20 pa 30 let. a res niti malo ne pomislite, kaka doba je to in kaj pričakujete in verjamete. Pomisli, kje si bil ti 30 let nazaj in se malo sprehodi po spominu, če se j kaj spremenilo v tem cajtu. Samo kurilnica je v kamen zapisana, da se ne zbriše, ja...

• Všeč mi je
Reactions: tony in Hanzi

B81

22. jul 2007
37.677
10.958
113
zakaj pa folk ven meče delujoče kurilnice?
sicer pa je bil point, da mi ni treba čakati niti 10 let. jutri lahko crkne. pa me ne stane omembe vredno. je bilo treba samo 8 let, da se je situacija povsem spremenila. ne pa 20 pa 30 let. a res niti malo ne pomislite, kaka doba je to in kaj pričakujete in verjamete. Pomisli, kje si bil ti 30 let nazaj in se malo sprehodi po spominu, če se j kaj spremenilo v tem cajtu. Samo kurilnica je v kamen zapisana, da se ne zbriše, ja...
Ker se mu ne da vec kurit, na primer. Ker ne zmore vec pripravit drv ali sipat peletov. Ker ima dnar. Ker gleda bolj zeleno. Vec je razlogov :)

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
kok je dela pri olju, koliko pri plinu? slednji ni zelen? Razlogi se naredijo in sproducirajo. če se že slučajno ne pokvari, je treba pa folk spodbuditi, da na lastno "željo" menja. ne moreš prodati eno kurilnico, potem pa 30 let nič. kje si to videl? to nima mesta v potrošniški ekonomiji.

Kurilnica danes je potrošna roba.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.076
880
113
Menjam kurilnico po cca 15 letih. Ko sem hiso kupil je bila “stadlerca” z gorilcem (stara pomoje 25 let) in plasticno cisterno v kleti. Sem dal plin - laufal bp.. od lani imam SE - sedaj grem na TC. Upam, da mi laufa 15 let - ker to pomeni, da sem naredil za 7 sezon +.. kaj bo cez 15 let aktualno - kdo ve.. se bomo prilagodil… mogoce pa staracki dom pa daljinsko ogrevanje…

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
kok je dela pri olju, koliko pri plinu? slednji ni zelen? Razlogi se naredijo in sproducirajo. če se že slučajno ne pokvari, je treba pa folk spodbuditi, da na lastno "željo" menja. ne moreš prodati eno kurilnico, potem pa 30 let nič. kje si to videl? to nima mesta v potrošniški ekonomiji.

Kurilnica danes je potrošna roba.
No ne še ti... v OLED temi ugotovim, da je TV treba zamenjat na vsaki 2 leti, za telefone to itak že 10 let velja, avti pa tudi že strmijo k temu da bi jih na 5 let menjal. To ni potrošniška ekonomija, to je blaznost.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Pustmo ze to okolje, lej kam nas je to pripeljalo v nemciji…
Na okolje moramo gledat. Tu ni debate. Ravno včeraj je bil članek na poptv, koliko je hiperaktivnih otrok. Ko sem jaz hodil v šolo ni bilo na celi šoli niti enaga. Danes če je vsaj eden v razredu ni redkost. Vzrok? Hrana, okolje...
Da o mikroolastiki ipd ne govorim. Ne moremo se tukaj slepit.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.076
880
113
Na okolje moramo gledat. Tu ni debate. Ravno včeraj je bil članek na poptv, koliko je hiperaktivnih otrok. Ko sem jaz hodil v šolo ni bilo na celi šoli niti enaga. Danes če je vsaj eden v razredu ni redkost. Vzrok? Hrana, okolje...
Razlog jeda so otroc soncki, ki jih starsi razvajajo/mo z materialnimi dobrinami namesto s casom (in vzgojo).. poj mas pa se vecni pritisk okolice “ah vsi so super dobri v necem… nas pa ni veste, ker je xyz-aktiven”.

na okolje bomo pa gledal - ko bo necesa zmanjkal.. pa se takrat bomo najprej gledal na svojo rit - potem sele na okolje/druzbo.. spomn se navala na skret papir, kvas in moko- dve leti nazaj

offtopic totalni.. vem

• Všeč mi je
Reactions: darjan

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113

Otroci niso hiperakrivni zaradi hrane, to težko rečeš. So pa hiperakrivni in živčni zaradi televizorjev, tablic, telefonov, butastih risank, predvsem pa zaradi tega ker smo mi starši naspidirani in živčni.l, ker je skoz neka borba, vsepovsod, na vsakem koraku. Zato.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Za konec offa... Fantje nimate pojma o hiperaktivnosti. To je bolezen in ne primer zgrešene vzgoje. Živčnost je čisto druga stvar in nima veze z hiperaktivnostjo. Zdaj pa konec...

Vse štima, dobro pa da imamo tebe da si nam strokovno razložil da je to v prvi vrsti zaradi mikroplastike v Poli salami in ker imamo v Trbovlju Lafarga :bonk:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
No ne še ti... v OLED temi ugotovim, da je TV treba zamenjat na vsaki 2 leti, za telefone to itak že 10 let velja, avti pa tudi že strmijo k temu da bi jih na 5 let menjal. To ni potrošniška ekonomija, to je blaznost.

ne pravim, da se ne strinjam, ampak tako je...
nimamo denarja? imamo, imamo, če ga ne bi imeli, še vojska ne bi vzela, tako pa v vrsti čakamo na "kupčije".

• Všeč mi je
Reactions: igi