Katero toplotno črpalko

sad

Guru
24. avg 2007
21.192
9.826
113
Kot prvo nobeni elektroniki in mašineriji v današnji potrošniški družni, ki mora glavnino oddelati zunaj v takih pogojih kot jih TČ ni za zaupat brezhibnih 20 let. Ne glede na pedigree.
Razlika med changšlang robo in uglednimi znamkami ni samo v trajnosti brezhibnega delovanja. Pri uglednih znamkah brez težav dobiš rezervne dele tudi čez desetletje, pri prvih pa vprašanje če po izteku garancije ali pa še to ne.
Ni slabše možnosti kot metat ven cel sistem zaradi neke male okvare, ki se lahko popravi z menjavo dela.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe in ncnifrej

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.012
113
P/P je vedno bil na strani riževk. Klima TČ... to so slabšalni izrazi po katerih išči... Torej investicija + letna poraba. praviloma so japonskega izvora ali imena.
Čangšlang je kitajska roba? Ali se zdaj širi tudi na japonce? Samo ko je govora o TČ ali šire?

Samo še težkal je nismo. To je tudi pogost argument, zakaj so ene bistveno boljše.

Izkušenj s tem pa jaz osebno zal nimam.

Nazadnje urejeno:

first1

Fizikalc
19. mar 2018
330
162
43
pol sem eden redkih, ko sem dobil TČ sem šel iz plina iz 22 na 23, trenutna nastavitev je pa 24 v hiši.
Dejansko nas ima velika večina s TČ enako ali bolj toplo in to 24 ur na dan - sej je logično. Če je blo prej 1500€ na sezono s kurilcem, je s TČ ene 500€ + še 1-2 stopinje topleje pa si na 600-700€. Poleg tega imaš ves čas toplo, ker pač moraš imet, ker ni to peč na kurilca ki v vseh pogojih daje 20+ kW.
Absolutno gledano v € se šparat in nižati temperaturo ravno "ne splača" s TČ, ker 300% manj profitiraš kot če šparaš s kurilcem. Druga je če TČ ne zmore dosegat potrebne temperature, tisto je pa pač TČ napačno dimenzionirana.

Pri uglednih znamkah brez težav dobiš rezervne dele tudi čez desetletje, pri prvih pa vprašanje če po izteku garancije ali pa še to ne.
Je pa varianta tudi, če dobiš res dober deal za TČ ali klimo pač kupiš 2-3,enake tako sem jst naredil z "Fery" TČ za 670€ in talno Nibe talno klimo za 400€. Ko crkne, imam drugo priklopljeno v pol ure. Z vidika popravljivosti dejansko še boljše, kot če bi kupil TČ za 10x več denarja, kjer verjetno kak nadomestni del stane toliko kot je mene celotna TČ.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: matej_ in darjan

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
res je.
že pri UNP sem imel cel dan termostat (radiatorsko ogrevanje) naštiman na 22stopinj. izkljapljal sem samo poleti, ko smo šli za 2 tedna na morje, drugače nisem tikal termostata spljoh.
pri TČ pa imam na 23, oziroma zdej v prehodne obdobju na 24. včasih se ponoči vklopi, včasih ne, nisem jaz zato tam, da bi študiral, to naj dela temostat. je bil pa pogoj pri nakupu to, da sem tudi pozimi v kratkih rokavih v hiši, pa še ponoči jaz in otroci spimo odkriti.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.134
197
63
Zanimivo je to ...da k prešaltajo na toplotne črpalke so kr naenkrat full zadovoljni z 4 do 5 stopinj nižjo temperaturo v bajti.

to sem se tudi jaz čudil.ampak zdaj mi je jasno.

Zdaj ko imamo noč in dan 21 stopinj se mi zdi veliko bolj kvalitetno, kot prej ko smo kurili na drva in imeli 25...
Da ne govorim, da smo zdaj pozimi veliko bolj zdravi. Cela družina.

Sam imam tudi kamin na drva, pa sem ga lansko zimo zakuril ene 2x...enostavno nimam potrebe po 25 stopinj.

• Všeč mi je
Reactions: tony

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.957
2.634
113
Je pa varianta tudi, če dobiš res dober deal za TČ ali klimo pač kupiš 2-3,enake tako sem jst naredil z "Fery" TČ za 670€ in talno Nibe talno klimo za 400€. Ko crkne, imam drugo priklopljeno v pol ure. Z vidika popravljivosti dejansko še boljše, kot če bi kupil TČ za 10x več denarja, kjer verjetno kak nadomestni del stane toliko kot je mene celotna TČ.
A to so tiste iz UK ko je bila tema na PodSvojoStreho? Krmiljenje je pa en pri nas sam naredu al kako je že blo?

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
Sem ze slisal zgodbe kako se pri uveljavljenih znamkah sredi zime caka po vec tednov na dele.....seveda TC v tem casu ne dela. Ce imas sreco si lahko z grelci pomagas..
Ravno zato smo vzeli Adapta. Nas serviser je tudi monter za Kronoterm in dejansko pride takoj (no vsaj prej je).
Tudi Konoterm je prisel takoj, ko nam je strela poskodovala neka malega na zunanji enoti.

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
V eni uri, ce je doma, drugace pa popoldan, ko gre iz terena. Je doma v blizini...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
nibe = mercedes.

case closed.

Nibe je neumnost. Ko sem klical na Nibe me je mojster lepo vprašal, a bi Nibe toplotno črpalko ranga Micka, Daikin in ostali ali bi tapravo Nibe toplotno črpalko. Seveda rang zgoraj naštetih je kar konkretno dražja, "taprava" Nibe zadeva pa je nesmiselno draga. Investicija ki je ne boš nikoli pokril, razen če imaš fetiš da razlagaš okoli ali da se ti na hofu sveti Nibe zunanja enota ali pa da si poln da niti ne veš kam s kešem. Če je sicer to drugo da si poln se ne greješ s TČ in poslušaš morebitnega brnenja kompresorja ter morebitnih zvokov po hiši ki se morebiti prenašajo po ceveh. Bil sem v eni hiši kjer je imel človek Vaillant sistem TČ, okoli hiše ne vem koliko sto metrov položenih cevi v zemlji, ni da ni, cel sistem, touchsreen zunaj, izgledalo kot vesoljska ladija. Kurilnica mislim da je rekel da ga je prišla 50-60k€ komplet. Seveda njemu je to finta in vsakega bo not peljal, zraven pa mu bo qurac stal.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.679
10.963
113
Nibe je neumnost. Ko sem klical na Nibe me je mojster lepo vprašal, a bi Nibe toplotno črpalko ranga Micka, Daikin in ostali ali bi tapravo Nibe toplotno črpalko. Seveda rang zgoraj naštetih je kar konkretno dražja, "taprava" Nibe zadeva pa je nesmiselno draga. Investicija ki je ne boš nikoli pokril, razen če imaš fetiš da razlagaš okoli ali da se ti na hofu sveti Nibe zunanja enota ali pa da si poln da niti ne veš kam s kešem. Če je sicer to drugo da si poln se ne greješ s TČ in poslušaš morebitnega brnenja kompresorja ter morebitnih zvokov po hiši ki se morebiti prenašajo po ceveh. Bil sem v eni hiši kjer je imel človek Vaillant sistem TČ, okoli hiše ne vem koliko sto metrov položenih cevi v zemlji, ni da ni, cel sistem, touchsreen zunaj, izgledalo kot vesoljska ladija. Kurilnica mislim da je rekel da ga je prišla 50-60k€ komplet. Seveda njemu je to finta.
+ verjetno ne strada pogosto :p

Tudi sam sem klical na Nibe in bi montiral Knut, ampak bi moral čakat...pa sem mislil, kako dolgo bom čakal, če se zgodi kaj nepredvidenega pri -32 zunaj :D

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
+ verjetno ne strada pogosto :p

Tudi sam sem klical na Nibe in bi montiral Knut, ampak bi moral čakat...pa sem mislil, kako dolgo bom čakal, če se zgodi kaj nepredvidenega pri -32 zunaj :D

A te zanima kak bi bil odgovor če bi zastavil to vprašanje? No ti pa jaz povem. Da je monsterska služba strogo ločena od servisne službe in da se Nibe res tako zelo malo kvari da ni bojazni da ne bi bil v roku 48 ur poservisiran ter da je to Evropska firma in da so deli zagotovljeni.

• Všeč mi je
Reactions: darjan

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nimam pojma, preveri v ponedeljek pa nam sporoči. Študiram da bi staro ven vrgel in montiral Nibe.

• Haha
Reactions: sajkek
Nibe je neumnost. Ko sem klical na Nibe me je mojster lepo vprašal, a bi Nibe toplotno črpalko ranga Micka, Daikin in ostali ali bi tapravo Nibe toplotno črpalko. Seveda rang zgoraj naštetih je kar konkretno dražja, "taprava" Nibe zadeva pa je nesmiselno draga. Investicija ki je ne boš nikoli pokril, razen če imaš fetiš da razlagaš okoli ali da se ti na hofu sveti Nibe zunanja enota ali pa da si poln da niti ne veš kam s kešem. Če je sicer to drugo da si poln se ne greješ s TČ in poslušaš morebitnega brnenja kompresorja ter morebitnih zvokov po hiši ki se morebiti prenašajo po ceveh. Bil sem v eni hiši kjer je imel človek Vaillant sistem TČ, okoli hiše ne vem koliko sto metrov položenih cevi v zemlji, ni da ni, cel sistem, touchsreen zunaj, izgledalo kot vesoljska ladija. Kurilnica mislim da je rekel da ga je prišla 50-60k€ komplet. Seveda njemu je to finta in vsakega bo not peljal, zraven pa mu bo qurac stal.

pa saj v Nibe skupini maš cel kup drugih brandov, npr Rhoss...zakaj folk ne vzame kakega brenda iz omenjene grupe? Ni pač nibe, dost slabše pa verjento tudi ne, cenovno pa ie dosti bolj sprejemljivo kot "tista prava nibe"

PS a se da dobt kako sliko te kurilnice?