Razlika bo za vse. A ni tako? Enako bom jaz imel podražitev iz sedanjih 15 na 40 eur, tisti brez SE ki bo imel položnico namesto 200 pač 225.Malo si zračunaj, pa boš videl, da je razlika za tiste s SE.
Razlika bo za vse. A ni tako? Enako bom jaz imel podražitev iz sedanjih 15 na 40 eur, tisti brez SE ki bo imel položnico namesto 200 pač 225.Malo si zračunaj, pa boš videl, da je razlika za tiste s SE.
Nisi linkov gori pogledal?Razlika bo za vse. A ni tako? Enako bom jaz imel podražitev iz sedanjih 15 na 40 eur, tisti brez SE ki bo imel položnico namesto 200 pač 225.
Njihovi izračuni me ne zanimajo. Ker to kaj pišejo je lahko samo laž, ker spreminjat niso šli zato, da bo končni odjemalec plačal manj. Sam pa trenutno ne morem naredit svojega izračuna, ker nimam certifikata s seboj. Sploh pa jaz nisem povprečni uporabnik, ker imam TČ. Kdo pa danes na letni ravni porabi 4MWh? Blokarji in tisti ki kurijo drva.Nisi linkov gori pogledal?
Naši izračuni kažejo, da bo značilni gospodinjski odjemalec (poraba približno 4000 kWh na leto) zaradi prestavitve začetka izvajanja prenovljenega obračuna na 1. julij 2024 na letni ravni plačal približno 1 % manj omrežnine kot v letu 2023. Približno enak učinek bo tudi pri malih poslovnih odjemalcih. Če bi nov obračun omrežnine veljal celo leto, bi ta odjemalec na letni ravni, ob nespremenjeni rabi omrežja, plačal 11,91 EUR oz. 5 % manj omrežnine kot v letu 2023.
Od tukaj: https://www.uro.si/w/omreznina-ni-strosek-je-investicija-v-naso-prihodnost
Mimogrede, nasa TC (kronoterm) dela pri -5 st. zunaj s 3.9 kwh, vodo greje na 50 st. Tu se zdaj pozna neizolirana hisa.
Kako imate drugi v novejsih? Sploh laufa nonstop?
Ok kako ti pa rata da ti dela z 1kW?ponoči 1kW, čez dan 500W, SV 2kW, defrosti 3kW
mimogrede, pripel si sliko od energije kWh v deseticah,Ok kako ti pa rata da ti dela z 1kW?
Kronoterm - kadarkol jo “pogledam” je 3kW+, SV gre pa sploh v visave.. slikca je pa dnevni povzetek..
cca 200 kvadratov, pol talno, vse radiatorsko. Na 21.7 stopinj, 24/7. Tko lepo enakomerno toplo se nismo imel.
Ok kako ti pa rata da ti dela z 1kW?
Kronoterm - kadarkol jo “pogledam” je 3kW+, SV gre pa sploh v visave.. slikca je pa dnevni povzetek..
cca 200 kvadratov, pol talno, vse radiatorsko. Na 21.7 stopinj, 24/7. Tko lepo enakomerno toplo se nismo imel.
Danes je bil za TČ zrak voda Sanjski dan... Vlaga v zraku okoli 55%, temperatura okoli -1°C.... Cel dan brez defrostov.....Z vec kot 2kW sploh ne more. To je max. Poleg tega ni treba defrostov kompenzirat, ker jih dela z grelcem
po po 14h do sedajle?...od polnoči do 14h jih je bilo 5 pri meni...
kiro TČ imaš to ? koliko grelc pokuri kW ?Z vec kot 2kW sploh ne more. To je max. Poleg tega ni treba defrostov kompenzirat, ker jih dela z grelcem
Zdaj sem doma vse podatke vnesel , Zaključek: ja upalili so lastnike sončnih elektrarn, zato pa pravijo da za povprečnega uporabnika ne bo razlike. Kar je res. Če nebi imel elektrarne bi na letnem nivoju bilo ceneje za 2 eura. Ker pa jo imam me bodo položnice letno stale 92 eurov več, če nebi delal prilagoditve pa še 30 eur zraven.Nisi linkov gori pogledal?
Naši izračuni kažejo, da bo značilni gospodinjski odjemalec (poraba približno 4000 kWh na leto) zaradi prestavitve začetka izvajanja prenovljenega obračuna na 1. julij 2024 na letni ravni plačal približno 1 % manj omrežnine kot v letu 2023. Približno enak učinek bo tudi pri malih poslovnih odjemalcih. Če bi nov obračun omrežnine veljal celo leto, bi ta odjemalec na letni ravni, ob nespremenjeni rabi omrežja, plačal 11,91 EUR oz. 5 % manj omrežnine kot v letu 2023.
Od tukaj: https://www.uro.si/w/omreznina-ni-strosek-je-investicija-v-naso-prihodnost
po po 14h do sedajle?...
Saj preživeli bomo vsi, kar mene osebo moti, je to, da so se spravili na sončnice, ki so jih na polno zreklamirali z zelenim in nižanjem stroškov, enako s toplotnimi črpalkami in vse to zato, ker država rabi dnar in ga je pač nekje poiskala. V izgovor pa bo: ja saj ste dobili subvencije... kot da brez njih ne bi delali se in tč...Zdaj sem doma vse podatke vnesel , Zaključek: ja upalili so lastnike sončnih elektrarn, zato pa pravijo da za povprečnega uporabnika ne bo razlike. Kar je res. Če nebi imel elektrarne bi na letnem nivoju bilo ceneje za 2 eura. Ker pa jo imam me bodo položnice letno stale 92 eurov več, če nebi delal prilagoditve pa še 30 eur zraven.
V čem je keč? Dvignili so priključno moč, sistemsko pa znižali omrežnino, in kot sem rekel tako, da za navadnega uporabnika ni razlike, za nas sončničarje pa bo več. sad je imel prav.
Ajde če razdelim na 12 mesecev je to manj kot 8 eur na mesec, ajde, preživjet ču ...
Ok kako ti pa rata da ti dela z 1kW?
Pa vi niste normalni..Pa še res je