Katero toplotno črpalko

luka51

Guru
16. avg 2007
14.496
5.790
113
Na okolje moramo gledat. Tu ni debate. Ravno včeraj je bil članek na poptv, koliko je hiperaktivnih otrok. Ko sem jaz hodil v šolo ni bilo na celi šoli niti enaga. Danes če je vsaj eden v razredu ni redkost. Vzrok? Hrana, okolje...
Da o mikroolastiki ipd ne govorim. Ne moremo se tukaj slepit.
To niso hiperaktivni, ampak nevzgojeni otroci brez mej.
Valda bo froc "hiperaktivn" če v 1. Razredu prvič besedo NE sliši. Včasih je takega stari doma zalepo 2x in je malemu blo jasno. Zaj pa je mali center vesolja.

Bežno se spomnim da so imeli ene frke z okoljevarstvenim dovoljenjem ampak sem mislil da so podmazali in uredili.
ni bilo dovoljenje, bilo je t.i. društvo oz okoliški prebivalci so se organizirali v nekakšno društvo ekokrog ter zahtevali in dosegli zaustavitev proizvodnje

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Za konec offa... Fantje nimate pojma o hiperaktivnosti. To je bolezen in ne primer zgrešene vzgoje. Živčnost je čisto druga stvar in nima veze z hiperaktivnostjo. Zdaj pa konec...
Imamo kaksnega hiperaktivnega otroka ki hodi 5km dalec pes v solo. Ali pa po šoli doma prehodi 5km ?
Kakor je dljen od nekaj 100 od šole, ga ze peljemo....
Kakor je napovedan dez, ga ze cakamo pred šolo. Mogoce celo pred fakulteto.
Mogoce bo res kak prehlad manj dozivel otrok zaradi tega, bo pa tudi manj hiperaktivnih.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
To niso hiperaktivni, ampak nevzgojeni otroci brez mej.
Valda bo froc "hiperaktivn" če v 1. Razredu prvič besedo NE sliši. Včasih je takega stari doma zalepo 2x in je malemu blo jasno. Zaj pa je mali center vesolja.
Zdaj zalepi otroku eno okol ušes ali po riti. V javnosti (šoli) če si upaš?
Pa ne mislim da bi otrok dobil po riti brez "prosnjenprej", ampak ce ga nekai prosis x krat pa tega ne naredi.... Potem ne vem zakaj je Marko Juhant pustil sluzbo v Radecah.
Najprej so dosegli da učitelji niso smeli, zdaj tudi starsi ne smejo vec.
Se malo pa policaji ne bo smeli vec loviti barab.

• Všeč mi je
Reactions: Sokol

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
To ne pomeni, da otrok ki NI tepen, potem NI ok.

Problem je nekje drugje, ne pri manjku fizičnega nasilja.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.023
11.147
113
Imamo kaksnega hiperaktivnega otroka ki hodi 5km dalec pes v solo. Ali pa po šoli doma prehodi 5km ?
Kakor je dljen od nekaj 100 od šole, ga ze peljemo....
Kakor je napovedan dez, ga ze cakamo pred šolo. Mogoce celo pred fakulteto.
Mogoce bo res kak prehlad manj dozivel otrok zaradi tega, bo pa tudi manj hiperaktivnih.
bolj je problem, da ga moraš peljat, če ne maš socialno doma in odvzem iz narave.

• Haha
Reactions: sad

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.076
879
113
bejzmo nazaj na crpalke :)

katera je potem "best buy"? ;) (tuki ne pričakujem nekega pametnega odgovora)

Tole spodaj bi pa prosil za kakšno izkušnjo:
Koliko je lahko razdalja med zunanjo in notranjo enoto?
Kondenz se odvaja samo iz zunanje enote? Kako imate to rešeno? V tla - direkt pod TČ? Koliko globoko - in kolk stran od objekta? Koliko je sploh te vode?
Temperaturni režim - kurite 24/7 skoz enako - tudi ponoči? Temperaturo pa lovim sedaj z termostatskimi glavami?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Odvisno od TČ. Če je monoblok, potem je lahko razdalja "neskončna", če pa freonska povezava, pa nekaj metrov, tudi višinska je omejena. Ampak za večino primerov je to čisto dovolj, saj je mislim da govora o cca 10m.

v max defrostanju je lahko te vode 2-3litre, spelje se pač v tla, itak je ta voda "topla".

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.023
11.147
113
bejzmo nazaj na crpalke :)

katera je potem "best buy"? ;) (tuki ne pričakujem nekega pametnega odgovora)

Tole spodaj bi pa prosil za kakšno izkušnjo:
Koliko je lahko razdalja med zunanjo in notranjo enoto?
Kondenz se odvaja samo iz zunanje enote? Kako imate to rešeno? V tla - direkt pod TČ? Koliko globoko - in kolk stran od objekta? Koliko je sploh te vode?
Temperaturni režim - kurite 24/7 skoz enako - tudi ponoči? Temperaturo pa lovim sedaj z termostatskimi glavami?
best buy je načelno najcenejša z normalno garancijo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.534
113
v pritličju 22 stopinj
v nadstropju 21 stopinj
noč in dan
nič ne reguliramo in zmanjšujemo
Vidiš, kle bi mene neslo. Ponoč bi mi blo vroče, čez dan bi me skos rahlo zeblo. Pri nas že leta podnev od šestih zjutraj pa do desetih zvečer 22-23 in ponoč 18. Smo se en čas igral pa čase sm mel nastavljene, da je zjutri segrel, pa pol ni grel, pa popoldne spet. Pa sem pol nastavil enako kot pri starih dveh, od 6 do 22 in vikend od 7 do 23. Pol me je pa enkrat kap, ko sem pogledal graf željene temperature pri starih dveh.....mat je blo vroče, starega je zeblo, pa je pršla mim sobne enote, pa je obrnila na 18, stari je prišel mimo in obrnil na 28, in to po desetkrat v istem dnevu. Pa enkrat sta šla na dopust pozim, pa mi je blo čudn, kaj je neki mraz po podnu, je obrnila tipko na 10 stopinj... No pol sm pa lepo na regulatorju nastavi 23 in zaklenu sobno enoto. Sej vrtela sta še, sam brez učinka.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.023
11.147
113
sej lahko veje zapreš, spalnice imamo zaprte veje, dnevne priprte, kopalnice odprte. Tak je logika.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.252
7.048
113
Ja, to je problem talnega in "pasivnih" hiš...tudi meni je 21 prevroče, tudi 20, 19 je preveč ;)

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.005
6.174
113
Jaz imam v spalnici termostat priprt in je spalnica vedno par stopinj hladnejša. Je pa res da imam ravno tam vrata šlampasto zmontirana in se sama zapirajo (priprajo) :)

Je pa vseeno bolj pametna in lažja rešitev zapirat vrata za seboj, kot klamotirit z nočno dnevnim režimom, ki vemo da TČjkam niso ravno po godu.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.534
113
Za konec offa... Fantje nimate pojma o hiperaktivnosti. To je bolezen in ne primer zgrešene vzgoje. Živčnost je čisto druga stvar in nima veze z hiperaktivnostjo. Zdaj pa konec...
Hiperaktivnost je bolezen, samo ni vsak otrok, ki mu je v teh časih postavljena ta diagnoza, res hiperaktiven. Kar vidiš mamice, kako so srečne ko dobijo odločbo...uuuu, zdej je pa dokazano, da nisem jaz kriva, mulc pa prvič v življenju sliši ne v šoli. Take so pol v SŠ hitro tiho, ker jim razložijo, da naj sončku najdejo drugo šolo. Imaš pa mamice, ki imajo res težave, samo tam ni obešanja odločb na veliki zvon.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.534
113
Jaz imam v spalnici termostat priprt in je spalnica vedno par stopinj hladnejša. Je pa res da imam ravno tam vrata šlampasto zmontirana in se sama zapirajo (priprajo) :)

Je pa vseeno bolj pametna in lažja rešitev zapirat vrata za seboj, kot klamotirit z nočno dnevnim režimom, ki vemo da TČjkam niso ravno po godu.
Verjetno je res tako pri TČ, ker ne marajo špic kolikor berem.