Meni laufa zdaj že skoraj 2 dni v eno, kompresor je pa na ~15%. Šiba pa not 29 stopinj. povratek je pa 28 stopinj.
Saj to sem mu razložil. Pa tudi glede časovnih blokov... Tega sploh nivedel.Saj ID 3 pa res ne rabi filat v bloku 1
Meni danes pri -3 zauga med 1,5 in 2,1. Ne vem pa koliko je trenutno voda v radiatorjih, hiša z 12 radiatorji. Se pa pozna da je suh zrak, Ob vlagi in 0 stopinj zna bolj brnet.Mimogrede, nasa TC (kronoterm) dela pri -5 st. zunaj s 3.9 kwh, vodo greje na 50 st. Tu se zdaj pozna neizolirana hisa.
Kako imate drugi v novejsih? Sploh laufa nonstop?
Se strinjam, če je za zamaknit uro ali dve. Ampak vincent ima idejo, da bi vse segrel ponoči, ko je poceni tok. A je že šel kdo računat koliko izkoristek pade pri razliki v temperatur 10 stopinj, recimo 5 podnevi, -5 ponoči?Smiselno je da pogledaš kdaj se špice ustvarjajo, zakaj in če jih lahko prestaviš v drug obračunki kvadrat. Jaz pravtako lahko prihranim 11 eur na ta način, ker mi špice 6 do 7 kW dela ravno gretje sanitarne vode. Skozi zimo, je to za eno družinsko kosilo, pa naj bo, ker ni nobenega prilagajanja, le par klikov po tastaturi TČjke je terjalo. Sma pa pri kolegu gledala njegove špice, in jih ima po 14kW, zaradi svojega ID3. Rekel sem mu če je malo pameten, pa lahko privarčuje tank mojega goriva vsak zimski mesec. Tukaj pa se že pozna...
Seveda ni smiselno. Sicer pa je GENi že danes skoraj izenačil tarifo med "dnevnim in nočnim tokom".Se strinjam, če je za zamaknit uro ali dve. Ampak vincent ima idejo, da bi vse segrel ponoči, ko je poceni tok. A je že šel kdo računat koliko izkoristek pade pri razliki v temperatur 10 stopinj, recimo 5 podnevi, -5 ponoči?
Se strinjam, če je za zamaknit uro ali dve. Ampak vincent ima idejo, da bi vse segrel ponoči, ko je poceni tok. A je že šel kdo računat koliko izkoristek pade pri razliki v temperatur 10 stopinj, recimo 5 podnevi, -5 ponoči?
Da bi ponoči nabijal TČ in da bi podnevi počivala, da boš ''šparal''.
Ne vem no, ampak a se samo meni zdi, da se nekdo preveč ukvarja s to omrežnino?
Poglej priponko 78661
Torej, dejansko če se ogrevaš na toplotno črpalko je razlika pri variabili cca. 0,0011 EURa na kWh. Torej kaj? Pol EUR na mesec?
Dejansko lahko nekaj prihraniš na priključni moči, ampak to je potem kaj? Boš dal 4kw dol in prihranil recimo 11 EUR na mesec tistih par zimskih mesecev. Ob tem, da se boš moral cel čas zaj... s tem, kaj in kdaj boš laufal in ob tem, da če boš imel srečo, boš še kazen plačal za prekoračitev.
Hm? Mislim, da se je tukaj za vprašat za smiselnost tega početja.
Ob tem nisem niti dal v kalkulacijo, da lahko tako kurjenje verjetno vpliva na dolgoživost TČ in da je ponoči, ko je bolj mrzlo izkoristek TČ konkretno slabši in če nabijaš na višjo temperaturo predvidevam, da izkoristek spet pade. Sem kmet, nisem YT doktor, ampak to mi nekako ne pije vode.
Ob tem nisem niti dal v kalkulacijo, da lahko tako kurjenje verjetno vpliva na dolgoživost TČ in da je ponoči, ko je bolj mrzlo izkoristek TČ konkretno slabši in če nabijaš na višjo temperaturo predvidevam, da izkoristek spet pade. Sem kmet, nisem YT doktor, ampak to mi nekako ne pije vode.
Če imaš v prvem bloku določeno moč 10kW, boš plačeval FIKSEN mesečni strošek 10x 3,xx za prvi blok.
- deljeno z dejansko časovno uporabo prvega bloka.Če imaš v prvem bloku določeno moč 10kW, boš plačeval FIKSEN mesečni strošek 10x 3,xx za prvi blok.
Mislim da ne... vsaj tisti izračun od pleškotove strani pravi drugače in mislim da ima sad kar prav.- deljeno z dejansko časovno uporabo prvega bloka.
Če hočeš biti po novih smernicah, moraš nabiti gretje med 12.00 in 17.00. Potem boš eko. Ker greješ ponoči si parazit.Jaz to prakticiram že 12 let. Talno grejem med 22 in 6 uro, ter od 14 do 17 ure..vstopna temperatura vode se giblje med 27 in 28 stopinjami - torej nobenega 'nabijanja' (maks vstopna temperatura vode v talnem je limitirana na 30 stopinj, pri zunanjih -20)
V povprečju temperatura med dnevom in nočjo ne niha bistveno v Lj. kotlini kjer smo locirani, torej je tudi COP naprave cca podoben (itak, da je razlika) a je cena el. energije vseeno 50 % nižja (vsaj bila). Dogrevanje (med 14 in 17 uro) pa vršim v času najvišje temeprature dneva, spet...kadar ni sonca, skoraj ni zaznavna ta razlika). Ker imam predimenzionirano TČ sem se enostavno temu lahko prilagodil - nastavil urnike leta 2012 in to je to.
Kot bi rekli po novih smernicah...jaz že 12 let skrbim, da trošim energijo v času, ko jo je viška in ne takrat ko je največja potreba po njej (pravičen sem? )
Oportunist, ki bi izkoriščal najnižje cene. Jasno ga kvaliteta izkoriščane dobrine ne zanima.No, o tem pa sploh nisem razmišljal. Je kje točno napisano, kako je? Ker potem je razlika še manjša.
Če hočeš biti po novih smernicah, moraš nabiti gretje med 12.00 in 17.00. Potem boš eko. Ker greješ ponoči si parazit.
Ja tisti, ki so mislili da bo življenje zastonj jih bodo sedaj obrali.Malo si zračunaj, pa boš videl, da je razlika za tiste s SE.